Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Hit gyülekezete az egy szekta?

A Hit gyülekezete az egy szekta?

Figyelt kérdés

2021. jan. 7. 13:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 anonim ***** válasza:
58%

A Hit Gyülekezete államilag elismert egyház lett, elsősorban a keresztények létszáma, és a gyülekezet aktív karitatív tevékenysége miatt. Árvíz idején nagyon sok helyen csak hites keresztények voltak a gáton például.

Néha ordít egy-két keresztény egy nagy Hallelujját a prédikáció alatt, ha nincsen karantén. Most sajnos az van. Illetve az Istentisztelet első részében, Isten dicséretében is aktívan részt vesznek a keresztények: vígan énekelnek, kiáltanak Istenhez! Nem jellemző a temetői csend az Istentiszteleteken, viszont tombolásnak sem nevezném. Szent öröm a jó kifejezés.

https://www.youtube.com/watch?v=PJoyDOupxAE

2021. jan. 28. 19:32
 92/112 anonim ***** válasza:
63%

Én inkább nevezném tombolásnak, semmi szentet nem látok itt:

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

2021. jan. 28. 21:11
 93/112 anonim ***** válasza:
23%

Dávid király teljes erejéből táncolt az Úr előtt. Mikál semmi szentet nem látott benne, hanem egy felfosztózódott bolodot látott tombolni.

2Sámuel 6. rész:

11

És lőn az Úrnak ládája a Gitteus Obed Edom házánál három hónapig, és megáldá az Úr Obed Edomot és egész háznépét.

12

És megmondák Dávid királynak ilyen szóval: Megáldotta az Úr az Obed Edom házát és mindenét, amije van, az Isten ládájáért. És elmenvén Dávid, elvivé az Isten ládáját az Obed Edom házától Dávid városába vígassággal.

13

Mikor pedig azok, akik az Úr ládáját vitték, hat lépést mentek, áldozék ott egy ökröt és hízott borjút.

14

Dávid pedig teljes erejéből táncol vala az Úr előtt, és gyolcs efódot övedzett magára Dávid.

15

Dávid azért és Izráelnek egész háza felvivék az Úr ládáját énekléssel és trombitaszóval.

16

Lőn pedig, hogy mikor az Úr ládája Dávid városába ért, Mikál, Saulnak leánya kinéz vala az ablakon, és látván, hogy Dávid király ugrál és táncol az Úr előtt, megútálá őt szívében.

17

Mikor pedig bevitték az Úr ládáját, és elhelyezék azt az ő helyére a sátornak közepére, melyet számára Dávid felállíttatott: akkor áldozott Dávid egészen égőáldozatokat és hálaadó áldozatokat, az Úr előtt.

18

Mikor pedig elvégezte Dávid az egészen égőáldozatot, és a hálaadó áldozatot, megáldá a népet a Seregek Urának nevében.

19

És osztogattata Dávid mind az egész népnek, Izráel egész seregének, férfiaknak és asszonyoknak, mindenkinek egy-egy lepényt, egy-egy darab húst, és egy-egy kalácsot; és elméne mind az egész nép, kiki az ő házához.

20

Mikor pedig Dávid hazament, hogy megáldja az ő háznépét is: kijöve Mikál, a Saul leánya Dávid eleibe, és monda: Mily dicsőséges vala ma Izráel királya, ki az ő szolgáinak szolgálói előtt felfosztózott vala ma, mint ahogy egy esztelen szokott felfosztózni!

21

És monda Dávid Mikálnak: Az Úr előtt, ki inkább engem választott, mint atyádat és az ő egész házanépét, hogy az Úr népének, Izráelnek fejedelme legyek, igen, az Úr előtt örvendezém.

22

Sőt minél inkább megalázom magamat és minél alábbvaló leszek a magam szemei előtt: annál dicséretreméltóbb leszek a szolgálók előtt, akikről te szólasz.

23

Ennekokáért Mikálnak, Saul leányának nem lőn soha gyermeke az ő halálának napjáig.

2021. jan. 28. 21:09
 94/112 anonim ***** válasza:
65%

"Dávid király teljes erejéből táncolt az Úr előtt. Mikál semmi szentet nem látott benne, hanem egy felfosztózódott bolodot látott tombolni."

