Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek a Jehova Tanúi a...

Szerintetek a Jehova Tanúi a Mennybe mennek, hamár sok mindent tagadnak, és néhány 100 éves saját Könyvel tanulnak?

Figyelt kérdés

2020. szept. 24. 18:39
 81/103 anonim ***** válasza:

80

Miért szegény gyerek? Csak neked olyan nagy élvezet a műmájer karácsony, ahol minden az önzőségről szól meg az ajándékokról.

Nincs rászorulva arra a kólára, de ajándékot visz más alkalomból a barátainnak. Elég szomorú, ha neked ez a nap az ajándékozás napja,vagy csak különös alkalomból jutalmazod a gyereked.

Jaj, tehát a születését. Ki adott erre utasítást? Miért pont pigány ünnepre esett? Miért pont a pogány karácsonyfa lett a szimbóluma?

Ezen elgondolkodtál már?

2020. okt. 2. 10:24
 82/103 A kérdező kommentje:
Az engem nem érdekel. Amúgy a Jehovistáknak tilos a filozófiával foglalkozni, és ez már az. Szóval...
2020. okt. 2. 10:49
 83/103 anonim ***** válasza:

82

Úgy kapálózol, mint egy partra vetett hal.

Ha nem érdekel, akkor ne írj valládi témájú kérdésekben. Mert mindekttő pogány eredetű és semmi köze a kereszténységhez, csak azt kreáltak belőle

2020. okt. 2. 11:11
 84/103 A kérdező kommentje:
Szóval, te szerinted aki szülinapozik és karizik annak annyi?! Amúgy csak a Jehovádnak nem tetszik. De Istennek tetszik, hogy mind a kettő ünnepen összetartozunk, és szeretjük egymást. Családi program. Összehoz bennünket.
2020. okt. 2. 11:21
 85/103 qkker1 ***** válasza:

"körzetfelvigyázói minőségben tevékenykedett"

Ezek szerint nyilas volt a jó nagypapi!

2020. okt. 2. 11:22
 86/103 anonim ***** válasza:

84

Isten neve Jehova.

És nem, nem fog feltétlenül meghalni. Ezt nem mondtam, s senki nem mondott ilyet

És egyiks em az ödszetartozásról vagy a szeretetről szól, hanem az ajándékokról és a hamis vigyorokról szól (egy évig felé sem nézel, de szülinapkor és karácsonykor már egyből ott vannak, aztán 26-án már megint nem ismernek.

És Isten különben sem azt mondta, hogy legyen egy alkalom ami összehoz, hanem hogy a mindennapokban legyünk összetartóak és szeressük egymást.

85

Nem tudom, ezt te miből szűrted le, de nem, nem volt nyilas. Semmi köze nem volt ehhez a "nagypapinak".

2020. okt. 2. 11:32
 87/103 A kérdező kommentje:

A te istened neved a Jehova. Miért nem Sehova? :D

[link]

Állandóan megjósoljátok a világvégét, pedig csak az Isten tudja.

2020. okt. 2. 11:47
 88/103 A kérdező kommentje:

[link]

!!!!! Jehova Tanúi egy szekta, és hamis vallás !!!!

2020. okt. 2. 11:57
 89/103 anonim ***** válasza:

87

Hatalmas tévedésben élsz.

Isten neve Jehova, ezt mindenki elismeri. Az más, hogy sokan nem használják. Pl nézd meg az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag c filmet. Nem Jehova tanúi voltak a készítők, de ott is Isten nevét a Jehova névvel azonosítják.

És ne gúnyolódj Istennel!

Abban is hatalmasat tévedsz, hogy "állandóan" megjósolnánk a világvégét. Ezt neked valaki bemesélte.

A 20 század első felében voltak jósolgatások, s már 1000szer elmondtam, de 1001-edszer is elmondom, hogy volt egy szeparatista csoport, akik hittek a jóslatokban és ők terjesztették el ezt a szervezetben. Sajnos ezekből kerültek be jópáran a vezető testületbe is, és nagyban elferdítették a hitünket. Azonban a Bibliához valamit is értő tanú nem hitt a jövendölédekben, pont azért, mert ez azt írja, hogy csak isten tudja a mikorját. A családom sem hitt pl. Ezek a szeparatisták aztán le lettek leplezve a tévtanításaikkal együtt és különváltak a szervezettől. Ma magukat (Igazhitű Jehova Tanúinak nevezik, külön felekezet és igen, ők a mai napig jósolnak, de a két felekezet nem összetévesztendő)

Nálunk ekkor minden ilyenfajta jövendölés terjesztése be lett tiltva és ma kétszer is megnézik, ki a szervezet tagja (nehogy megint elferdítse az igazságot).

2020. okt. 2. 12:04
 90/103 A kérdező kommentje:

:DDD

Nos, mivel Isten és Jézus szeret minket, nem kaptam egyáltalán fejfájást azonnal. Tehát a te Jehovád nem létezik. Mi az, hogy valaki bemesélte nekem? XD

És még a himnuszt is tilos énekelni, és szavazni is tilos nektek...

2020. okt. 2. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!