Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor majd a tudomány felülker...

Mikor majd a tudomány felülkerekedik a járványon akkor is az istenednek fogod megköszönni?

Figyelt kérdés

2020. márc. 23. 13:09
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

# 16

Te ebbe a világban élsz vagy csak átutazó ban vagy?

2020. márc. 24. 11:54
 22/44 A kérdező kommentje:

# 15

Ebből a storyból árad a hoax szag!

2020. márc. 24. 11:56
 23/44 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem soha nem lesz ellenszer. És van egy olyan érzésem, hogy jön erre még több baktérium és vírus. Egyszerre szabadul a világra. Lépfene is nemsoká támad. Van egy mondás is, hogy csőstül jön a baj.

Vagy lehet ez a járvány azért van, mert még Isten nem tervezte, hogy világvégét akar csinálni és most megmentette tőlünk egy ideig a bolygót, mert megállt a globális felmelegedés az ipar hanyatlása miatt.

2020. márc. 24. 12:09
 24/44 anonim válasza:
0%
Én ebben a világban élek,veled ellentétben
2020. márc. 24. 12:28
 25/44 anonim ***** válasza:
13%

"majd a tudomány felülkerekedik a járványon"

A tudomány egy személytelen fogalom. Az emberek fognak felülkerekedni a járványon tudományos módszereket használva.

A kérdésre válaszolva: igen. Isten értelmet és szabad akaratot adott az embernek. Ez a kereszténység egyik alapvetése. Az értelmet, amit helyesen használva képesek lehetünk ezt a jelen problémát megoldani. Az Egyház egyébként minden nap imádkozik a kutatókért a járvány kapcsán.

De nem értem, hogy miért kell ezt a kettőt szembeállítani? A kérdés azt feltételezi, hogy a "tudomány" helyett Istennek fogom megköszönni, ha véget ér a járvány. Nem, én Istennek ÉS azoknak az embereknek fogom megköszönni, akik tudásuk legjavát adták mások megmentéséért. Miért kéne a kettőt kizárni egymásból?

2020. márc. 24. 13:24
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

"Valahol érthető ez: a vallás mindig is csak ott tudott érvényesülni, ahol nem volt kririka, volt viszont tekintélyelvűség meg tudatlanság, akkor be lehetett nyelni azt, amit a bibliai szerző a istenre hivatkozva megetetett az emberekkel."

Jó, azért ne keverjük már a kereszténységet a jehovista kommentekkel... Nem kell hívőnek lenned, de ha már olyan "tudományosnak" gondolod magad, akkor tanulj meg árnyaltabban gondolkodni és nem általánosítani.

2020. márc. 24. 14:06
 27/44 anonim válasza:
53%
Én ebben a világban élek,veled ellentétben
2020. márc. 24. 15:53
 28/44 jegecske ***** válasza:
23%

igen, Istennek fogom megköszönni, h teremtett olyan embert, aki képes olyan gondolkodásra, h a virus ellenszrét megtalálja

jelen esetben is Isten segitségét kérem a családom, a magam és az egész emberiség megsegitésére, h éljük túl egészségben ezt a járványt

2020. márc. 25. 08:56
 29/44 A kérdező kommentje:
Vannak is keményen vallásos vakságban szenvedők rendesen :D
2020. márc. 25. 12:51
 30/44 anonim ***** válasza:
2%

Mikor majd a tudomány felülkerekedik a járványon akkor is az istenednek fogod megköszönni?

Hogy egyáltalán lyuk van a seggeden, és pont akkora, tervezésnek köszönheted, nem a vak véletlennek, mert ha az kísérletezi ki évmilliók alatt, akkor amíg ki nem kísérletezi, a szar bennragad és nincs túlélés!

Vagy még mindig ostoba evolucionista vagy?

2020. márc. 27. 10:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!