A muszlimok miért azzal érvelnek az iszlám vallás mellett, hogy a Szentháromság hamis?
Több vitát is láttam muszlim és keresztény hitvédők között, és a muszlimok mindig azzal érveltek, hogy a Szentháromság hamis.
A vita kedvéért tételezzük fel, hogy teoretikusan a Szentháromság hamis. Ez hogy bizonyítja, hogy az iszlám az igaz vallás? Ha a Szentháromság hamis az csupán annyit bizonyít, hogy a keresztények tévednek, de ez még egyáltalán nem bizonyítja, hogy az iszlám az igaz vallás.
Vagy talán tévedek?
Egyébként vannak keresztény felekezetek is amelyek nem fogadják el a Szentháromságot, és nem csak a Jehova tanúi.
"hanem betölteni jött, ami azt jelenti hogy ennek így kellett lennie, hogy az új parancs aktuális legyen."
Nincs semmiféle új parancs és Jézus a Ószövetségre utal mikor azt mondja betölteni jött.
"Szó szerint nem írja, azonban válasz a te támadásodra, hogy a népirtást ha az Ószövetség említi vonatkoztatod a keresztények re."
Vagyis nem tudsz mutatni egy olyan verset sem csak odaképzeled. Ha pedig nincs olyan vers ami érvénytelenné tenné a Ószövetséget, továbbra is érvényben marad.
"Én azt állítottam, hogy keresztényekre nem érvényes, Krisztus pedig a zsidó vallás követőinek mondja hogy nem akarja megszüntetni, azt mindenkinek lelkiismeretére bízza"
És ezt hogy képzeled? Ha odament Jézushoz egy zsidó, akkor neki mást tanított, ha pedig egy nem zsidó ment hozzá, neki is mást mondott? Mi történt ha ketten mentek egyszerre? :) Vicc kategória amit állítasz.
"Azonban új parancsot ad nekünk:
"34Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. 35Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt.”
Az új parancs hogy szeressétek egymást? Miért, korábban ez nem volt? Korábban az volt a parancs hogy utáljátok egymást?
"Mi tűnik el? A szeretet parancsával tűnik el pl. A népirtásra vonatkozó rész ami Kánaán elfoglalásakor hangozhatott el, amire hivatkoztál. Hiszen a gyilkolás nem szeretetből jön. Mert ami" dicsőséges az nem dicsóséges többé. ""
Semmi köze hozzá. Köze nincs a versnek ahhoz amit te ki akarsz hozni belőle.
"Ezért a keresztények a szeretet szolgálatát kapták Krisztustól és nem a betűk törvényeit. Attól még megmarad az Ószövetség törvényei, A ZSIDÓKNAK, a keresztényeknek pedig a szeretetben való új parancs."
A sok Isteni parancsot felváltotta a "szeresd a másikat" szlogen? Ennyi? Mint valami hippi mozgalom szlogenje.
"Válasz arra a hazugságodra is, hogy a kereszténység nem a szeretet vallása. Mert nem hiszem, hogy nem tudtad."
Attól hogy egy üres szlogent puffogtattok, még nem lesz a kereszténység a szeretet vallása. Ez az egész nevetséges. Isten törvényeit ledegradáltátok egy hippi mozgalom szintjére.
Még mindig azt az újszövetségi verset ami azt írja az Ószövetségi törvények el vannak törölve, ugyanis ilyet nem mutattál.
Amikor azt mondod Ószövetség törvényei, akkor Pál apostol azt mondja
Ne haragudj de egyáltalán nem vagyok kíváncsi a véleményedre. Ahol elbuktál azt nem ismered be, És érvelésedben a szemet szemét muszlim és zsidó elvét dbenköveted. Ezért a bosszúálló, pusztító, és seuton jársz.
Krisztus betölteni jött a törvényeket. A betöltés azt jelenti, máshol is olvashatod a Bibliában, hogy vételt az ideje, az azt jelenti, hogy valaminek vége új következik.
