Az ateisták miért harcolnak foggal körömmel Isten ellen? Meg értem,hogy szerintük nincs Istenén is gondolom azt párszor,na de komplett el vetni a lehetőségét is? szerintem nem túl logikus...
Az ateisták nem harcolnak Isten ellen. Nem lehet harcolni olyan lény ellen, amiben nem hiszel. Te harcolsz Voldemort ellen?
Ha nem utasítanám el az összes bizonyítatlan isten létét, akkor éjjel nappal imádkoznom kellene valamelyikhez. Arról nem beszélve, hogy időnként egymásnak ellentmondó módon kellene cselekednem, attól függően, melyikben hiszek picit jobban.
Te egy istenben hiszel és elutasítod több ezer isten létezését (ha a hinduizmust is hozzászámoljuk, akkor milliós nagyságrendű a szám).
A különbség köztünk alig észlelhető, nálad én csak egy istennel kevesebben nem hiszek.
'Ez nem korlátoltság, ez a Hit."
Igen, és a hit korlátoltság, mert nem veszed tudomásul/letagadod/meg sem érted a tényeket és az azokból adódó következtetéseket.
Ha nem így lenne, nem hinnél valószínűtlen/cáfolható mesékben.
Mellesleg teljesen egyet értek a 14-es hozzászólóval.
Nem harcolok isten ellen, mert valószínűnek tartom, hogy nem létezik.
DE harcolok az ostoba fundamentalista vallásos nézetek ellen (kreacionizmus, ID, túlzásba vitt kereszténység) mert hazugságokat terjesztenek.
Igen, én is ezt írtam, vannak szélsőségek, s általánosítasz. Az ateistáknál is vannak szélsőségesek, lsd facebook: Ateistamémbázis kedves hívői. A hit nem korlátoltság, hanem kiteljesedés, érzést ad. Észtreveszem a tényeket, köszönöm nem kell aggódnod értem.
"Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.”
Nem aggódok...
Számomra teljesen mindegy, hogy miképpen éled az életed, miben hiszel...
Viszont a tények észrevételével már van baj.
Felteszem Biblia alapú vallást gyakorolsz. (ha nem, akkor az alábbiak nem vonatkoznak rád)
Észrevetted, hogy a Biblia önellentmondásokat tartalmaz?
Észrevetted, hogy a benne ábrázolt istenkép m,orálisan elítélendő?
Észrevetted, hogy a benne leírtak körkörös érveléssel igyekeznek bizonyítani Isten létét?
Észrevetted, hogy a benne leírtak vagy ellentmondanak a tudományos kutatások tényeinek?
(persze ÉRTELMEZHETED őket, de az már jó esetben is ingoványos talaj)
Észrevetted
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa" Máté 5:3
ugye nem kell magyarázzam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!