Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Vének könyvét olvasgatom,tan...

A Vének könyvét olvasgatom,tanulmányozom,ez a Jehova Tanui szervezetnél,egy amolyan törvény könyv?

Figyelt kérdés
2020. aug. 7. 22:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
51%

"kiközösitésnél,a testületnek kell megbocsátania,és nem Istennek,"

Már megint összevissza keversz itt mindent. Egy adott gyülekezet felvigyázói azok, akik megviszgálnak egy ügyet, és Ők hoznak együtt döntést, hogy megbocsátható, vagy sem. Mivel rajtuk kivül senkinek nincs köze, és bele látása egy helytelenség részleteibe.

JA mert az egyházaknál a lelkész hozhat döntést, hogy megbocsájt vagy sem?

Ő is csak egy ember.....

Jó lenne ha nem osztanád itt a butaságaidat.

Saját magadat fogod az őrületbe kergetni, hogy az életedet, az idődet, a felebarátaid ellenségeskedésére használod, inkább biznád Istenre.

2020. aug. 8. 00:57
 12/85 anonim ***** válasza:
44%

Én is olvastam, fent van a neten. Ocsmány dolgok vannak benne, egy normális ember ezt elutasítaná.

Kérdező, majd azt a részt olvasd el, ahol leírja, hogyha egy gyerek jelzi a szüleinek, hogy valaki zaklatta, akkor azonnal jelenteni kell a véneknek, akiknek telefonon kell erről szólni a fiókhivatalnak, mivel írásban nyoma lenne erről.

2020. aug. 8. 07:22
 13/85 anonim ***** válasza:
16%

"JA mert az egyházaknál a lelkész hozhat döntést, hogy megbocsájt vagy sem?"

Persze, főleg ha kap érte egy kis pénzt. De hát ez teljesen rendben van.

A zaklatásos ügyeket szerintem kevered a katolikus egyházzal. Jehova Tanúinál a véneknek feljelentést kell tennie, ha tudomásukra jut ilyen. Nemrég volt egy Őrtorony cikkben, de biztosan tudod, ha ilyen jól informált vagy! :)

2020. aug. 8. 08:22
 14/85 anonim ***** válasza:
68%

"Jehova Tanúinál a véneknek feljelentést kell tennie, ha tudomásukra jut ilyen."

Ez hazugság. A véneknek csupán a fiókhivatal felé van jelentési kötelezettsége telefonon. Nyugodtan nézz utána, a vének könyve fent van a neten, bárki számára elérhető és ha a vénekben van gerinc, amit viszont kötve hiszek, akkor odaadják a kezedbe, hogy meg tudd nézni, hogy igazat írok.

2020. aug. 8. 08:25
 15/85 anonim ***** válasza:
17%

Nem hazugság, saját szememmel láttam. Egyik 2019es Őrtoronyban volt (de 2018nál biztos nem régebbi). Nézz utána.

Aztán ha zaklatásos ügyekről akarsz tudni, nézd meg a Spotlight című filmet. A Katolikus egyházban sajnos egy megszokott és megtűrt dolog.

2020. aug. 8. 08:31
 16/85 A kérdező kommentje:

10-es ---Olyan nincs hogy vének könyve. Ha lenne, akkor nem lehetne a Birtokodban.

Ezért itt megint csak zavart keltesz emberekbe, hogy a személyes ellenségeskedéseet másokra is átvetitsd.

De hát Te tudod mit csinálsz. Vagy még sem?....

Tudom hogy ez egy nagyon titkos könyvecske szigoruan belső használatra,valamit tudssz hogy nem lehetne a birtokomban,mert ez egy titkos anyg,csak a gond,hogy a neten is fenn van,mindenki által hozzáférhető,magyar nyelven. Te pedig ha nem vagy tisztába a jehovista tanokkal és szokásokkal ami jellemző rátok,akkor ne oszd az észt.

ne hazudj! vagy ha nem hazudsz,akkor tudatlan vagy. időnként kiadnak a véneknek egy amolyan törvénykönyvet ami a belső fegyelmet hivatott szolgálni,az utolsó cime: „Terelgessétek Isten nyáját” (vének könyve 2010)

a neten fellelhető,ha valaki rákeres.

„Terelgessétek Isten nyáját” (vének könyve 2010)"

2020. aug. 8. 08:52
 17/85 A kérdező kommentje:

11-es "Jó lenne ha nem osztanád itt a butaságaidat."

Látod te is beismered hogy butaság a vének könyve,ezt onnan másoltam ki,nem én irtam,lyukrafutottál? Egyetértünk ebben hogy ez egy butaság.

2020. aug. 8. 08:55
 18/85 A kérdező kommentje:

12-es "Én is olvastam, fent van a neten. Ocsmány dolgok vannak benne, egy normális ember ezt elutasítaná.

Kérdező, majd azt a részt olvasd el, ahol leírja, hogyha egy gyerek jelzi a szüleinek, hogy valaki zaklatta, akkor azonnal jelenteni kell a véneknek, akiknek telefonon kell erről szólni a fiókhivatalnak, mivel írásban nyoma lenne erről."

Nem olvastad,még ezek a hazugok,letagadják a könyv létezését is. De komoly! Mondjuk van is mit szégyelni ezen.

2020. aug. 8. 08:56
 19/85 A kérdező kommentje:
Azt szeretem az egészben hogy az ember arcába hazudnak egyenesen,még a könyv a neten is fenn van és azt mondják nem is létezik,hát ez szánalmas.Amugy a felénél tartok eredeti gusztustalan dolgok vannak,benne,még azt is megszabják nem szabad irásba,se üzenetrögzitőn,stb üzenetet hagyni mert az megmarad bizonyitékként.
2020. aug. 8. 08:59
 20/85 anonim ***** válasza:
64%

Vidiripi

"Olyan nincs hogy vének könyve. Ha lenne, akkor nem lehetne a Birtokodban."

Ugye tisztában vagy vele hogy egy paradoxont fogalmaztál meg?

Egyébként pedig miért ne lehetne valaki birtokában a vének könyve? Azért mert te azt hiszed hogy nem hozzáférhető az nem jelenti azt hogy tényleg így is van!

Tessék ,csak hogy lásd!

[link]

2020. aug. 8. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!