Szerintetek a Jehova Tanúi a Mennybe mennek, hamár sok mindent tagadnak, és néhány 100 éves saját Könyvel tanulnak?
90
Igen,mert mi nem választunk világi vezetőket. Mi Istent választottuk vezetőnkül. Nem tudom ebben mi a rossz?
A himnuszban dicsőítesz egy országot és azért fohászkodsz. Mi csak Istent dicsőítjük, és nem fohászkodunk egy országért, mert Isten előtt nincsenek országok vagy nemzetek csak emberek.
Ebben mi a baj? Annyira hiányzik az én hangom amikor a himnuszt éneklik, vagy mi?
Érvelni nem tudsz, ezért kapálózol és hozol fel újabb és újabb olyan dolgokat, amikkel te nem értesz egyet de amelyek nem károsak rád nézve.
Nem az én Jehovám, hanem a te Jehovád is és a mi Jehovánk. Szóval te nem hiszel Istenben? Ezt is elfogadom, a te hited, a te döntésed
92
Öregedni mindenki öregedik😂 vagy nálatok annyira korlátoltak az emberek, hogy nagy buli nélkül nem tudják, hogy melyik nap születtek? Én pl október 24-én. Látod, tudom anélkül is. De lehet, hogy neked ez gondot jelent.
Lakóknak jobb legyen? Mikor lett jobb? Csakis Isten teheti jobbá a világot, egy ember sem. De ha szerinted igen, nyugodtan szavazz. Csak ne köss bele abba, aki nem szavaz (amúgy id mindig előre lehet tudni ki nyer, ki van ez találva. Ahogy Sztálin mondta "Nem az a fonros, hogy hányan szavaznak, hanem hogy ki számolja a szavazatokat")
Áljj fel a himnusz alatt! A te dolgod. Én csak Isten előtt tisztelgek és csak imádság alatt állok fel.
93
Tevedés. Nézz utána. Jehova=Isten=Jézus atyja.
Azért adta magának ezt a nevet, hogy megkülönböztesse magát a többi istentől (pl Allah, Ré, Baál, stb).
Az eredetileg írott neve a JHVH, amelyet a zsidók (bár nem mondhattak ki a hagyományaik és hitük szerint, Jahve-ként olvastak).
Ez magyarra fordítva Jehova.
Olyan, mint a Sándor név pl.
Románul Alexandru, görögül Alexandrosz.
Vagy a Mihály. Románul Mihai, angolul Michael. Stb
A Jehova is románul Iehova, angolul Jehovah, de más nyelveken mondják
Yave, Yehova, Jihova, Jehofa - nak is különböző nyelveken
Van személyi igazolványom, azon írja.
Vagy neked a születésnapi buli a bizonyíték? 😂😂Össze-vissza beszélsz
98
Én nem akarlak megtéríteni, nem érdekel miben hiszel. Csak ne állíts valótlant vagy olyat aminek nincs alapja (pl hogy a szülinap ünneplés a bizonyíték arra, hogy 18 lettél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!