Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én vagyok, aki fél a...

Csak én vagyok, aki fél a Pokoltól ? Mit tegyek? TOVÁBBI INFORMÁCIÓ LENT....

Figyelt kérdés

Azt kezdem érezni, hogy egyre inkább kezdek eltávolodni Istentől és ez megriaszt nagyon.Vallásos neveltetésben részesültem, a szüleim, főleg édesanyám mélyen hívő vallásos volt, minden vasárnap jártunk családdal templomba. De már akkor is úgy éreztem, hogy nem teljesen saját indíttatásból járok misére, hanem azért, hogy anya szeressen engem és ne haragudjon rám, mert nem akarná hogy a fia elkárhozzon.

Egyházi iskolába is jártam, ami szintén egyértelmű iránytűt mutatott az Élet értelmezésével kapcsolatban és az erkölcsökkel kapcsolatban. Azonban már több éve kiléptem ebből a közegből úgymond a Nagybetűs életbe, és a spirituális, teológiai dolgok úgy érzem háttérbe szorultak a világi dolgokhoz képest.

Úgy érzem minden összeomlott körülöttem, az összes barátom elhagyott, családi problémák és viszályok is befigyeltek.

Rengeteg feldolgozatlan traumán mentem keresztül. Ezeknek a traumáknak, és a problémáim hatására egyre messzibbnek tűnt nekem Isten, hogy nem veszi észre a problémáimat.

Illetve - nagy riadalmamra- az utóbbi időben elkezdtem magamnak kérdéseket félteni, és a vallást megkérdőjelezni.

A Bibliával kapcsolatban is elkezdtem a kritikus gondolkodást, nem veszek mindent már szó szerint, mert egyszerűen sok dolgot logikátlannak és ésszerűtlennek tartok benne.

Hovatovább van olyan parancs, törvény, amivel nem értek egyet és megkérdőjeleznem. (persze nem a gyilkosságra gondolok, tehát nem ilyen fajsúlyos dologra gondolok)

És nagyon megvagyok ijedve és rettegek, mert azon kapom magam, hogy a vallást nem fogadom el kritikátlanul, a tanítást meg a Bibliát úgy ahogy van. Emiatt viszont nagyon nagy bűntudatom, mert szembe megyek a szüleim, illetve a gimnáziumi vallásos, keresztény neveltetéssel, amiben részesültem.

Nagyon félek, és nem tudom mit csináljak, én nem akarok a Pokolra jutni, tehetetlen vagyok és nagyon félek....

2020. jún. 8. 20:23
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:

Nem tudom, melyik utat járjam.

A szüleim és a gimnázium által kikövezett úton, ami erősen vallásos volt, vagy ezt bíráljam felül, és saját magam által kikövezett úton haladja tovább, hogy ne fogadjak el mindent kritikátlanul amit a vallás mond. Világi, vagy profán (vallási) élet.

Nagyon félek, azt érzem skizofrén vagyok és kettős személyiségem van. És akkora önellentmondásba vagyok, ami teljesen szétfeszít engem, 2 világ malomkövei préselnek szét és nyomnak össze engem.

Nem tudom mit tegyek, már öngyilkosságon is gondolkoztam, nem tudom melyik úton menjek, nem bírom ezt a helyzetet kezelni.

2020. jún. 8. 20:31
 2/42 A kérdező kommentje:
Jav: profán az a világi, és van az vallásos élet.
2020. jún. 8. 20:33
 3/42 anonim ***** válasza:
Járj a kettő közötti úton. Istennek nem csak úgy lehet jót tenni, ha minden héten templomba mész meg tanulmányozod a teológiát. Mindenkinél van, hogy nem hisz el 1-1 történetet, de akkor mi van ha például nem hiszel Noéba? Istenbe kell hinni, nem Noéba. Isten akkor fog elfogadni, ha mindent, amit csinálsz, azt az emberek iránti szereted fog vezérelni. Ne legyen olyan dolog miatt bűntudatod, amit nem követtél el!
2020. jún. 8. 20:47
 4/42 Alain Delon ***** válasza:
51%
Nyugodj meg, nincs Pokol, Mennyország, Aprajafalva stb. csak a mesében.
2020. jún. 8. 21:21
 5/42 anonim ***** válasza:
0%

Majd amint meghalsz, keress meg és beszélgethetünk a létről.