Lehet Dávid király táncolt az Úr előtt, de nem egy beszédhibás taxisofőr csaló előtt őrjöngött. Egyébként Krisztussal az Úr Új Szövetséget adott, az emberiségnek!

https://www.youtube.com/watch?v=BIaPrM6_pJc&t=434s

Az sincs a Bibliában, hogy az SZDSZ-nek kell kopogtatód gyűjteni aztán meg a FIDESZ-nek. Sőt az sincs benne, hogy aki megkérdezi, hogy "komám, hova tetted a pénzünket" azt el kell üldözni.....

2021. jan. 28. 22:25
 95/112 anonim ***** válasza:
12%

"A népszámlálási adatok alapján még a lakosság 1%-át se éri el a létszám, te milyen dinamikus növekedésről írtál? Ezt pedig a ksh adatok között bárki láthatja."

Hányan csatlakoztak a katolikus egyházhoz az elmúlt 10 évben? És hányan a Hgy-hez?

"Ráadásul volt egy cikk, hogy milyen jelentősen csökkent az online igehirdetések nézettsége. Ezt magad is ellenőrizheted, itt egyértelmű és folyamatos a csökkenés."

Ellenőriztem, nincs semmilyen csökkenés.

"Olvasd el figyelmesebben."

Bármilyen figyelmesen fogom olvasgatni, attól még nem lesz bizonyítva az, ami oda van írva. Én erről nem kívánok több szót váltani.

"Például görög katolikus papok se házasodhatnak, csak házas férfiakat is szentelnek pappá."

És ez egy óriási különbség, ami azt mutatja, hogy eltérő a véleményük a házasság intézményéről. Az egyik úgy véli, hogy házas ember lehet pap, a másik pedig úgy gondolja, hogy semmiképpen nem lehet. Ez bizony hittételi különbségre vezethető vissza. Lehet Isten szolgája házas? Élhet nemi életet? Szűznek kell maradnia vagy nem? Feltétel a szeplőtelen élet? Ezek fontos kérdések, amelyek nem úgy működnek, hogy "neked szabad, nekem nem". Ti is írtátok, a Szentlélek nem ad ütköző tanítást.

"Az Eucharisztia értelmezésben sincs semmi különbség? Komolyan kérdezem, érted amiről írsz?"

Igen, pontosan értem. A római katolikus szertartáson a hívek nem isznak a borból, a görög misén isznak. Jézus azt mondta, hogy az Ő emlékezetére együk az Ő testét, és igyuk a vérét. Akkor a római hitvallásban hogyan értelmezik Jézus ezen utasítását? Milyen igével érvélnek amellett, hogy a borból csak a pap ihat? Egyetért-e ezzel egy görög katolikus (nyilván nem, mert ha egyetértene, akkor ugyanúgy csinálná)? Ezek komoly hittételi kérdések, nem pitiáner "minimális rítusbeli eltérések". Olyan dolgokat érintenek, amelyek kulcsfontosságú tényezők.

"Erre írtam, hogy mekkora nagy a megosztottság."

Sorold azt a rengeteg különbséget!

"Lehet akkor nem bűn, ha a nagy mágus csinálja.

Itt is van egy jó:"

Elolvastam, semmi baj nincs vele. Egyszerűen az történt, hogy kiforgatták az egész szöveget. Mint ahogy már azt megszoktuk. Mindegy is. :)

"Itt is elég jó "élménybeszámoló" olvasható:"

Na ezen hangosan nevettem, ne is haragudj. Gyerekes és szánalmas. 20 éve hites vagyok. Mindaz, amit elbohóckodtak ebben az "interjúban" (ha egyáltalán nem saját magával készített interjút a riporter) még hazugságnak is gyenge. Nagyon sajnálom, hogy ilyen forrásokból tájékozódsz! Sajnos az ilyen propaganda oldalak teletömik az emberek fejét hazugságokkal, és azon dolgoznak, hogy minél ellenségesebb sztereotípiát alakítsanak az emberek fejében azokról, akikkel nem szimpatizálnak. Legközelebb testközelből győződj meg a Hgy belső életéről, olvasd el Gera Zoltán bizonyságát, Balogh Ferenc bizonyságát, Bayer Friderika bizonyságát, és még sok-sok bizonyságot találsz a Hgy oldalán is, YouTube-on is, vagy egész egyszerűen kérdezz rá egy hites ismerősödtől, hogy hogyan működik a gyülekezet. Az ilyen szennyoldalakat pedig - a tiszta tájékozódás érdekében - kerüld.

"Látod, még az előző szektás is írta, hogy voltak ilyen átokszórások a Jobbik ellen."

Az mitől átkozódás, hogy egy antiszemita párt feloszlásáért imádkozik valaki?

