Mi az oka hogy a szerényebb anyagi körülmények között élő emberekből csak nagyon kevesen tudnak kitörni?
Ugye mondják hogy a berögződött családi minták meg társai. Na már most én nem mondom hogy annyira nagy szegénységből jöttem volna, de azért még is mindig érzékeltem hogy szerényebben élünk mint nagy átlagban a kortársaim családjai. De úgy álltam hozzá az élethez hogy én majd megcsinálom a saját kis szerencsémet, megmutatom a világnak hogy mire vagyok képes, én jól fogok élni. Aztán persze hogy semmi nem lett az egészből, hiába érettségiztem, szakmával mellé nyúltam, gyakorlatilag csak a szarevés ment mindenhol kevés pénzért. Lelkileg leépültem az egésztől, depressziós vagyok, kitörési lehetőséget nem látok...
De ugye vissza térve az alap kérdésre, úgy érzem megrekedtem abba a szerény anyagi élet színvonalba amibe a szüleim, és nem értem hogy mit csináltam rosszul, vagy mit kellett volna másképp.
Míg mondjuk olyan korombeliek akik pénzes családból jöttek, azok sokkal jobban elhaladtak az életben mint én...
Mivel ez vagy oltári nagy szerencsét, vagy irtózatos mennyiségű belefektett energiát és időt igényel.
Előbbi ugye eleve keveseknek adatik meg, utóbbihoz meg sokan lusták vagy nem elég céltudatosak vagy nem elég motiváltak, stb.
@15:15
Még is van akinek sikerül.
Kedves Kérdező!
Az ilyesmi nem a tettek, hanem a mögöttes hiedelmek szintjén dől el. Ha a gyerekkori "programod" felül tudod írni, nos, akkor lehet sikered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!