Addig is ne félj, istentől nem lehtlet távol lenni.

2020. jún. 8. 21:44
 6/42 anonim ***** válasza:
8%

Könnyebb dolgod van egy kicsivel, mint aki egyáltalán nem kapott semmilyen alapot a keresztény életre.

Ahogy az előttem irta a Szinművész ÚR, pokol nem létezik abban az értelemben, ahogy tanitják. Nem értem, miért kell a Frászt hozni az emberekre. Ezzel nem közelebb kerülnek a Teremtőhöz, hanem eltávolodnak.

A Teremtőnk legfőbb tulajdonsága a szeretet. Az életet pedig ajándékba adta. az Ajándékot pedig ha valaki érdemtelen rá, nem használja kinzásra. Isten elmondása alapján az életet megvonja, aminek nincs rettenetes következménye, csak a nem létezés állapota.

Az öngyilkossággal pedig nem megoldassz egy problémát, hanem az életben maradóknak okozol traumát. Képzeld el anyukádat, milyen élete lenne, ha ilyet tennél.

Javaslom, hogy élj az ima lehetőségével, és beszélj erről a problémádról Istennel. közben kutassa a Bibliában, válaszok után ezekkel kapcsolatban.

[link]

[link]

[link]

2020. jún. 8. 21:59
 7/42 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor idegenként érzem magam a Nagyvilágban.

Gondolkoztam már azon is többször, hogy elmegyek szerzetesnek.

Evilági életemben már úgyis elvesztettem mindent, barátokat, motiváció stb.. ezért inkább a lelki dolgok és az Örök Isten felé fordulnék.

A probléma az, hogy tudom, mekkora lemondással járna ez, és nem vagyok biztos benne, hogy tudnám venni az akadályt.

Ráadásul szerzetesi élet esetén Evilági javakról és élvezetekről kellene lemondanom, már-már aszkétaként kéne élnem, önmegtartóztatva.

A másik út, hogy ugyan nem vetem el teljesen az isteni tanításokat, de hódolok az Evilági élvezeteknek, gyönyöröknek, úgy, hogy közben mégse térek le teljesen a Vallás mezsgyéjéről.

Nem tudom mit válasszak. Döntéskeptelen vagyok. És a 2 világ malomkövei szétmorzsolnak engem teljesen, szétzúznak.

Lehet az Evilági dolgokról, élvezetekről se mondanék le teljesen, de ugyanakkor teljesen istentelen életét sem szeretnék élni lehet.

2 világ között szenvedek és jajveszékelek....

Ha Jézus útját választom, le kell mondanom az Evilági élvezetekről és dolgairól, ha viszont az Evilági gyönyöröket hajszolom, megtagadom Istent és az eddigi 18 évemet.

Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy kutyaszorítóban vagyok. Sakk-matt....

2020. jún. 8. 22:14
 8/42 A kérdező kommentje:
Alkalmatlan vagyok az Életre, igazán "visszahívhatna" engem az Úristen.....
2020. jún. 8. 22:16
 9/42 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagy egyedül ezzel a problémával. Vannak akik hasonló módon vélekednek, vagy vélekedtek. DE megtalálták az "aranyközéputat"

Jézus tanitásai egyszerűek, világosak, és amikor arra kért, hogy vegyük fel az "Ő igáját", az könnyű, jóval könnyebb mint a világ által felkinált iga.

Ezenkivül, nem minden "világi" dologról kell lemondani úgy, ahogy talán képzeled. Mindössze az erkölcs területének elveit kell tisztáznod, mit tart helyesenk, és mit nem.

2020. jún. 8. 22:25
 10/42 anonim ***** válasza:
100%
De nem kell választanod! Ha nem szerzetesnek mész nem azt jelenti, hogy megtagadod Istent. Jézus sem képzett szerzeteseket és a tanítványai se voltak azok (ettől függetlenül beszélt szerzetesekhez hasonlókról, amikor olyasmiről beszélt, hogy vannak olyanok, akik kiheréltették magukat Isten országáért). Nem tudom mit értesz élveztekek alatt meg mik azok a történetek és parancsolatok, amiket megkérdőjelezel. Ha ezeket jobban kifejtenéd, akkor lehet tudnánk adni valami "kiutat".
2020. jún. 8. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!