Beláthatod, ha Krisztus azt mondta volna, hogy emberek eltörlöm az Ószövetség törvényeit, ott nyomban halálra kövezik. Ehelyett azt mondta betelt, azaz éppen Krisztus tölti be. Mivel? Avval, hogyha bolondnak neveznélek, már bíróságra is küldenek.(Ebből a szempontból én is te is máris odavaló vagyunk.) Tehát el sem jutok a szemet szemért szabályocska illetve népirtásig, mert Krisztus csírájában elfolytatta a dűhöt.
Akik a régi törvényeket követik azok eljuthatnak a népirtásig, habár a felhozott példád a Kánaán elfoglalásáról szól, szó sincs arról, hogy általános parancs lenne.
Istennek van joga az emberiséget kipusztítani, mint ahogy Noé idejében tette.
Krisztus ezekenek a káros folyamatok megállítása miatt
Jött le a Földre. Ne hozzuk Istent ilyen helyzetbe többé.
Ha a palesztinok és zsidók Krisztusra hallgattak volna, már rég boldogan élhetnének egymás mellett. Így a világ végéig bűnösnek, mert egymást írtják, pedig ott van nekik ne ölj. Csak a Krisztusé a helyes út.
Hogy a szemet szemért düh eltűnjön a világban, ami a bosszúálló törvények eltörlését jelenti.
Hogy még ellenségeinket is szeressük, és inkább adományozzunk neki. Evvel törli el a bosszuállás szemet szemért parancsát. A szeretettel törli el. A tízparancsolat vonatkozik ránk, mert azt Isten adta, de a többi szabályokat, törvényeket az ember hozta, azt a keresztények a Szent szellem adta szívünk által tekintünk azokra.A szeretet új parancsa betölti a régi szövetséget. Nem földterületért folyik a harc, nem emberi testekért, nem Kánaánért, hanem a szív területéért. Hogyan akarod, hogy muszlim legyek, ha nem a szívemet hódítod meg?
De mivel sajnos te vallásháborut viselsz a kereszténység ellen ezért ezt se fogod elfogadni.
"Amikor azt mondod Ószövetség törvényei, akkor Pál apostol azt mondja"
Kit érdekel Pál? Te Pált követed a vagy Jézust? Még csak nem is látta Jézust. Ennyi erővel a szomszéd Józsit is követhetnéd. Szóval az a kérdés Jézus hol mondta hogy az Ószövetség érvénytelen?
"Ne haragudj de egyáltalán nem vagyok kíváncsi a véleményedre. Ahol elbuktál azt nem ismered be, És érvelésedben a szemet szemét muszlim és zsidó elvét dbenköveted. Ezért a bosszúálló, pusztító, és seuton jársz."
Azt sem tudod mit beszél. Az iszlám vallás az élet minden területére kiterjedő törvényekkel rendelkezik, ahogy egy igazi vallásnak kell is. Ti viszont Isten törvényeit "szeresd a másik" hippi szlogenné degradáltátok és ezt nevezitek fejlődésnek?
"Krisztus betölteni jött a törvényeket. A betöltés azt jelenti, máshol is olvashatod a Bibliában, hogy vételt az ideje, az azt jelenti, hogy valaminek vége új következik."
Ne hazudozz. Te saját kedved szerint értelmezed a Bibliát. A betöltés nem azt jelenti. A betöltés azt jelenti érvényre jutatattani, alkalmazni, gyakorolni. Azt is mondja Jézus hogy nem eltörölni jött a törvényt hanem betölteni. Tehát nincs eltörölve.
"Beláthatod, ha Krisztus azt mondta volna, hogy emberek eltörlöm az Ószövetség törvényeit, ott nyomban halálra kövezik."
És akkor mi van? Szerintetek Jézus Isten nem? Szerinted Isten fél az emberektől?
"Ehelyett azt mondta betelt, azaz éppen Krisztus tölti be."
A betelt és betölteni szó nem ugyanaz te szerencsétlen. Annyira buta vagy hogy nem tud vagy azt várod hogy bevegyem ezt a hazugságot?
"Istennek van joga az emberiséget kipusztítani, mint ahogy Noé idejében tette."
Noé idejében nem puszította el az egész emberiséget, csak Noé népét de közülük sem mindenkit. Ez az egész világot elöntő özönvíz hamisítás a Bibliában. Istennem joga van ítélkezni az emberek felett de ezt nem, úgy fogja megtenni hogy azt mondja az egyik népnek hogy menj és irtsd ki xy népet, a szűz lányokat pedig tartsd meg magadnak szexrabszolgának.
