Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért harcolnak...

Az ateisták miért harcolnak foggal körömmel Isten ellen? Meg értem,hogy szerintük nincs Istenén is gondolom azt párszor,na de komplett el vetni a lehetőségét is? szerintem nem túl logikus...

Figyelt kérdés
2020. aug. 23. 20:41
1 2 3 4 5 6
 21/53 Anahystor ***** válasza:
100%

"kisgyermekkorom óta hiszek Istenben"

Ugye nem magadtól találtad ki, hanem a szüleid meséltek róla?

"nekem nem az jut eszembe, hogy milyen ellentmondások vannak benne.."

"egyet sem találtam"

Persze nem olyan szemmel olvastad, hogy a hibákat kerested, ami bocsánatos bűn, hiszen hívő vagy...

De attól még ott vannak.

Itt van egy kis kigyűjtés:

[link]

De hogy ne csak idegen tollakra hivatkozzak :-), egy saját példa:

Mát 28.

7 Akkor monda nékik Jézus: Ne féljetek; menjetek el, mondjátok meg az én atyámfiainak, hogy menjenek Galileába, és ott meglátnak engem.

16 A tizenegy tanítvány pedig elméne Galileába, a hegyre, ahová Jézus rendelte vala őket.

17 És mikor megláták őt, leborulának előtte; némelyek pedig kételkedének.

Luk. 24

33 És felkelvén azon órában, visszatérének Jeruzsálembe, és egybegyűlve találák a tizenegyet és azokat, akik velök valának.

34 Kik ezt mondják vala: Feltámadott az Úr bizonynyal, és megjelent Simonnak!

35 És ezek is elbeszélék, mi történt az úton, és miképpen ismerték meg ők a kenyér megszegéséről.

36 És mikor ezeket beszélék, megálla maga Jézus ő közöttök, és monda nékik: Békesség néktek!

Ugye Jeruzsálem nem azonos Galileával??

2020. aug. 26. 19:00
 22/53 Anahystor ***** válasza:

"... hogy lehetett Jézusnak ilyen szeretetteljes, lenyűgöző tanításai."

hmmmm...

"34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;

36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."

Csak úgy csepeg a szeretettől....

2020. aug. 26. 19:07
 23/53 Anahystor ***** válasza:
Lemaradt: Máté 10
2020. aug. 26. 19:07
 24/53 anonim ***** válasza:
23%
Többen írták le, így persze, hogy sokszor a körülmények kicsit változtak, mint ahogy egy bűntény, sok szemtanú van, DE a lényeg nem változik: gyilkos az illető vagy nem. Itt is a lényeg nem változik, mindegyik evangéliumban szerepel: a SÍR ÜRES, A MEGVÁLTÁS MEGTÖRTÉNT. Ez az, ami a lényeg, a körülmény miért fontos? : megölt valakit vagy nem, megtörtént a megváltás vagy nem. Nem mindegy, ne próbáljátok asztal alá söpörno a lényeget, mert nektek nem tetszik egy kis porszem. Nagyon ajánlanám egyébként, hogy nézzétek meg a Jézus dossziéi című filmet a nicelife-on, egyik legjobb mű szerintem, ami a Biblia hitelességéről, feltámadás valóságáról ír, s arról, hogy miért nincs 6000 másik isten.
2020. aug. 26. 21:21
 25/53 anonim ***** válasza:
*valósságáról szól. Kérlek nézzétek meg...
2020. aug. 26. 21:53
 26/53 Anahystor ***** válasza:
100%

"Többen írták le, így persze, hogy sokszor a körülmények kicsit változtak..."

Kicsit??? Jeruzsálem vagy Galilea.

Szerinted mindegy, hogy egy karambol az egyik szemtanú szerint Szegeden a másik szerint Kisvárdán történt?

A bíró mosolyogva azt mondja, "persze, persze, a karambol ténye a lényeg".

Ne légy nevetséges!

"a SÍR ÜRES, A MEGVÁLTÁS MEGTÖRTÉNT"

... egy csodát.

Miképpen bizonyítja az üres sír a megváltást?

A sír üres annyit jelent, hogy a holttest eltűnt.

Könnyen lehet, hogy ellopták.

De ha saját lábán távozott, még az sem jelenti, hogy megváltás történt, lehet, hogy tetszhalott volt és feléledt.

"a körülmény miért fontos?"

Azért, hogy eldönthesd, a tanúk szavahihetőek-e!!!

Az egymásnak ellentmondó beszámolók gyengítik a hitelességet!

(Ki találta meg, mi történt a sír felfedezését követően, mit tett a feltámadt Jézus, miért nem ismerték fel, voltak-e rajta sebek, test volt vagy lélek (eszik de a zárt ajtón keresztül megy a szobába...)

Ahány beszámoló, annyi eltérő adat.

Ráadásul pont a FELTÁMADÁST leíró rész hiányzik a Codex Sinaiticus-ból, ami ez egyik legrégebbi teljes Biblia, így valószínűsíthető az utólagos betoldás! (A Codex Vaticanusban sincs benne.)

"mert nektek nem tetszik egy kis porszem."

Nem porszem, hanem el-lent-mon-dás (és csak egy kiragadott példa a sok közül).

Ez az ami neked(!) nagyon nem tetszik (nem akarod elfogadni és kézzel lábbal tiltakozol, nehogy meginogjon a hited, ha a Bibliáról kiderül, hogy mégsem szavahihető).

" feltámadás valóságáról ír"

???

Valóság akkor lesz, ha bizonyíték van rá.

Jelenleg a Biblia állítja csak, ami azért problémás, mert a Biblia állításai csak akkor válnak perdöntővé, ha előzően bizonyítást nyer, hogy az bizony igaz amit a Biblia ír. Igen ám csak egyrészt lásd a fentieket (önellentmondás a Bibliában), másrészt a Biblia igazság írására csupán a Bibliában leírtak utalnak (Isten szava, ihletett mű), ám ez tipikus körkörös érvelés, tehát hibás.

2020. aug. 26. 21:59
 27/53 anonim ***** válasza:
Ha megnézed, válaszolok:)
2020. aug. 26. 22:21
 28/53 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként nem, akkor sem változik a lényeg, ha nem teljesen tiszta mindenadat, nem mindenki adja elő ugyanaut: én így láttam, én úgy, a lénywg nem változik. Nézd meg kérlek, s itt befejezem, nem veszekesnibakarok, a szilárd hitemet nem fogjátok tudni megtörni, bár én azért remélem egyszer ti is rájöttök "mi van az asztal alá besöpörve" , amit már oly régóta csináltok. Isten áldjon titeket, mégha nem is hisztek benne, imádkozni fogok értetek❤️
2020. aug. 26. 22:26
 29/53 anonim ***** válasza:
(Na mégis válaszoltam, de tényleg ajánlom megnézni, már ha ennyire érdekel ez a téma, a férdi akiről szól ateista, tehát mindkét oldalt bemutatja)
2020. aug. 26. 22:29
 30/53 Anahystor ***** válasza:

Egy kérdés: Mennyiben befolyásolja a kérdéseimre adandó válaszaidat az, hogy láttam a filmet, vagy sem?

Majd megnézem, de addig is gondolkodj el a válaszokon!

Mert eddig érdemben semmire sem reagáltál a felsorolt konkrét tényekre.

2020. aug. 26. 22:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!