A Hit gyülekezete az egy szekta?
Es 34,35os válaszadó
Én a helyetekben nem mondanék semmit erre. De viszont én azt csináltam, hogy nyomoztam kb. Bemerítkeztem,2003 ban de nem történt velem semmi.
Ezután kezdtem kb. Nyomozni gesztusokból tájékozódni, ki mikor jelel le a másiknak stb. Stb. Autonóm reflexeket érzékelni....
Egy alkalommal valakivel volt találkám, akit nagy megbecsülés övez gyülekezeten belül..
Beszélgettünk és éreztem a hasam tájékán egy valami olyan bizsergést ami nem a fiziológiai állapotom miatt volt.
Azóta eltelt 18 év.
3 éve születtem valóságosan újjá kézrátétellel.
Javaslom rodney howard könyvét aki leírja hogy hogyan érzékelhető pl. ez. A biblia leírja hogy mi ez.
Akkor azt nem értem, hogy egy igazságszerető ember miért nem kezdi kideríteni hogy igaz lehet e amit a biblia ír..
Pl. Vízkeresztség által. Hmm???
Olyan egyszerű itt írogatni hogy ez azért nem igaz mert azt gondoljuk hogy ......bla bla...
Miért nem teszed próbára az urat??
Mitől félsz?
Hogy nem igaz, és akkor kihúzott derékkal tudnál közlekedni, vagy attól hogy el kellene hagyni olyan szokásokat amiket a biblia elítél...??
Szerintem egyenesebb dolog odamenni, megtenni amit mondanak feltételként, és meglátni a saját szemeddel hogy akkor most igaz, amit sokan állítanak vagy nem..
Nem tud senki pszihikai hatást kifejteni rád olyat hogy attól bárkinek félnie kéne...hogy megzombul meg ilyenek...
Annyi hülyeséget hallottam már ezzel kapcsban, hogy csak na.
Ezek városi legendákhoz hasonlítanak. Mindenki okosat akar mondani a dologban de csak pletykálnak.
És ha valaki számonkéri őket akkor az a sok ember egytől egyig nem tud konkrétumot mondani ami alapján el lehetne jutni az igazságig, viszont
Meg se győződik róla meg nem is akar. :))))
Ezeket csak a félelemkeltés tartja életben a pletykákat meg a butaság.
Ugyanilyen az hogy a talmud megengedi a nem goj szolgákkal lévő erőszakot. !!!
Ez sem igaz
"Beszélgettünk és éreztem a hasam tájékán egy valami olyan bizsergést ami nem a fiziológiai állapotom miatt volt."
Korgott, mi? :D
Nektek hiába is mondanám tovább.
Katasztrófa ahogy emberekhez álltok pl. Itt ⬆️⬆️⬆️
"a hit gyulekezete egy szekta es nem resze Jezus Krisztus egyhazanak"
Ki dönti el azt, hogy ki tagja Krisztusz egyházának, és ki nem? Tudnád definiálni a szekta szó jelentését?
"persze 2000-eve mindenki roszul ertett mindent csak most a 21szazadban jott ra a szentlelek mi a helyes"
A legrosszabb eset az, amikor úgy beszél egy ember valamiről, hogy nem tud róla semmit. A Hgy nem a 21. században született. A Szentlélek pedig ugyanaz maradt, aki 2000 évvel ezelőtt volt.
"a romai katolikus egyhaz Krisztus egyetlen es igaz egyhaza"
Ne vedd dobálózásnak, de pontosan a katolikus egyház volt az, aki a pogány hitekkel vegyítette a Krisztus által ránk hagyott hitet. Ráadásul rengeteg ember haláláért felelősek.
"gondolkoz csak ell a katolikusok dontotik ell melyik konyv tartallmaza az isten ihlettet igeket mikor Jezus is azt mondta a szentlelek majd az igazsagra viszt titeket"
Isten vezette ezeket az embereket a kanonizáció során, függetlenül attól, hogy katolikusok voltak-e vagy sem. Nem a katolikusoknak köszönhetjük a Bibliát, hanem a Szentléleknek.
"a katolicizmus hatarozta meg a szentharomsagot,keresztseg meg ment benunket,az eukarisztiat"
Jézus beszélt Atyáról és Szentlélekről, ez nem a katolicizmus találmánya. A keresztséget a katolicizmus formálta a saját tetszésére. Az eukarisztia gyakorlata szintén Jézustól származik (utolsó vacsora).
