Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én vettem észre azt,...

Csak én vettem észre azt, hogy az ateisták csak azért piszkálnak sértegetnek minket, mert tudják, hogy nekünk keresztényeknek tilos visszavágni?

Figyelt kérdés

2020. aug. 24. 11:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Hogy érted azt hogy keresztényeknek tilos visszavágni?
2020. aug. 24. 13:32
 12/35 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

@12:46

"Akkor más kérdés: te hogy reagálnál ha halál után a Mennyben leszel (Édenkert)?"

Hát bevallom, nehezen tudom elképzelni... De talán valahogy így:

- Először is csak kapkodnám a fejem, és rohadtul nem érteném, hogy mi is történik.

- Aztán keresném a kandi kamerát, hogy ki szórakozik velem, ilyen lehetetlen helyzettel.

- Később nagyon bambán néznék magam elé, és képtelen lennék elfogadni, mert azt érezném, hogy az egész világképemet vették el.

- Ha már kénytelen lennék elfogadni, akkor csak kíváncsiság lenne bennem, mert egy teljesen új világkép alapjaiban átértékelné az összes eddigi ismereteimet.

Most ezt így képzelem el. De ha ez "élesben" is megtörténne, a fene se tudja, hogyan reagálnék...

2020. aug. 24. 13:45
 13/35 anonim ***** válasza:

"Akkor más kérdés: te hogy reagálnál ha halál után a Mennyben leszel (Édenkert)? A hit nem fontos, csak a viselkedés. Ha jó ember vagy, akkor oda kerülsz sztem."

Ezt mégis mire alapozod? Ha valaki tagadja Isten létezést és semmibe veszi a törvényeit, szerinted hogy kerülhet a Mennybe? Érdekes ezt egy hívőtől hallani.

2020. aug. 24. 13:52
 14/35 anonim ***** válasza:
44%
A gyenge emberek egyik legjellemzőbb tulajdonsága az amit leművelnek. Ők fizetnek érte.
2020. aug. 24. 13:59
 15/35 anonim ***** válasza:
91%
Hát figyelj. Én sose akartam a "tudományt" ráeröltetni egy vallásosra vagy sose mondtam azt, hogy ne haragudj, de Te hülye vagy. Viszont a vallásosok állandóan betalálnak és próbálják kényszeríteni rám. Egyetemen volt lakótársam, aki valami gyülekezetbe volt benne, na ott olyan fanatikusan próbálta ránk eröltetni, hogy következő félévben már nem volt abba az albiba, mert kihajítottuk. :)
2020. aug. 24. 14:20
 16/35 Dongaben ***** válasza:
100%
Egy 'Valódi" ateista nem fog sértegetni, csak tényeket közöl, hogy visszazökkenj a valóságba! A többi az unatkozó kölyök, aki semmit nem tud vallásról, történelemről...
2020. aug. 24. 14:34
 17/35 Anahystor ***** válasza:
100%

Vagyis?

"Ostoba provokáció olyan embertől aki abszolút tudatlan, viszont fortyog benne a gyűlölet és az antikrisztus szelleméből beszél."

"Akkor bizonyítsd be, hogy a világot vagy a DNS-t nem Isten hozta létre mert lehet itt nagypofaval okoskodni de nálad okosabbak sem hozták választ." #19

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

"Persze hülyeségeket írsz."

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. aug. 25. 08:48
 18/35 anonim ***** válasza:
Aki másokat sérteget, az nincs rendben saját magával. Soha eszembe nem jutott bárkit is a vallása miatt bántani, cinikus kérdéseket, megjegyzéseket intézni hozzá. Ez inkább szívkerdés, mint racionalitás, éppen ezért fölösleges a tudománnyal összemosni. Én nem vagyok vallásgyalorló, hívő sem, de érdekesnek tartom őket és szívesen olvasok ilyesmi témában, szeretek hívőkkel beszélgetni, kultúráltan természetesen :).
2020. aug. 25. 14:25
 19/35 A kérdező kommentje:
:) na és utolsó, szerinted mi volt a világ előtt ha nincs semmi Isten? Mert a semmi nem csinál valamit. Nem tudja, hogy mikor robbanjon fel stb... :) a Semmi az semmi! Semmit nem csinál :D
2020. aug. 25. 14:43
 20/35 Anahystor ***** válasza:
91%

"na és utolsó, szerinted mi volt a világ előtt ha nincs semmi Isten? Mert a semmi nem csinál valamit. Nem tudja, hogy mikor robbanjon fel stb... :) a Semmi az semmi! Semmit nem csinál :D"

:-(

Ezt most miért?

Bizonyítani akarod, hogy az ateisták tényleg ostobát mondanak az ostoba hívőkre?

Igen, ez ostobaság, amit leírsz.

Belekeversz a hitedbe (van Isten) néhány közhelyet ("semmiből nem lesz semmi") meg egy kis kétkedést ("mi volt a világ előtt ha nincs semmi Isten"), mely oly módon kérdőjelezi meg az emberi tudást, hogy szinte csak a neked megfelelő válasz lehetséges, mert (te is tudod) a tudomány nem tud ma még korrekt választ adni a kérdésre.

Csakhogy:

1, "mi volt a világ előtt ha nincs semmi Isten?"

Bármi, valami, egy másik univerzum, isten (bármelyik).

A kérdés információ (bizonyított tények) hiányában nem megválaszolható.

Rajtad áll persze, ha BIZONYÍTOD, hogy éppen a te istened volt, akkor elfogadom ezt mint válasz.

2,

"Mert a semmi nem csinál valamit."

Ezt egy kvantum fizikával foglalkozó szakemberrel beszéld meg, lehet, hogy eloszlatja majd az ez irányú homályt a tudásodban. (Amennyiben fel tudod dolgozni az információt.)

3, Lehetséges az is, hogy nem a semmi csinált valamit, hanem a valamiből lett valami.

Pl. egy előző univerzum omlott össze és robbant fel megalkotva a mait. Végtelen körforgásban ismételve ezt.

Mielőtt azt mondod rá, ez lehetetlen mert semmi sem végtelen és örök, gondolkodj el istennel kapcsolatban, és ha neki elfogadod a fenti tulajdonságokat, akkor a precedens jog alapján én az anyagra is kiterjesztem ezen tulajdonságokat.

2020. aug. 25. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!