A keresztények miért mondják azt, hogy tilos szakállt hordani, hosszú hajat viselni? Miért tartják istenellenes cselekedetnek?
Azért, mert ők nem úgy néznek ki. És megint tud hízni az egójuk, ha másra mutogatnak, magukat meg legalább ebben nem találják bűnösnek.
Sokszor amikor hallottam az öreg néniket hisztizni a gyóntatóban keservesen, hogy este elfelejtettek imádkozni, azon gondolkodtam: hogy tényleg ennyire nem ismeri Istent vagy csak játsza az eszét, hogy neki csak ez a legnagyobb bűne és még ettől is hogy kiakadt...
Kedves kérdezö,
a tetoválás és a frizura, a szakáll között óriási a különbség.
Kedves grkaty!
Ebben igazad van, jogos a felvetés. Bár tetoválást én sem szeretnék csináltatni. Nem lenne az a pénz amiért ilyet tetetnék magamra, amivel kifejezem a sehová nem tartozásomat.
szia
ha a Biblia irja ami Isten szava, akkor ne véletlen van igy
s nem a keresztények, hanem a Teremtő gondolata ez,
ennél fogva akik Isten szavát tiszteletben tartják, és szeretnének a leirtak szerint élni, azok betartják.
A Biblia nem szolal fol sehol a szakall vagy hosszu haj irant. A keleti (ortodox) keresztenyeknel minden papnak es egyhazi embernek hosszu haja es szakalla van. Regebb a katolikusoknal is igy volt, de valamikor a 18. szazadban kiment a divatbol.
Szerintem a modern idokben egyes keresztenyek azert itelik el, mert a hosszu haj es a szakall a 60-as evek hippi mozgalmara volt jellemzo. A hippikkel pedig a lazadast azonositottak, es talan igy kerult be "istenellenes" dologkent a koztudatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!