Az ateisták is megváltozhatnak ilyen körülmények között?
Egy orvos Lombardiából:
"Soha a legsötétebb rémálmomban sem gondoltam,hogy valaha látni és megélni fogom ezt ,ami három hete történik itt nálunk a kórházban.Ez a szörnyűség egyre duzzad és egyre megállíthatatlanabb.
Az elején csak páran jöttek,aztán százával...és most nem is orvosok vagyunk hanem szelektálók...el kell döntsük hogy ki éljen és ki menjen haza meghalni,pedig ezek az emberek becsületesen fizették az adókat Olaszországnak.
Most két hete,én és kollégáim ateisták voltunk.
Ez volt a normális hisz mi a tudományban hittünk,ezt tanultuk.A tudomány pedig kiiktatja Isten jeleenlétét.Mindég kinevettem a szüleimet mert templomba jártak.
Kilenc napja, hogy egy 75 éves pásztor került be hozzánk komoly légzési problémákkal.
Volt nála egy Biblia és ebből olvasott a haldoklóknak,miközben a kezüket fogta.
Mi már pszichikailag és fizikailag is ki voltunk merülve és el voltunk keseredve,mikor időnk volt,leültünk és hallgattuk.
Most be kell ismerjük;mint emberek elértük határainkat,többet nem tudunk tenni! Naponta egyre többen halnak meg.Ki vagyunk merülve két társunk meghalt és a többiek is alig állnak a lábukon.
Rájöttünk ,hogy az ember tudása véges és szükségünk van Istenre! El kezdtünk imádkozni amikor csak volt pár percünk.Hihetetlen, de megrögzött ateistaként oda jutottunk,hogy Istennél békére leltünk!Őt kérjük segítsen kitartani,hogy ápolni tudjuk a betegeket.
Tegnap meghalt a 75 éves pásztor,mint soha eddig(pedig 120 halottunk volt az utolsó három hét alatt)mindannyian kikészültünk.Mert az öreg pásztor,amíg velünk volt,sikerült egy olyan békét hozzon,amit már nem is reméltem,hogy megtalálunk.
A pásztor elment az Úrhoz, nemsokára mi is követjük.Hat napja nem voltam otthon,nem tudom mikor ettem utoljára,és rájöttem milyen haszontalan voltam itt a földön.
Fel szeretném ajánlani a segítségemet másoknak az utolsó leheletemig.
Boldog vagyok,hogy Istenhez tértem,miközben körbevesz az embertársaim szenvedése,halála"
Via Gianni Giardinelli via Julian Urba
Pár éve olvastam egy könyvet egy Nobel díjra is jelölt fizikustól:
Ez az ember, Thomas J. Chalko MSc, Ph.D. aki az abszorpciós hűtő elvét kidolgozta. Mérnök fejjel igen komolyan elgondolkodtatott, mert tudományos igényességgel támasztotta alá gondolatait. Olvasd el az első 10 oldalt és közel kerülsz ahhoz, ami mondjuk Arisztotelészben is felmerült már az öt tézisén keresztül. A világ megismerésének több útja van, ebből csak az egyik a tudomány. Vannak korlátai. Van aki ismer más utakat is, van, aki nem.
Beleolvastam, és itt meg is álltam:
"Ha tehát egy ház önmagától való felépülésének valószí-
nûsége zérus, akkor az Élet önteremtéséé még kevesebb!!!
Meg kell állapítanunk, hogy az Élet egyszerûen NEM
hozhatta létre önmagát."
Ez ugyanis úgy baromság, ahogy van.
A ház valóban nem épül fel magától, de a természet létrehoz barlangokat melyek alkalmasak primitív otthonnak.
Ezeket tekintheted kiindulási pontnak, mely alkalmas a további fejlődéshez. De ezt csak a hasonlat hibás volta miatt említem, nem ez a lényeg.
Ami fontos az, hogy a ház részeinek nincs önálló affinitása az önrendeződéshez, míg ez a kémiai reakciók során teljesen egyértelműen létező hatás.
Az élet spontán keletkezéséhez szükséges feltételeket reprodukálni lehetett, a A Müller kísérlet bizonyította a fehérjék alap építőkövéül szolgáló aminosavak spontán keletkezésének lehetőségét. Sőt további bonyolultabb alkotórészek (peptidek) is keletkeztek a reakció elegyben.
Olvass utána!
