Mely Bibliai idézetek támasztják alá azt, hogy ennek a világnak az ura Sátán?
(Lukács 4:5–7) 5 Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom. 7 Ha azért imádatot mutatsz be előttem, mind a tiéd lesz.”
(János 14:29, 30) . . .. 30 Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, . . .
(2Korintusz 4:3, 4) . . ., 4 akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, . . .
(1János 5:19) . . .az egész világ a gonosz hatalmában van.
Ezt komolyan bizonyítani kell?????
Ha az ember elmúkt 6 éves és volt valaha az utcán, egyértelműnek kéne lenni, hogy nem, hogy valami nem oké, de szinte semmi se az, és nem csak egy kicsit nem az.
Legyetek szívesek, a kérdésre válaszoljatok és ne személyeskedjetek.
Az egyértelműség miatt jelzem, hogy nem vagyok Jehova tanúja.
A kérdésemre szeretnék válaszokat kapni és a kérdéstől eltérő üzeneteket inkább privátban írjátok meg egymásnak. Köszi!
Nincs olyan, mert a Biblia szerint nem Sátán a világ ura, hanem Krisztus.
Jézus ugyanis a feltámadása után megkapott MINDEN hatalmat a mennyben és a Földön is. Kriszus korlátlan teljhatalommal rendelkezik, ahogyan János jelenései mondja róla: ő a Föld királyainak a fejedelme.
Ami Sátánt illeti, ő csak azért tevékenykedhet, mert Krisztus nem érvényesíti a hatalmát. Viszont még így is megvan kötve a keze, mert nem tehet azt, amit akar, tehát nem rendelkezik teljhatalommal. Ő csak egy bitorló, de messze nem a világ ura. Ezt csak a szekták tanítják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!