Olyan oldalt keresek ami bemutatja,teologiailag Jehova Tanui hamis tanitásait?
Vidiripi
"Nagyon sokuk épp kihangsúlyozza, mennyivel szebb a hozzáállásuk az emberekhez, mennyivel barátságosabbak mint a világi egyházak papjai, a tanításuk mennyire emberközelibb (nem tüzes poklokat vagy szenvedést ajánlajak, hanem örök, boldog életet a paradicsomi Földön)."
Világi egyházak? Ugye ez alatt azt érted hogy világias egyházak?
Jehova tanúinak mennyivel barátságosabb a hozzáállásuk!
Hm...ebből is látszik hogy mennyire nem ismerik ezek az emberek az Őrtorony szervezetet!
Jehova tanúinak mit is tanít az Őrtorony szervezet? Ha a szervezeten kívül vagy akkor meghalsz! Hogyan is kell viselkedni a kiközösített személlyel? Úgy mint ha nem is létezne mintha meghalt volna!
Lehetne még részletezni de szerintem nem szükséges!
És azért had jegyezzem meg hogy annak ellenére hogy "szebb" a hozzáállásuk az emberekhez és barátságosabbak mint az egyházak papjai. Mindezek ellenére még sincs tömeges átállás az Őrtorony szervezethez!
Vajon miért nem? Talán a következő idézet némi magyarázatul szolgálhat.
Máté 16:23 Ő pedig megfordult, és azt mondta Péternek: Távozz tőlem, Sátán, botránkozásomra vagy nekem, mert nem Isten dolgaira gondolsz, hanem az emberekéire.
"És milyen becsapásról beszélsz? Szerinted létezik pokol? Egy fizikai hely? Ahova holnap elmehetsz? A pokol metaforikus, nyilván nem egy helyet jelöl, hanem egy szellemi térséget, aminek nincs síkja és ami nem meghatározható."
Miért a menny egy fizikai hely lenne? Egyébként attól függ hogy mit értesz pokol alatt mert ha azt amit a Biblia akkor igen is meghatározható!
"A Biblia rgyértelműen utal arra is, hogy a halál után semmiféle tudat nincs, így élet sem lehet."
1Sámuel 28:1-20
Ézsaiás 14:9-20
Máté 10:28 És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni, hanem inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elveszítheti a gyehennában.
Máté 17:1-4
- Beszélgetnek Jézussal! És ezt a Biblia írja. Számodra is egyértelmű?
Máté 27:49
Lukács 16:19-31
János 11:25-27
- Nos egyenlőre ennyi de van még! Nem olyan egyértelmű az barátom!
121
Nem tudom, honnan szeded te ezt. Amit írsz, nagyon el van túlozva. Nem arról van szó, hogy úgy kell bánj a kiközösítettel, mint aki nem is létezik. Hanem korlátozod a kapcsolatot.
Nekem is vannak kiközösített baráraim, nagyon kedves ismerőseim és két rokonom is (egyikük maga hagyta ott a szervezetet). Mégsem származott soha semmi gond abból, hogy jó viszonyt ápolok velük.
A pokol és a menny sem fizikai hely hanem jelképei a tökéletlenségnek és az örök halálnak, illetve a tökéletességneknés az örök életnek.
„Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket.” „Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy” (Prédikátor 9:5, 10)
Tiszta és érthető meghatározása annak, hogy a halállal minden fajta lét megszűnik.
Írtam én olyat, hogy ez azt bizonyítja, hogy nincs pokol? Azt bizonyítja, hogy a halál után nincs szenvedés.
„A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni!” (Ezékiel 18:4, Károli-fordítás)
Tehát minden tökéletlen, bűnös ember lelke ugyanúgy meghal. Az halállal megszűnik mindenfjata lét.
---Ki jósolgat? Vagy ez egy újabb rlkeserdett támadásod? Nincs mit mondj okosat, ezért gyorsan futsz egy új témához?---
ezt kérdezd meg az ugynevezett véneidtől,ha nem vagy tisztába a tanaitokkal.
Támadás:Attack!! Jehovista felfogás szerint leforditva:azt nevezzük támadásnak ha valaki nem ért egyet a hamis tanainkkal.
128
Itt rólad volt szó, okoska! Én tisztában vagyok, le is írtam. És olyan nincs hogy jehovista.
Viszont támadás az, ha azzal a szándékkal teszel fel olyan kérdést vagy állítasz olyan dolgot, hogy mrgalázd vagy rlbátortalanítsd a vitapartnered. Voltam katona, tudom mit jelent támadni ☺️ a támadás a gyengítésre szolgál, arra való, hogy egy új témtá (háborúkor harcot) kezdeményezzen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!