Innen pedig csak idő kérdése, mikor alakulnak ki a fehérjék. Valójában az lenne a csoda, ha nem alakult volna ki az élet ennyi idő alatt a megfelelő körülmények között.
@31:
"Nobel díjra is jelölt fizikustól"
A fizikai Nobel-díjra jelölések titkosak, az érintettek maguk sem tudnak róla. A titkosítás 50 évre szól. Azaz ez a Nobel-jelöltség egy szép nagy blöff/kamu.
"Ez az ember, Thomas J. Chalko MSc, Ph.D. aki az abszorpciós hűtő elvét kidolgozta."
Dehogy dolgozta ki. Ha csak nem időutazó...
Valójában annyit tett, hogy megalkotott egy extra takarékos, felül töltős hűtőt:
Ami persze nem rossz, csak épp nagyooon nem ugyanaz.
"Ha tehát egy ház önmagától való felépülésének valószínűsége zérus, akkor az Élet önteremtéséé még kevesebb"
Zérusnál kevesebb valószínűség? Kedves mérnök úr, nem tűnt fel, hogy ilyet nem Nobel-díjra jelölt fizikusok mondanak, hanem olyanok, akik már általánosban is bukdácsoltak matematikából?
Egyébként a ház elemei természetesen össze tudnak kapcsolódni? Hát az élet építőkövei?
Mérnök úr, azt hiszem, nem ártana ha használná egy kicsit ami a fejében van, mielőtt mindenféle gondolkozás és kritika nélküp benyalja a legnagyobb marhasáhokat is.
Látjátok, hogy mire nevelik a tudósokat? Ebben a videóban láthatjátok.
Mire gondolsz?
Milyen nevelésre?
A tudomány a tények talaján mozog, azokból építkezik.
Az, hogy egyes emberek esetleg a nehéz körülmények között elvesztik a lábuk alól a talajt, és a hitből nyernek támaszt, rámutat a vallás egyik fontos funkciójára (vigasznyújtás), de nem jelenti azt, hogy igazolja magának a hitnek a feltételezett kiindulópontját, a transzcendens entitás létezését.
Ismét beleesel ugyanabba a hibába, tekintély érvvel akarod alátámasztani a véleményedet.
(mert a riportban is azt mondják...)
Meg kellene értened, mindegy, hogy hányan mondják azt amit te gondolsz, mindegy, hogy ki, milyen nagy tudós/gondolkodó/híres ember mondja ugyanazt, az még nem lesz igaz attól. Mindaddig amíg csupán véleményt fogalmaznak meg (és azt nem támasztják alá szilárd bizonyítással), az amit mondanak személyes vélemény,
A történet csupán az istenhit keletkezésének és fennmaradásának egyik aspektusára mutat példát.
Ja, mellesleg az "orvosi vallomás" itt se, lett hitelesítve.
Ha már riport, vajon miért nem szólaltatják meg a forrást, miért nem az orvos mondja el a saját szavaival a gondolatait, miért csak felolvassák az átvett szöveget?
Ez így éppoly hiteltelen, mint az írott verzió.
Visszatérve a kérdésben idézett írásra:
A cikk végén az aláírók neve:
Julian Urba (Urban?)
Gianni Giardinelli
Érdekes egyikükről sem találni semmilyen adatot (mint olasz orvos) az interneten.
Nincs nyoma, hogy egyetemre jártak, nincs nyoma, hogy diplomát szereztek, nincs nyoma, hogy szakvizsgáztak, nincs nyoma, hogy valamelyik egészségügyi intézményben állásban lennének.
Kik is ők akkor?
Látod Kérdező!
Nem azt kell megkérdezni, hogy "mire nevelik a tudósokat?" ,
hanem sokkal inkább azt, hogy kik állnak az ilyen álhírek mögött és szép dolog-e hazudni?
Jóslatom: nem ateisták hozták össze a kis írást! :)
Itt a vége.
Ez sem jött össze.
Ne keseredj el, holnap megint találsz valamit, ami erősíti a hitedet.
Csak ne kezdd el itt terjeszteni, mert megint kipukkad a lufi.
"Lehet, hogy nem az orvos neve, hanem az újságíró neve van odaírva."
Lehet, minden lehet.
Még az is, hogy az egész egy nagy hazugság. Egy "fake news", amit neked és a hozzád hasonlóknak találtak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!