Szerintetek a Jehova Tanúi a Mennybe mennek, hamár sok mindent tagadnak, és néhány 100 éves saját Könyvel tanulnak?
"Pl nagyapám, aki vén volt, s körzetfelvigyázói minőségben tevékenykedett, fejből tudta idézni a bibliaverseket, szinte egyből oda nyitotta ki a Bibliát, ahol az ige volt, szinte bármilyen kérdésre rudta a Bibliából idézni a választ. Mindazonáltal nem volt fanatikus és nagyon sok olyan embert "pontra tett" akik fanatikusan elítélték azért, mert liberálisabb szellemiségű volt.
Ez elég felkészültségre utal. Jól ismerte a Bibliát, jól is alkalmazta a tudását. Igaz, korán elkezdte tanulmányozni, mert valaha református volt és lekonfirmált"
Ő Ezek szerint akkor nagyon okos volt,és biztos is igaza volt mindenben,hát akkor a Russeli szervezet tényleg igaz vallás,ki hitte volna?
"Például ezért cifra az őrtorony fordítás, mert egyetlen egy fordítójuk se ismerte a Biblia nyelveit nem hogy anyanyelvi szinten, de egyáltalán nem."
Ezért is nincs az ujvilágban a kilétük,mert akkor megdőlne a fórditás hogy milyen nagyon hiteles szakemberek agyából pattant ki,gondolhatod hogy erre támaszkodik a jehovista felekezet,nagyon hiteles lehet?
59 attólxhogy te antikrisztusnak tekintesz valakit, még nem lesz az.
Ezt csakis Isten tudja, és őreá kéne bízd a döntést. De persze, te olyan nagy vagy, hogy megteheted.
60
Hülyeségeket beszélsz, bocs. Nem az Őrtorony a mérvadóxhanem a Biblia. És ha valakinek meg ez a hite, akkor neked mi bajod vele?
Miért kell valakin lovagolni, mert más a hite? Árottt neked? Nem. Ellened beszél? Nem. Akkor hagyd, hogy higgyen amit akar
" attólxhogy te antikrisztusnak tekintesz valakit, még nem lesz az."
Tudom! De sajnos a biblia tekinti azokat a tanokat annak. Na ez a borzasztó,mert ha még csak én mondanám...
"Hülyeségeket beszélsz, bocs. Nem az Őrtorony a mérvadóxhanem a Biblia"
Téged akkor megvezettek!
"Miért kell valakin lovagolni, mert más a hite? Árottt neked? Nem. Ellened beszél? Nem. Akkor hagyd, hogy higgyen amit akar"
Tőlem a villany oszlopba is hihet! Olvasd el a kiirt kérdést senki nem foglalkozik veled. Nem vagy képben. Olyan zavartnak tünssz.
62
Milyen szakember? Neked szakember kell ahhoz, hogy egy szöveget aktualizálj nyelvezetileg?
Ha én azt mondom neked, egy középkori magyar verset fordítsd mai nyelvezetre, akkor ahhoz neked 100 diploma kell? Pl vala=volt, lőn=lett, stb stb.
A görög iratok cska segítségül szolgáltak. És hidd el, akkor sem volt többezer dollár egy szótár ára. Sok szótárat és forrást használtak.
A fordítói testület névsora (mind a 400 valahány emberé) megtalálható. Ha érdekel, keress rá. De nem mérvadó.
Különben én a mai napig a Károli fordítást használom. És hopp, ő is a latin iratokat fordította magyarra, a görög és héber iratokat csak kiegészítésképp vette, és képzeld, ő sem volt nyelvészprofesszor héberből és görögből.
Nem kell annyjt okoskodni. Hagyd, hogy mindenki higgyen amit akar és kész!
"Ha én azt mondom neked, egy középkori magyar verset fordítsd mai nyelvezetre, akkor ahhoz neked 100 diploma kell? Pl vala=volt, lőn=lett, stb stb.
A görög iratok cska segítségül szolgáltak. És hidd el, akkor sem volt többezer dollár egy szótár ára. Sok szótárat és forrást használtak."
Ezt most te komolyan irtad? Ne viccelödjünk már. Hiteltelenné és nevetségessé teszed a saját vallásodat nem mintha amugyis nem lenne az. Még a harry potternek is van rektora fórditója.
66
Te ittál? Mit igazítottak? Idézz!
Semmit. Én mint azt már sokadszor mondom a Károli fordítást használom és ugyanolyan értékkel bír, mint a másik, ugyanúgy tudom használni és ugyanaz a tartalma.
Ki vett el belőle bármit is? Ennyi erővel te a Károli fordítást sem fogadod el,hisz ő sem az eredeti szöveget adta vissza.
Na hagyd a meséket! Provokálsz és hasítod azt a szerencsétlen szőrszálat 150 darabba.
Mint mondtam semmi nincs átírva. Az Új Világ fordításban is Mózes a Vörös tengert választja szét és nem a Balatont.
Igazság megismerése? Te igaznak vallod magad? Ilyen bátor vagy? Kijelented mi jgaz és mi nem? Hát akkor biztos Isten vagy legalább is Istennel konzultáltál valamelyik nap, hogy ezt mrgmondta neked.
"Én mint azt már sokadszor mondom a Károli fordítást használom és ugyanolyan értékkel bír, mint a másik, ugyanúgy tudom használni és ugyanaz a tartalma."
Ne haragudj vagy tudatlanságod okozza vagy analfabéta vagy,rakd már a kettőt egymás melléugyanaz? akkor a feleségedet is összekevered az utcán? nő-nő osszt jóécakát hazaviszed? fúúúú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!