"Persze emberek vagyunk kovetunk ell hibakat de mikor hitbeli dolgokat kijelentenek azok tevedetlenek"
A pénzéhes papoknak pontosan az a célja, hogy olyan felfogású hívek legyenek, mint te: feltétel nélkül elhiszi, amit mond a pap. Akik a búcsúcédulákat vették, szintén ugyanígy gondolkodtak, mint te. De Isten nem hagyta büntetlenül őket, s ez most sem fog elmaradni.
"salyat kivansaguk szerint gyujtenek maguknak tanitokat na ez fix a hit gyulire vonatkozik mert nalatok mindenkibol lehet pasztor es nem veszitek figyelemben hogy a a papi szolgalatot csakis a apostoli utodok(puspokok)szolgalhasak ki kezratetelel"
Az alapvető probléma a tudásoddal van. A pásztor nem egyenlő azzal, amit te püspöknek nevezel. Ez egy teljesen más szerepkör. Másrészt egy pásztor nem papi szolgálatot végez. Nem utolsó sorban a Hgy-ben sem lehet akárki pásztor.
"szerinted Jezusnak az volt a terve hogy csomo felekezetek legyenek"
Isten nem hagyta, hogy az elpogányosodott, az embereket átverő, búcsúcédulákat áruló egyházban maradjanak az emberek.
"Sosem nem merult benned az a kerdes hogy valyon hogyan hitek az okori keresztenyek es egyhazatyak es melyik vallashoz tartoztak vagy hogy kitol tanultak?"
Olvasgass egy kis egyháztörténelmet! :)
"A Hgy nem a 21. században született."
Valóban nem, az 1970-es évek végén, vagy 80-as évek elején, ha jól tudom. De 20 év olyan nagy különbség?
"de pontosan a katolikus egyház volt az, aki a pogány hitekkel vegyítette a Krisztus által ránk hagyott hitet"
Mint a Szentháromság? A jehovások azt mondják, hogy a katolikusok ezzel a pogány hitelvvel vegyítették a tiszta imádatot.
"Isten vezette ezeket az embereket a kanonizáció során, függetlenül attól, hogy katolikusok voltak-e vagy sem."
Hogy lenne független? Ha független, akkor olvasd és hidd a Koránt, mert az az utolsó kinyilatkoztatás. Ez persze egy neoprotestáns szektának, mint a hitgyüli, vagy jehova tanúi vagy mormonok (egy kutya mind), nehéz kérdés... Hiszen amikor a kanonizáció történt, már a legtöbb katolikus hitelv létezett, amit ti antikatolikus szekták tagadtok és pogánynak tituláltok. Csak emlékeztetlek, hogy a kanonizáció a 4. század végén történt meg.
"Jézus beszélt Atyáról és Szentlélekről, ez nem a katolicizmus találmánya."
Beszélt igen, de ez közel se jelent Szentháromságot, amiről Jézus egyetlen egyszer se beszélt. A katolikus felekezet legnagyobb ellenfele a kereszténységen belül az ariánus nézet volt. Ha annyira antikatolikusok vagytok, miért a katolikus nézetet fogadjátok el? Mert lényegében ebből szakadtatok ki, így a hitelvek többsége megmaradt.
"A pénzéhes papoknak pontosan az a célja, hogy olyan felfogású hívek legyenek, mint te: feltétel nélkül elhiszi, amit mond a pap."
A pénzéhes vezetőlelkészeknek mi a célja? Vicces ennek emlegetése, talán a reneszánsz idején lett volna időszerű. Most ott tartunk, hogy van a szektavezéred, aki sok milliárdos vagyonra tett szert a bizniszszektájából. Államfőknek kijáró testőrség védi, saját zsebből vett országot tévé csatornát a sikkasztott és mosott pénzből. A szekta tagjai pedig isszák szavát. Vicces lesz, amikor Sanyi papa elpatkol és szészéled a birkasereg.
"Nem utolsó sorban a Hgy-ben sem lehet akárki pásztor."
Ez így van, gondosan ügyelnek arra, hogy maximális lojalitással legyenek Sanyi "pápa" iránt.
"Isten nem hagyta, hogy az elpogányosodott, az embereket átverő, búcsúcédulákat áruló egyházban maradjanak az emberek."
Hanem helyette 8000 felekezetbe szórta szét őket? Nézd meg, Magyarországon hány karizmatikus felekezet van, még köztetek sincs minimális egyetértés sem. Ettől egyszer s mind hiteltelenek is vagytok.
"Olvasgass egy kis egyháztörténelmet! :)"
Ezt nem ártana nektek sem, mert ilyen téren tudásotok olyan, mint a hozzátok hasonló jehováséké. Mondjuk ne olyan "akadémián" (még egyetem rangja sincs) tanulj, ahol Sanyi "pápa" magának adott díszes diplomát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!