"Ha a palesztinok és zsidók Krisztusra hallgattak volna, már rég boldogan élhetnének egymás mellett."
Mert a keresztények békében élnek igaz? Van képed ekkora hazugságot leírni? A keresztény vallást szinte végig erőszakkal terjesztették. Keresztények háborúztak a legtöbbet és keresztények felelősek a legnagyobb népirtásokért a világon.
"Hogy a szemet szemért düh eltűnjön a világban, ami a bosszúálló törvények eltörlését jelenti."
Ezek nem bosszúálló törvények te szerencsétlen agyhalott. Ha a magyar állam börtönbe zár lopásért az nem bosszúállás, hanem igazságszolgáltatás. Ahogy az iszlám törvényei is igazságot szolgáltatnak, nem bosszút. Ezek tartják fenn a rendet a társadalomban. A keresztény avllásból hiányoznak a törvények mert az egyház kivette ezeket és azt mondta majd a világi hatalom törvénykezik, mert ugye az egyház és a világi hatalom összejátszik már régóta.
"Hogyan akarod, hogy muszlim legyek, ha nem a szívemet hódítod meg?"
Először talán használd az eszed. Azért van. A Korán számtalanszor félszóit hogy használjuk az eszünket. Tudod miért? Mert ha az eszedet használod nehezebb téged megtéveszteni. Ha viszont az érzelmeidre hallgatsz, könnyen befolyásolható vagy. Én az eszemre hallgatok, ezért fogadom el az iszlám törvényeit, amik az élet minden területét szabályozzák, logikusak, igazságosak ahogy az várható is Isten törvényeitől. Te viszont viszont az érzelmeidre hallgatsz és fogadod el a "szeresd a másikat" hippi-keresztény szlogent, ami teljesen alkalmatlan egy társadalom szabályozására, a társadalmi rend fenntartására és nem több egy üres szlogennén.
"De mivel sajnos te vallásháborut viselsz a kereszténység ellen ezért ezt se fogod elfogadni."
Nem igaz. Keresztények viselnek háborút a muszlimok ellen. Az USA a sokadik muszlim országot támadta meg a hadseregével a Közel-Keleten, muszlimok millióinak a halálát okozva és a keresztény világ iszlámellenes gyűlöletkeltő politikát folytat.
Látod, látod milyen elítélőleg beszélsz rólam, dűhösen, neked már most bíróság elé kell állnod - -!Krisztus szerint - hogy a dűh és bosszú és azután a gyilkolás vágya el ne borítson. Ezért Krisztus igazat beszélt magad bizonyítod.
Pál apostol a feltámadott Krisztussal tért meg a Damaszkuszi úton, hogyne találkozott vele. Megvakitotta, mert látott, ezután meggyógyitotta, hogy lásson.
Mit is ígért Krisztus?
Azért jöttem erre a világra, hogy ítéletet tartsak. Azért jöttem, hogy akik vakok voltak, lássanak, és akik látnak, vakok legyenek.”
Ezek szerint Pál vak volt, mert látott azaz megvakitotta Krisztus, azután már látott vakként, ezért meggyógyitotta Krisztus, hogy lásson.
Mit mondott az ujralátó Pál apostol szonoklatai közben:Fogoly vagyok Krisztusban. Tehát azt mondja amit Krisztus mond.
Aki másban hisz azt ti kiírtanátok.
Igen az USA politikai vezetői bűnősek nép írtásért. Sőt a sátáni erők működnek ott behálózva az elnököt is. Igen a keresztes háborúk célja Jeruzsálem városát visszavenni, a muszlim hódítás miatt, bűnük az ővék.
Igen megbeszéltük már, hogy muszlim oldalon is történtek hasonlók az Isten nevében.
Igen a muszlimok nem irtottak ki annyi embert, kivéve a törököket, ami összehasonlitható lenne, Bush, Hitler bűneivel stb.
