Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én vettem észre azt,...

Csak én vettem észre azt, hogy az ateisták csak azért piszkálnak sértegetnek minket, mert tudják, hogy nekünk keresztényeknek tilos visszavágni?

Figyelt kérdés

2020. aug. 24. 11:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
96%
Ahogy ezeket a kérdéseket elnézem, a keresztények sértegetik az ateistákat, és nem igazán foglalkoznak azzal, hogy nekik elvileg tilos lenne!
2020. aug. 25. 16:57
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Vannak közöttünk (világnézettől függetlenül) indulatosabb emberek, de nem szabad általánosítani. Az is igaz, hogy egy vallásos ember a hitével járó érzékenysége miatt sértésnek vehet olyat is, ami csak a nyers igazság kimondása.

"mi volt a világ előtt ha nincs semmi Isten?"

Az ősrobbanás elmélete szerint az univerzum keletkezésével jött létre az idő. Az idő létrejötte ELŐTTI időkről értelmetlen kérdést feltenni. Mint amikor egy 5 éves gyerek megkérdezi, hogy 10 évvel ezelőtt milyen színű volt a haja.

"Mert a semmi nem csinál valamit. Nem tudja, hogy mikor robbanjon fel"

Az ősrobbanás, nevével ellentétben nem robbanás volt, hanem egy erőteljen tágulási folyamat. Ahogy a számok sem tudják, hogyan szorzódnak össze, az anyagnak/energiának sem kellett tudnia mit kell tegyen, csa megtörtént a fizika (még nem 100%-ban ismert) szabályainak megfelelően.

"a Semmi az semmi! Semmit nem csinál"

A hétköznapi ember által elképzelt semmi nagyban eltér a tudományban definiált semmitől.

Ha Istennel magyarázod a világ létrejöttét, csak egy újabb lépcsőt iktattál be, mert most meg kell magyaráznod, hogyan tudott létrejönni az Isten.

Szerény véleményem szerint a vallástudomány is érdekes, de a fizika és a csillagászat sem kutya. Van egy pár jó könyv, amit szívesen ajánlok, mint például: [link]

2020. aug. 25. 23:22
 23/35 A kérdező kommentje:
Istent senki sem teremtette. Szóval az utolsó szöveged értelmetlen. Bár érdekes infókat adtál meg, like.
2020. aug. 25. 23:27
 24/35 anonim ***** válasza:
91%

Nem mondtam, hogy teremtette bárki is (nem hiszek benne).

Szerinted hogyan keletkezett Isten?

2020. aug. 25. 23:37
 25/35 A kérdező kommentje:
Ahogy Hawking mondta az öntervező univerzumnál: univerzum létrehozta magát a semmiből. Isten létre tudja és fogja is hozni magát a semmiből. De ahogy mondják ami az érv nagyon jó: Nincs kezdete, se vége. És a fizikai testünkkel ezt rohad nehéz felfogni. Mert mi a téridőben be vagyunk zárva.
2020. aug. 25. 23:46
 26/35 Anahystor ***** válasza:
91%

Igen, nehéz felfogni.

De ez nem jogosít fel arra, hogy olyan tetszőleges (általad elképzelhető) választ gyárts helyette, amire semmilyen alapod sincs.

2020. aug. 26. 15:59
 27/35 Anahystor ***** válasza:
95%
Ha a végtelen univerzumot (anyagi világ) képtelen vagy felfogni a véges téridőbe zárt testeddel, akkor miből gondolod, hogy egy teljesen idegen (a téridőtől független, általad fizikailag meg nem tapasztalható) entitásról bármilyen kijelentést tehetsz??
2020. aug. 26. 16:03
 28/35 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező, nem vagyok feltétlenül meggyőződve arról, hogy Hawking ugyanazt értette az idézett szöveg alatt, mint amit te.

Tudod, minek nincs még se kezdete, se vége? A mőbiusz szalagnak. A gömbnek. Ezek végtelenül bejárhatók, de mégis végesek. Lehet, hogy ilyen a mi világunk is.

2020. aug. 27. 21:01
 29/35 anonim ***** válasza:
91%

Visszavágtatok ki már a keresztes háborúk idején eleget, nem kell a képmutatás.

Nyugi, csak poén.

Magadat, és a méltóságodat van jogod megvédeni, függetlenül attól, hogy melyik mesekönyvet olvasod. (Biblia, Tóra, Korán stb).

2020. aug. 29. 09:36
 30/35 A kérdező kommentje:
Nem létezel, mert nincs rólad információ, és szerintem csak egy robot vagy!
2020. aug. 29. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!