Milyen érvek támasztják alá, hogy a Biblia Istentől van?
A keresztényekkel folytatott vitában azt vettem észre, hogy egyetlen érvet sem tudnak felhozni az ihletettség mellet.
Várom az érveket pontokva szedve.
Milyen érvek támasztják alá, hogy az õsrobbanás által indult el a folyamat?
Hisz a tudosok nem voltál itt, sôt egy 🐒 átalakulását 😂, se vette videóra senki...
A viccet félretéve kézzel fogható bizonyíték a Biblián kívül Nincs, meggyôzôdés, kijelentés viszont lehet, ami bizonyítja Isten létezését, meg a különleges gyógyulások, smoker az orvosok gyogyithatatlannak mondtak.
Nem gondolom, hogy lennének egzakt érvek, hiszen akkor nem lennének hitetlenek, vagy másban hívő emberek (bár keresztény szempontból ők is hitetlenek).
Abban se vagyok biztos, hogy a korai századokban lettek vagy akár kellettek volna ilyen érvek. A kereszténység inkább hitre és áldozatra épül, hogy mire is gondolok... A korai keresztények nem azért hittek, mert érveket mondtak nekik untalan az apostolok és egyéb tanítványok, hanem azért, mert látták az apostolok hitét, látták, hogy ezen hitért kiállják mind a zsidók, mind később a rómaiak kegyetlen üldözését. Nem érvekkel tettek bizonyságot Krisztus mellett, hanem vérükkel. S ez az érv Krisztus és Isten szava mellett.
na tessék.
1. az ihlet: istentől való áthatottság - az ógörög szó etimológiája ég hordozza. Tehát arról van szó, és nem ahogy az idióta materialisták képzelik, hogy felhőn ülő öreg bácsitól
2. elmondtam már ezerszer itt-ott
3. lepontoznak ezért mindig
4. rohadtul unom
5. olvass inkább blikket,vagy lószart - az nem ihletett mű, és nem lesz gondod
6. minden nagy művészi alkotás ihletett - isteni ihletettségű
7. az összes szentirat ihletett - az Abszolútumtól ihletett - így van, azért lett szentirat a Védáktól kezdve az összes
8. ezt nem fogod megérteni, nem baj, nagyívben teszek rá
9. unom, és annyira mindegy nekem, hogy milyen a te világképed
10. azon neked kell(ene) dolgoznod- és nem a gyakorin, nem itt,
11. hanem olvass elmélyült tanulmányokat, szöveg exegéziseket a szentkönyvekről
12. szentiratok:
32%-osnak ha esetleg visszanéz ide.
Pár reakció:
1. Nem érveltél le, hanem elsunnyogtad a vitát. Mivel egy ateistával vitáztál, neked azt kellene bizonyítanod, hogy a Biblia Istentől van. Ezt kértem. Mivel azonban nincs rá bizonyítékod, így teológiai témákra terelted a szót, hogy hogy engem tesztelgess, vagyis, hogy, valahogy kihúzd a kérdést. Természetesen ezt nem hagytam. Ha teológiai témáról vitázok, akkor természetesen válaszolok, de így nem.
2. Nos, mivel kimondtad, hogy vegyem úgy, hogy semmi - így ezt a topikot zárhatom is. A másik vitánkban is csak ennyit kellett volna mondanod. Ám ezt a topikot nem csak neked nyitottam, szóval mások érvei is érdekelnek.
3. Úgy látszik, hogy neked van egy olyan téveszméd, hogy mindenki ellen megnyersz minden vitát. Tegnap azt allítottad, Pombe ellen nyertél vitákat, most meg azt, hogy ellenem. Van itt valaki, aki rajtad kívül azt gondolja, hogy te nyertél?
4. Nem fárasztok ki senkit, ugyanis ezt a kérdést nem kifejezetten neked tettem fel. Ha neked címeztem volna, akkor privátban elküldtem volna neked.
5. Írod:
"Tudod mit. Vedd úgy, hogy nem tudjuk megválaszolni? Most már elmész dolgozni, csajozni, vagy a kedvenceteket művelni a maszturbálást? Vagy legyél felőlem meleg, úgyis az a divat nálatok:) Olyan trendi :)"
- természetesen dolgozok, csajozok
- ha jónak látom, maszturbálok.
- meleg nem vagyok, viszont nem zavar, ha más az.
Ezzel szemben számos kereszténynek gondjai vannak a csajozással, mert nem tudja mit engedhet mef magának. És bűntudata van azért, mert maszturbál, vagy ha mert meleg.
""Várom az érveket pontokva szedve."
Jó, itt várj addig, amíg nem válaszolunk! De várj szépen, ne csalj! Tényleg válaszolunk, ne menj el. Itt a bizonyíték:
1. pont. Folyt köv...
...
...
Itt vagy még, ugye?"
Ezt a bohóckodást le se reagálom.
6-os válaszoló!
Írod:
"7. az összes szentirat ihletett - az Abszolútumtól ihletett - így van, azért lett szentirat a Védáktól kezdve az összes"
A keresztények nem tartanak ihletettnek a Biblián kívül más szent iratot.
Te milyen vallású vagy?
"A keresztények nem tartanak ihletettnek a Biblián kívül más szent iratot."
13. Ez nem igaz. A szentirat egy műfaj - ihletett, valamint hosszas kifejtésbe kerülne, hogy miben különbözik az egyéb iratoktól, pl a történelmi, vagy irodalmi művektől.
a keresztények, nem tarthatnak Istentől kapott ihletett utmutatást a Biblián Kivül.
Isten nem a megosztottság szellemével vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!