Azonban látnod kell, hogy a politika nem a kereszténység szerint megy az országok vezetői nem keresztények általában errefelé. Az ateista kommunizmus még él, ez az igazi célpont muszlimnak, kereszténynek. Kennedy keresztény volt nosza írtsuk ki a családját. A pénz elvakította a fehér embert.
A te feleleteidben nem látom azt hogy a muszlimok békések lennének. Hiába magasztalod fel megadat hogy az eszedet használod, és amikor az igaz adat bizonygatod.
"Mert aki magát felmagasztaltja megaláztatik, aki megalázódik azt felmagadztaltatik"
Ennyire messze állsz a bölcsességtől. Kit érdekel a buta véleményed hogy a keresztény szeretetet hippi mozgalomnak veszed, a te lelked már meghalt a dűhösségedben.
Igen ha két nép szeretné egymást nem háboruzna, itt nem használtad a felmagasztalt eszedet.
Az ész egyáltalán nem zárhatja ki a szeretetet.
A szexrabszolgaságot meg ne is említsd, mert ne nyissunk ebben vitát, nálunk a nőknek több joga van. Ennyi ne több.
"Látod, látod milyen elítélőleg beszélsz rólam, dűhösen, neked már most bíróság elé kell állnod -"
Érdekes. Eddig te voltál az aki sértegetett engem. Szóval neked lehet? :) Ha te dühösen sértegetsz másokat neked nem kell bíróság elé állnod?
"Pál apostol a feltámadott Krisztussal tért meg a Damaszkuszi úton, hogyne találkozott vele. Megvakitotta, mert látott, ezután meggyógyitotta, hogy lásson."
Ez a mese habbal. Bárki mondhatja hogy megjelent neki Jézus. Életében biztosan nem találkoztak. Sok keresztény nem is fogadja el Pál tanítását mert ellentétes Jézus tanításával.
"Aki másban hisz azt ti kiírtanátok."
Kik? Muszlimok? :)
"Igen a muszlimok nem irtottak ki annyi embert, kivéve a törököket, ami összehasonlitható lenne, Bush, Hitler bűneivel stb."
Hiába jössz ezzel a hazugsággal. Már hozzászoktam hogy keresztények hazudoznak mint a vízfolyás.
"Azonban látnod kell, hogy a politika nem a kereszténység szerint megy az országok vezetői nem keresztények általában errefelé."
Az USA elnöke a Bibliára tesz esküt.
"A te feleleteidben nem látom azt hogy a muszlimok békések lennének. Hiába magasztalod fel megadat hogy az eszedet használod, és amikor az igaz adat bizonygatod."
Nem az én felelteim alapján kell megítélned az iszlámot, hanem az iszlám tanításai alapján. Én sem a te felelteid alapján ítélem meg a keresztény vallást.
"Ennyire messze állsz a bölcsességtől. Kit érdekel a buta véleményed hogy a keresztény szeretetet hippi mozgalomnak veszed, a te lelked már meghalt a dűhösségedben."
Majd biztosan te fogod megmondani hogy az én lelkem halott-e vagy sem. Hogy is van az a közkedvelt keresztény bibliai idézet? Ne ítélkezz? :)
"Igen ha két nép szeretné egymást nem háboruzna, itt nem használtad a felmagasztalt eszedet.
Az ész egyáltalán nem zárhatja ki a szeretetet."
Azt sem tudod mi történik Palesztinában. Ami ott történik az nem háború. Ha háborút hadseregek vívják. A palesztinoknak nincs hadsereg. Népirtás történik a palesztinok ellen ha nem tűnt volna fel.
"A szexrabszolgaságot meg ne is említsd, mert ne nyissunk ebben vitát, nálunk a nőknek több joga van. Ennyi ne több."
Jó hogy mondod. Lesz egy külön kérdésem ami arról fog szólni a keresztény vagy iszlám vallás nyomja el a nőket.
Ha tényleg érdekel a muszlim keresztény vita akkor jó lett volna ha a koránból idézel de úgy látszik nem sietett segítségedre, inkább személyeskedtél. Ha muszlimként tényleg érdekel a téma javaslom olvasd el ezt a könyvet Nabeel Qureshi
Allahot kerestem, Jézusra találtam. Mentsd a lelked a dühtől és a bosszútól. .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!