2021. jan. 28. 22:54
 96/112 anonim ***** válasza:
31%

Kérdezd már meg sanyibácsitól, hogy mutassa már meg a diplomáját amit egymásnak adtak az asszonnyal és ez "akreditált-e", továbbá, hogy mutassa már meg az elszámolást, hova lett a befizetett pénz?

Ezt egy katolikus pap bármikor megteszi szemrebbenés nélkül, sőt egy 1000ft-al is elszámolással tartozik a gyülekezet felé ahogy egy református is.

2021. jan. 28. 23:07
 97/112 anonim ***** válasza:
63%

Érdekes egy figura vagy, látom nagyon elkötelezett Sanyimágus iránt.

"Hányan csatlakoztak a katolikus egyházhoz az elmúlt 10 évben? És hányan a Hgy-hez?"

Ez pontosan mire érv? Látható, hogy rendszerváltás után minden történelmi felekezet létszáma csökkent bizonyos okokból, de nem tartozik nagyon a kérdéshez szerintem. Egy új szekta pedig kezdeti évtizedeiben meg természetesen növekszik. Egy másik hozzátok nagyon hasonló felekezet a Jehova tanúi, szintén ilyen görbét írtak le, kezdetben erős növekedés, majd stagnálás, s végül csökkenés. Nálatok most a stagnálás fázisa van. Ha Sanyimágus az örök vadászmezőkre tér, akkor meg majd drasztikus csökkenés, esetlegesen szétesés is.

"Ellenőriztem, nincs semmilyen csökkenés."

Most ebben vagy hazudsz vagy egyszerűen nem akarod elhinni a valóságot.

[link]

Nyilván te is nézed ezeket a közvetítéséeket, kell látnod a nézők számát. A cikk végén ott bizonyítják a képek is ezt a csökkenést.

"Bármilyen figyelmesen fogom olvasgatni, attól még nem lesz bizonyítva az, ami oda van írva. Én erről nem kívánok több szót váltani."

Igen, erre írtam, hogy 100%-ban olyanok vagytok, mint a jehovások. Igazából néhány hitelven kívül semmi különbség nincs a két szekta között. Ha bárki bármi negatívat mond a szektáról, akkor be kell csukni szemet és fület, mert csak hazugság lehet. Nálatok is csak az a hiteles forrás, amit a hetek.hu ír, pont mint a jehovásoknál, amit a jwh.org ír. A független pedig az, amit csak pozitívat ír, még ha nem is éppen a mágus lakájmédiája.

A katolikus tanítást illetően pedig ne haragudj, de teljesen sötét és hülye vagy.

"Egyetért-e ezzel egy görög katolikus"

Igen öreg, egyetért, máskülönben nem lenne katolikus.

"Ez bizony hittételi különbségre vezethető vissza."

Szerintem továbbra se érted és írod az ökörségeket. Mondj már egyetlen erre vonatkozó hittételt, azaz dogmát. Egy ilyet idézel, komolyan mondom, mindenben igazat adok neked és betérek a szektátokba.

2021. jan. 29. 00:13
 98/112 anonim ***** válasza:
31%
Vannak erkölcsi kifogások is. Itt nálunk az idős katolikus pap, ha napok óta nem látja misén egy megszokott öregasszony arcát, lebiciklizik házhoz megnézni nem-e történt baja, beteg vajon. Sanyibácsi mikor csinálna ilyet? Ha beteg is valaki közületek, azt mondja, hogy megbüntette az Úr mert nem adakozott eléggé.....phfej
2021. jan. 29. 01:56
 99/112 anonim ***** válasza:
66%

OFF

Nem a kérdéshez tartozik, de a katolikus fórumozók erkölcsi kérdéseket emlegetnek nagy érzékenységgel. A katolikus papokról egy kis olvasnivaló:

Csak 18 éven felülieknek ajánlott! Durva erkölcstelenségek vannak a cikkben leírva.

[link]

ON

2021. jan. 29. 13:08
 100/112 anonim ***** válasza:
28%

Ez tényleg off, mert semmi köze a kérdéshez.

Azért legalább ebből jól látszik, hogy a hitgyüli azzal próbálja saját létjogosultságát elfogadtatni, hogy elsősorban a katolikus egyházat igyekszik rossz színben feltüntetni folyamatosan.

Ez lássuk be, elég gyenge érv, de úgy tűnik, hogy nincs más :D

2021. jan. 29. 13:34
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!