Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Vének könyvét olvasgatom,tan...

A Vének könyvét olvasgatom,tanulmányozom,ez a Jehova Tanui szervezetnél,egy amolyan törvény könyv?

Figyelt kérdés
2020. aug. 7. 22:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
69%

Részlet a fent emlitett cikkből:

" Még hosszan lehetne sorolni az egyház elvilágiasodásának jeleit. A szekták, amelyek követelték a visszatérést az evangéliumi szegénységhez, bírálták az egyház hatalmát, gazdagságát, a papok, szerzetesek kicsapongó életét."

Hm, Szektának nevezték azokat, akik az eredeti keresztény tanitás, és élet szerint akartak élni. Miközben a magukat ful keresztényeknek nevezők, teljesen elvilágiasodtak.

Napjainkban ugyan az zajlik. A Hatalmon levő elvilágiasodott keresztények, eretneknek neveznek másokat, miközben az összes keresztény királyi törvényt megszegik.

2020. aug. 8. 23:26
 72/85 anonim ***** válasza:
#71 Ezért is írtam, hogy nem mindegy ki mit ért szekta alatt. Itt például azokat akiket felsorolsz. Valakinek azokat akik mindenféle sötét és spiritiszta dolgokat művelnek a gyűléseiken, valakiknek meg bármilyen gyülekezetet, ami nem protestáns vagy katolikus vagy ortodox. Általában ezeket figyeltem meg.
2020. aug. 8. 23:36
 73/85 anonim ***** válasza:
69%

Az első keresztényeket is Szektának nevezték a Más vallású, más nemzetiségű emberek. Pedig nem voltak azok Isten szemszögéből.

Ezért is nem értem, miért kell embereknek hadjáratot folytatni mások ellen, miközben lehet, hogy Több a "sara", mint akit becsmérel.

Az egyház úgy fogalmazta meg a szekta kifejezés jelentését, mint ami az Ő hagyományos tanitásuk elleni. Holott a szekta, az eredeti Istennek járó imádat, és Krisztus, valamint a Biblia tanitása elleni.

Nyilvánvaló, hogy ezzel megalapozták a hatalmukat, és jövőjüket, legalább is igy gondolják.

Pedig a Jelenések könyve tartalmaz egy részletet, hogy ezt gondolják a Anagy Babilon, vagy is a világi vallások védelmezői, gyakorlói:

(Jelenések 18:7, 8) 7 Annyi kínt és kesergést okozzatok neki, amennyire dicsőítette magát, és amilyen szégyentelen fényűzésben élt. Mert folyton ezt mondja magában: »Királynőként ülök, és nem vagyok özvegy, és soha nem fogok keseregni.« 8 Ezért érik egyetlen napon a csapások: halál, kesergés és éhínség,. . .

A Jelenések könyve 18. fejezete, Isten büntetését tartalmazza azon vallások ellen, akik a Politikai szeretőikkel karöltve, biztonságban tudják magukat.

2020. aug. 8. 23:48
 74/85 anonim ***** válasza:
0%
A keresztény ség bebizonyította, hogy nem szekta. Ez a szervezetnek még nem sikerült, pedig volt már rá százötven éve. Minél jobban megismerik az emberek, hála az internetnek, annál inkább rájönnek, hogy mennyire káros ez a szekta. Aki viszont jól érzi magát ott bent, annak ez való, ő akar Isten nélkül élni, akkor maradjon is csak bent.
2020. aug. 9. 12:46
 75/85 anonim ***** válasza:
49%

,,A keresztény ség bebizonyította, hogy nem szekta. Ez a szervezetnek még nem sikerült, pedig volt már rá százötven éve."

Kinek mi. Nálam pomt fordítva van. Pedig a kereszténységnek sokkal több ideje volt bizonyítani. Végül is azt bebizonyították, hogy sok egyházuknak semmi köze Istenhez.

2020. aug. 9. 13:12
 76/85 anonim ***** válasza:

"Végül is azt bebizonyították, hogy sok egyházuknak semmi köze Istenhez."

Így jár az, aki állandóan más hibáit lesi. Mutass példát és legyél tökéletes.

2020. aug. 9. 15:38
 77/85 A kérdező kommentje:
70-es ki kiváncsi itt most a katolikusokra? Semmi köze a kiirt kérdéshez,nem másra kell mutogatni mindig.
2020. aug. 9. 19:43
 78/85 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Végig lapoztam ezt a 77 bejegyzést.

Csak egy dolog jutott eszembe:

Tituszhoz írt levél 3/9

2020. aug. 12. 17:07
 79/85 anonim ***** válasza:
0%

Titusz 3,9: De kerüld az ostoba vitatkozásokat, a nemzetségtáblázatokkal kapcsolatos kérdéseket, a viszálykodásokat és a törvényeskedő harcokat, mert ezek haszontalanok és hiábavalók.

Ha neked más élete, egy másik ember életének megmentése ostoba viszálykodás, akkor baj van veled. Én olvastam ezt a szennyet, amiről szó van és egy jó érzésű ember minimum felháborodik rajta. Nem, az ártatlanok élete érdekében történt kritika nem ostoba viszálykodás. Lehet, hogy értenéd, ha akármelyik szeretted lenne bent és küzdenél érte.

2020. aug. 12. 17:42
 80/85 A kérdező kommentje:
Ott a pont.
2020. aug. 12. 19:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!