Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor majd a tudomány felülker...

Mikor majd a tudomány felülkerekedik a járványon akkor is az istenednek fogod megköszönni?

Figyelt kérdés

2020. márc. 23. 13:09
1 2 3 4 5
 31/44 anonim válasza:
itt nincs fehér vagy fekete szerintem, láttam feltéve képet ahogy az orvosok közösen imádkoznak munkába állás előtt, tehát a tudósok közt is van szerintem aki hisz valami földönkívüli erőben, vagy legalábbis azon az állásponton van ,hogy ha nem is használ ártani biztos nem fog
2020. márc. 27. 12:11
 32/44 A kérdező kommentje:

# 30

Ébredjetek már fel ebből a intelligens tervezéses baromságból és felejtsétek már el!

A világ tele van olyan "tervezési bakikkal" ami rámutat arra hogy ez egy mekkora téves elképzelés!

2020. márc. 27. 12:29
 33/44 Tevenyereggyarto ***** válasza:
89%

“Hogy egyáltalán lyuk van a seggeden, és pont akkora, tervezésnek köszönheted, nem a vak véletlennek, mert ha az kísérletezi ki évmilliók alatt, akkor amíg ki nem kísérletezi, a szar bennragad és nincs túlélés!”

Az ilyeneken sose tudom ,hogy most sírjak vagy nevessek. Van aki úgy képzeli el az evolúciót ,hogy ott az ember még segglyuk nélkül majd évmilliók alatt kialakul s addig tartogatja ? És az ilyeneknek van szavazati joguk és gyereket is vállalnak ....

2020. márc. 27. 16:34
 34/44 anonim válasza:
50%
az immunrendszer megoldja... nem véletlenül vagyunk itt jópárezer éve.
2020. márc. 27. 22:52
 35/44 anonim ***** válasza:
34%

#10 Isten pont azt szeretné, hogy végre gondolkozz! Viszont ne testileg, hanem szellemileg. Ez köszönő viszonyban sincs azzal amit te mondtál. Ugyanis pont a testi emberre jellemzőek a gondolkodás nélküli cselekedetek és az észérvek mellőzése.

Nem adott használhatót? A karantént is ő rendelte el először, vagy különböző higiéniás előírásokat. A tudósok még azon vitatkoztak mi tartja a földet, mikor már rég megvolt írva, hogy semmi. De ugye testi emberként a legfontosabbak, az az a szellemi tanácsok, amire a Biblia a hangsúlyt fekteti, semmit sem érnek! Pontosan ezért tart ott a világ ahol!

Ha elhisszük, hogy nem emberi kéz eredménye a mostani koronavírus, akkor gondolj bele, ha azok a jó emberek betartották volna a higiéniás előírásokat a Bibliából, akkor most nem lenne ez sem. De csak nyugodtan, mindenféle koszba, mocsokba fetrengeni, abból ételt venni tessék!

Bírom, hogy az emberek saját felelőssége az bizony mindig a kukába van ejtve!

Szó mi szó, az látszik, hogy nem vagy felkészülve a vita tárgyából.

2020. márc. 29. 07:25
 36/44 anonim válasza:
64%

Mindenkinek igaza van részben szerintem, egy dolgot viszont nem olvastam egyik "oldalról" sem:

Ha Isten (maradjunk az egy Istennél, így is elég bonyolult) teremtette a világot és mindent, akkor a tudományt is. Tehát ha lesz megoldás, akkor azt is neki köszönhetjük. Igen ám, de akkor a vírust is, hiszen azt is Ő teremtette (Isten egyik csapása, már a Bibliában is volt elég sok).

Sőt, menjünk még tovább, az Ördögöt is ő teremtette. Vagyis ki a felelős minden jóért az életben? Isten. És ki a felelős minden rosszért az életben? Isten.

Sakk-matt :)

Én hiszek benne, mármint a természetben, vagy nevezhetjük bárminek, de hogy nem jó, nem igazságos és nincs egyenlőség ebben a világban az fix.

Egyik kedvenc filmem talán legjobb jelenete, ajánlom mindenkinek (Sunset Limited):

https://www.youtube.com/watch?v=xRsRiPV4P7k

2020. márc. 29. 22:06
 37/44 anonim ***** válasza:
5%

#36 Igen, mindent Isten teremtett és igen, a Sátánt előbb leűzte ide, mint ahogy az Embert teremtette. Ha a Bibliát vesszük alapul ezt még Jézus sem tagadta. (Mármint hogy a Sátánnak itt a földön hatalma van, ez az ő birodalma, az ő királysága) Viszont ez egyáltalán nem a mi világunk. Ki érzi itt otthon magát? A gazdag nem, mert sosem elég. A szegény, a buta, az okos, egyik sem. Mert ez egy kiképzőközpont. (behelyettesíthető: óvoda, laktanya, színház) A kérdező ha kicsit figyel magára, rájön, hogy van valaki, aki épp őt figyeli, ahogyan próbál eligazodni. Ami egyébként nagy szó, tényleg fontos kérdés. Mindenki a saját útját járja, de egy-egy mérföldkövön át kell jutni (mint pl. mikor a 3-7 éves gyerek felfogja, hogy meg fog halni)

A kérdés (is) mutatja, ki hol tart (és a válaszok is...igen, az enyém is) Nem is lehet az ilyesmit megfogalmazni, csak átélni és átégetni. A cél nem a boldogság, hanem a fejlődés. Ezt nagyon nehéz elfogadni, de erre is rákényszerít az élet. Szóval csak egyetlen tanács: ha valami bosszant, lépj hátrébb (feljebb, kijjebb, mindegy) és nézd távolabbról az egészet. A jó hír, hogy a válaszok is megvannak. A világ sokkal nagyobb, mint ahogy bárki is képzelné...

Köszönöm, hogy elmondhattam, köszönöm ha kicsit segíthettem. Ha nem, úgy is jó.

2020. márc. 30. 14:48
 38/44 anonim válasza:

#37 állításod szerint a Föld, vagy hívjuk inkább az élet amiben élünk egy "kiképzőközpont". Nos mi alapján lesz valaki szép/csúnya, gazdag/szegény, okos/ostoba stb. Mi alapján találja meg az élete értelmét, a megvilágosodását stb. ?

És egy halott csecsemő mégis miért létezik? Miért van ennyi rossz a világon? Egyáltalán nem egy jó Isten képét látom magam előtt, hanem egy Istent (vagy természtet, nekem ez sokkal kézzelfoghatóbb szimbólumszó) aki/ami megalkotta a világot, de hogy azon belül egyesével kivel mi történik pont annyira nem foglalkozik, mint egy programozó a virtuális valóságban az egyes random karakterekkel. Ha mégis, akkor viszont ritka gonosz..

A filmbéli jelenetre választ még egyetlen vallásos embertől nem kaptam. Melyik vallás készít fel mindket a meghalásra, a semmire?

2020. márc. 30. 15:26
 39/44 A kérdező kommentje:
A vallás konkrétan arra vár hogy a tudomány legyőzze a vírust hogy aztán istennek kösszönhese meg!
2020. márc. 31. 07:31
 40/44 anonim válasza:
100%
Ha Isten küldte a vírust, miért akarná, hogy megtalálják ellene a gyógymódot?
2020. márc. 31. 11:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!