Mikor majd a tudomány felülkerekedik a járványon akkor is az istenednek fogod megköszönni?
A kérdezőnek: Nézz körül. pl. a bőröd a kézfejeden. Ugye milyen tökéletesen véd? Még a vírus ellen is. Hőt érzékel sőt hűt, ha kell. A legkisebb mozgást észreveszed a közelében. Igen, a tudósok ezt mind felfedezték, tudják hogy működik. Cserélni tudják, nemsokára újat is létrehoznak. Ennek anyaga ugye a csillagokban született nagyon régen. Ezt is tudjuk a tudósok által. De ha leejtek egy szőrszálat és lefelé indul, már elnémulnak. Mi az a gravitáció? Vagy mitől dobog a szíved? Amit mellesleg simán kicserélnek. Sőt, még saját gyártmányra is! Ez mit bizonyít? Hogy a test nem számít! Hogy az Anyag nem számít! A tudósok Istent keresik minden alkalommal. A Holdnak nincs szeme, de rögtön észrevenné, ha kikapnám a Napot mellőle. (Na jó, ez vicces példa volt)
Még nagyon sok év kell, hogy "mindent" megismerjünk a földi világban. Törvényeket! Pontosan meghatározható Elveket. Hiszen ez a szép a tudományban! Felismerni a Természetet! Az elefánt viselkedése nem mond ellent se Darvinnak, sem Istennek!
Nagyképűség azt állítani, hogy nincs nálunk nagyobb, régebbi Tudat. Minél többet tudunk, annál inkább rájövünk erre. Úgyhogy még műveld a tudományt tovább. Menj be az atomok közé, nézz be a mágneses tér mögé, keresd meg a vörösvértested vasát, hogy melyik csillag "szülte". Apropó! Van 3 gyerekem. Mindhárom egy Egyéniség, hozott(!!!) Jellemmel. Már születésükkor megláttam Őket és most is látom ugyanazt. Azt tanácsolom, indulj el, keresd meg Magadat! Megtalálsz mindent Út közben, amire szükséged van. Mindenki ezt járja, de van aki nem tud róla. Te légy Tudatos! Nagy kihívás volt a kérdésed, mert tudom hogy nem értesz egyet és sokan mások sem. Mire ezt megérted, addigra meg rég elfelejted amit írtam. De szeretném tudni, hogy elültettem egy kis Magot.
Az Isten pedig végtelenül Jó! Annyira, hogy szabad akaratot adott... és - nem akarom elrontani a végén, de - van esély, hogy ezt, amiről írsz, pont a tudósok fejlesztették ki (vagy ha ezt nem, egy másikat igen) De nem akarok vádaskodni, a Vezúvot pl. nem a tudósok indították. Sőt, ma már előre jeleznék, szóval értem, nem erre a vírusra vagy mérges, hanem az elvakult vallásos dogmákra. A jó hír, hogy a Te intelligenciád elég ennek a katyvasznak a megfejtéséhez. Félek hogy ezzel visszadobok mindenkit a dac mögé, de el kellett mondanom. Amúgy én is így kezdtem. Aztán egyszer eldöntöttem, hogy szebb a világ, ha van JóIsten. Azóta küzdök érte. Megéri, már látom. Ne a fogalmazást kritizáljátok, a Gondolataimat keressétek ha Ér(in)teni akartok. Köszönöm és elnézést.
42
Nem a tudósok nem keresik istent... ezt csak te próbálod bemagyarázni!
Amúgy meg a tudomány már tart ott hogy rájött hogy nem kellet semmi természetfeletti a világegyetem létrejöttéhez...
Attól meg hogy valamit nem ismerünk nem bizonyíték semmilyen isten létezésére...régen az égdörgésre a villámlásra is azt hitték az emberek hogy az isten haragja...aztán hoppá fejlődött a tudomány és rájöttünk a miértjére...
Ha a tudásodad (vagy bárkiét) egy gömbhöz hasonlítjuk, akkor a felszínén van, amit most fogsz felfogni, látod, hiszed. Ez persze nem síma gömb, hiszen valamiből jobbak vagyunk, valami kevésbbé érdekel. Van olyan, hogy a nagy kitüremkedés oldalról tötlti fel a mélyedéseket, de elszigetelődni, felszínen túlra ugrani nem tudunk, mert egyik következik a másikból. Van olyan, hogy rogyasztunk egyet és beomli/sűrűsödik a gömb (pl. a szorzás az összeadás rogyasztása, egyszerűbbé/érthetőbbé tétele)
Ha eddig ok, akkor az is, hogy minél nagyobb a gömb, annál nagyobb az a felület, ami az ismeretlennel érintkezik. Ezért ma a tudósok már egyre kisebb területet kutatnak, specializálódnak. Közben persze rogyasztanak, egyik tudományos felfedezés a másikat ágat is segíti. Mi azt hisszük nincs tovább, de ők látják, hogy van valami felfedeznivaló, ami még az előzőeknél is fontosabb. Ennek nem lesz vége, pedig a tudás nő.
A másik irányba nézve: Minél kisebb ez a gömb, annál kisebb a tudás, de az ismeretlennel való érintkezés is kicsi. Ezért minél kevesebbet tud valaki, annál kevésbbé tudja, mit nem tud és relatíve annál nagyképűbb/beképzeltebb. Van aki itt marad kényelemben, de van egy méret, ahonnan már magától megindul az érdeklődése és elkezdi a gömbjét maga fejleszteni. Még ha egyetlen irányba is teszi, előbb-utóbb oldalról be fogja tömködni a hiányokat. (Ha még megvan a gömbhasonlat)
Más a helyzet a lefizetett tudósokkal, de ez nem ide tartozik, az ő gömbjük is nagy, csak nem kötik az orrunkra a tudásukat vagy eleve hazudnak. Mert itt a pénz az isten. (A belső hajtóerő) De ez már más téma.
Szóval a tudósok sokmindenre rájöttek, de (és 100 év múlva te is ezt mondod) még mindig csak gyerekcipőben járnak...és egyre kisebbeket fognak lépni egyre nagyobb befektetéssel, amíg már csak a mesterséges intelligencia fogja érteni, hogy mit is csinálnak. Persze ezzel sincs baj, akkor is kell fejlődnünk, mert ez a célunk, ezért vagyunk itt.
A monataidra:
1. De igen, esetleg nem tudnak róla
2. Igaz, mert a Teremtő nem természet feletti, hanem maga a Természet. Viszont a tudósok nem tudnak a teremtésről sokat, főleg nem megismételni. Akár egy mákszemet létrehozni, ami a mák növénynek egész jól sikerül, nem is egyszer.
3. Most is itt tartunk, csak nem a villámnál. Amit nem ismerünk, azt már felfedeztük, csak nem értjük. Azt hisszük, a következő felfedezés lesz a végső, a világképlet, amitől majd minden egybe lesz, szép és tökéletes. Vagy rosszabbaknál ugye minden hatalom az ő kezében lesz. Az a baj, minden sarkon felbukkan valami kis "gebasz" amit nem lehet megkerülni. Igen, erről szól itt amíg a Föld, az Élet tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!