Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen érvek támasztják alá,...

Milyen érvek támasztják alá, hogy a Biblia Istentől van?

Figyelt kérdés

A keresztényekkel folytatott vitában azt vettem észre, hogy egyetlen érvet sem tudnak felhozni az ihletettség mellet.

Várom az érveket pontokva szedve.

2020. ápr. 28. 13:21
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

A karizmatikus vallást már akkor is csalásnak tartottam, amikor keresztény voltam.

Bocs, de a ti érveitek nem is érdekelnek.

2020. ápr. 29. 19:20
 22/33 anonim ***** válasza:
63%

nem vagyok vallásos, nem tartozom egy csoporthoz sem. Egyedül találtam meg Istent

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

én vagyok az utolsó válaszoló

2020. ápr. 29. 19:53
 23/33 A kérdező kommentje:

Mindenesetre azért nem akartam elfogult lenni, szóval elolvastam, amit írtál.

Semmit nem jelent. Vallási túlfűtöttségből fakadó spiritualitás érv.

Volt, aki aki azt mondta a velem való beszélgetés alkalmával, hogy ő érzi, hogy Krisna szereti őt.

Valószínű tehát, hogy minden hívőnek hasonló érzései vannak a saját istenével kapcsolatban.

2020. ápr. 29. 19:57
 24/33 anonim ***** válasza:
29%
Ez tényleg elfogultnak hangzik. Érzéseket, gondolatokat bármelyik szellem adhat, de Isten Szelleme egy. Lökhet valakit ilyen elfogult gondolatra egy másik szellem is. Kísértéseket énis kaptam életemben, lökéseket, de csak akkor tudtam külömbséget tenni az én gondolataimtól, mikor megtértem, és Isten elűzte azokat a zord lelkeket, amik mellém voltak rendelve és kísértettek. Ekkor szabad lett az agyam és számítottam ki mik jöttek tőlem és mik nem. Adhatnak ihletet gondolatokra
2020. ápr. 29. 20:17
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

érzéseket pedig úgy adhatnak, hogy párhuzamot hoznak létre egy ideig az emberi szívvel adott részeken, becsapják azt ok-okozati áttérítésekkel, hamis indokokkal, lehetne erőnek nevezni.

Így van pl. a cigi szeretete is azoknál, akik még nem szoktak rá pl. éreznek egy erős lökést, indítatást, hogy pl holnaptól cigizniük kell.. hallottam ilyet(!)

2020. ápr. 29. 20:27
 26/33 anonim ***** válasza:
69%
bocsánat, oda kellett volna írnom, hogy lehetne erőnek nevezni, de én nem nevezném annak
2020. ápr. 29. 20:28
 27/33 A kérdező kommentje:

78%-os:

"Ez tényleg elfogultnak hangzik."

Na látod, ezt tisztelem benned, hogy elismered. Máris jobb vagy, mint a hívők többsége.

"Érzéseket, gondolatokat bármelyik szellem adhat, de Isten Szelleme egy. Lökhet valakit ilyen elfogult gondolatra egy másik szellem is."

Remélem belátod, hogy érzésekre, gondolatokra nem lehet alapozni az igazságot. A kereszténység 2000 éve hirdeti azt, hogy ő - csakis ő!!!!!! - képviseli az igazságot. Arra alapozni, hogy azért van ez így, mert úgy érzed, hogy téged a Szentlélekkel vezet... Nos, egyéni hiedelemnek elmegy, viszont, ha te ez alapján követeled magadnak az abszolút igazságot, az nagyon komolytalan.

"Kísértéseket énis kaptam életemben, lökéseket, de csak akkor tudtam külömbséget tenni az én gondolataimtól, mikor megtértem, és Isten elűzte azokat a zord lelkeket, amik mellém voltak rendelve és kísértettek."

Ezt értem, de ez nem bizonyíték. Ha más valláshoz tértél volna meg, akkor is ezt mondanád. Persze csak akkor, ha olyan élményközpontú, mint a pünkösdi-karizmatikus mozgalom, amely igyekszik sunyi módon az érzelmekre hatni. Ha jól tudom, Anthonny Robbins, motivációs guru is hasonló összejöveteleket tart, mint ami a karizmazikusoknál van.

"Ekkor szabad lett az agyam és számítottam ki mik jöttek tőlem és mik nem. Adhatnak ihletet gondolatokra"

Te alapból feltételezed, hogy szellmek vannak, amik hatással vannak az emberre. Ez alapján érthető, ha a hiedelmeidet, így magyarázod.

Én viszont állítom, valószínűleg nincsenek szellemek. Az Univerzumot természeti törvények irányítják.

2020. ápr. 30. 08:02
 28/33 anonim ***** válasza:

"Remélem belátod, hogy érzésekre, gondolatokra nem lehet alapozni az igazságot."

Mégis ezekből indulunk ki, mikor egy gondolati felismerésre jutunk. Persze a gondolat infókból is áll egyben és erőből, ami mozgatja.. ennek van egy tudományos és egy annál bővebb -szellemi- oldala is ideológiáim szerint(ahogy a szinapszisok működnek, ahogy az ingerek létrejönnek, stb.), de az tény, hogy jól kell vele trükközni, hogy memóriaként jól lerakhasd.

A felismerés is számít, mint koncepció, lehet ez egy kicsit abszurdnak és absztraktnak hangzik.. számításaim szerint nem érdemes burkokban gondolkodni, beszűkült szubiektivitással vinni a gondolatmeneteket. (csupán évszámokat számolgatni), sok "jel" adatik Isten jelenlétére az életben(ezt nem spirituális és ezoterikus értelemben értem), és ha bezárod magad ezen infók analizására és lebontására, lehet nem fogsz olyan következtetésekre jutni, amik elvezettek volna talán egy tágabb ismerethez és talán Isten jelenlétéhez az életedben.

Ha szeretnéd, hogy még írjak, hogy miért pont s kereszténység a legvalóságosabb vallás, akkor írok. Lehet egy kicsit később

2020. ápr. 30. 14:16
 29/33 anonim ***** válasza:
Aki lepontozott,az ugyan mutasson már hiteles bizonyítékokat a Korán Istentől való származására...nem? Semmi?
2020. ápr. 30. 14:19
 30/33 anonim ***** válasza:
Rachel,nyugi, felpontoztalak, Zitust is, és mást is. Az ávós stílusban vallató "érveket pontokba szedve váró" kérdező lepontoz mindenkit. Ahelyett, hogy megköszönné, hogy szólnak hozzá -holott látszik, hogy lövése sincs mi a hit, a vallás -, nem bír kiszakadni a megkövesült racionális gondolkodásból, és ez a vallás és a művészetek terén nem elég, ezért irracionális. Soha nem fogja megtudni, miről van szó. A hit szupraracionális.
2020. ápr. 30. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!