Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták is megváltozhatnak...

Az ateisták is megváltozhatnak ilyen körülmények között?

Figyelt kérdés

Egy orvos Lombardiából:

"Soha a legsötétebb rémálmomban sem gondoltam,hogy valaha látni és megélni fogom ezt ,ami három hete történik itt nálunk a kórházban.Ez a szörnyűség egyre duzzad és egyre megállíthatatlanabb.

Az elején csak páran jöttek,aztán százával...és most nem is orvosok vagyunk hanem szelektálók...el kell döntsük hogy ki éljen és ki menjen haza meghalni,pedig ezek az emberek becsületesen fizették az adókat Olaszországnak.

Most két hete,én és kollégáim ateisták voltunk.

Ez volt a normális hisz mi a tudományban hittünk,ezt tanultuk.A tudomány pedig kiiktatja Isten jeleenlétét.Mindég kinevettem a szüleimet mert templomba jártak.

Kilenc napja, hogy egy 75 éves pásztor került be hozzánk komoly légzési problémákkal.

Volt nála egy Biblia és ebből olvasott a haldoklóknak,miközben a kezüket fogta.

Mi már pszichikailag és fizikailag is ki voltunk merülve és el voltunk keseredve,mikor időnk volt,leültünk és hallgattuk.

Most be kell ismerjük;mint emberek elértük határainkat,többet nem tudunk tenni! Naponta egyre többen halnak meg.Ki vagyunk merülve két társunk meghalt és a többiek is alig állnak a lábukon.

Rájöttünk ,hogy az ember tudása véges és szükségünk van Istenre! El kezdtünk imádkozni amikor csak volt pár percünk.Hihetetlen, de megrögzött ateistaként oda jutottunk,hogy Istennél békére leltünk!Őt kérjük segítsen kitartani,hogy ápolni tudjuk a betegeket.

Tegnap meghalt a 75 éves pásztor,mint soha eddig(pedig 120 halottunk volt az utolsó három hét alatt)mindannyian kikészültünk.Mert az öreg pásztor,amíg velünk volt,sikerült egy olyan békét hozzon,amit már nem is reméltem,hogy megtalálunk.

A pásztor elment az Úrhoz, nemsokára mi is követjük.Hat napja nem voltam otthon,nem tudom mikor ettem utoljára,és rájöttem milyen haszontalan voltam itt a földön.

Fel szeretném ajánlani a segítségemet másoknak az utolsó leheletemig.

Boldog vagyok,hogy Istenhez tértem,miközben körbevesz az embertársaim szenvedése,halála"

Via Gianni Giardinelli via Julian Urba

2020. márc. 20. 20:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
78%

És - óh, minő véletlen! - épp egy PÁSZTOR volt az az ember!

Kilóg a lóláb, nem érzed?

2020. márc. 21. 22:53
 22/42 anonim ***** válasza:
85%
Én biztosan nem leszek hívő! Sőt! Az egész történés csak megerősít az ateizmusomban.
2020. márc. 21. 23:12
 23/42 anonim válasza:
93%

Ateista vagyok, és NEM !

Nem hiszek semmiféle istenségben, főleg most hogy ilyen vírus tombol a világban, biztos ha lenne isten ezt engedné mi... nevetséges

2020. márc. 22. 09:12
 24/42 anonim ***** válasza:
23%

"A tudomány pedig kiiktatja Isten jelenlétét."

Nonszensz. A tudomány és a teizmus nem zárja ki egymást, ezt csak a vallási fundamentalisták és a harcos vulgár materialista ateisták akarják elhitetni az emberekkel.

Kérdező, nyilvánvalóan lesz olyan aki megváltozik, az emberek képesek megváltozni, de naiv lenne azt feltételezni hogy a korona vírus járvány miatt tömegével áttérnek majd az ateisták. Szerintem egy ateista bármikor áttérhet, nem kell hozzá krízis helyzet, aki pedig nem az a járvány miatt sem fog, ilyen egyszerű.

2020. márc. 22. 09:27
 25/42 anonim ***** válasza:
0%

"Nem hiszek semmiféle istenségben, főleg most hogy ilyen vírus tombol a világban, biztos ha lenne isten ezt engedné mi... nevetséges"

Isten nem véletlenül nem engedett megenni olyan állatokat, mint pl. a tobzoska. Ha az ember hülye, és semmibe veszi Isten parancsait, akkor azután nehogy már Istenen kérjük számon, hogy mit enged vagy mit nem.

2020. márc. 22. 22:18
 26/42 anonim ***** válasza:
88%
attól, hogy járvány van még nem fogok egy lebegő öreg csávóban hinni
2020. márc. 22. 23:36
 27/42 ceri ***** válasza:
0%

Az ateisták is elkezdenek hinni a zuhanó gépen. Legalább magukban, ha nem vallják is be. Sőt maga az ateizmus is egy hitrendszer. Mert hit nélkül lehetetlen élni. Ez mozgat minden élőlényt. Az már egy más kérdés, hogy az a bizonyos hitrendszer mennyire van összhangban a világ törvényeival. Ezt pedig mindenki a saját agya szerint dönti el, ítéli meg.

A legtöbb ember ostoba nemgondolkozó, lusta, és ezért elfogad egy készre gyártott hitrendszert. Egy trójai falovat, amit azért gyártottak neki, hogy megvezessék, kifosszák, uralkodjanak rajta. És megfizetnek a lustaságért. Sőt számarányuk okán mindenki megfizeti a sok lusta és ostoba nézeteinek az árát. Ezt tükrözi a világ évezredek óta.

2020. márc. 23. 08:11
 28/42 Anahystor ***** válasza:
88%

ceri !

"Az ateisták is elkezdenek hinni a zuhanó gépen."

Te hány zuhanó gépen voltál, ahol ezt tapasztaltad?

Ha nem személyes tapasztalat, akkor kérlek idézd a forrást, ami erre vonatkozó statisztikát közölt!

Ha egyik sem megy, akkor ne jelents ki valamit, amiben csak hiszel, mert az ilyen formán megtévesztés.

"Sőt maga az ateizmus is egy hitrendszer."

Ezredszer is, nem az.

Nem hinni istenben nem ugyanaz mint hinni abban, hogy nincs isten.

Az első esetben nem fogad el az ember egy alá nem támasztott hitet,

a második esetben viszont olyan dologban hisz, ami nincs bizonyítva.

Az ateizmushoz elég nem elhinni azt, hogy van isten, nem szükséges hinni abban, hogy nincs.

Egyszer talán megérted.

"Mert hit nélkül lehetetlen élni."

1, Ezt légy szíves bizonyítsd. Kezdd mondjuk a hangyász sünön. Miben hisz? (Hiszen nehéz letagadni, hogy él!)

2, Ki mondta, hogy egy ateista ne hihetne BÁRMIBEN (kivéve egy dolgot: isten)?

Hihet az emberi humánumban, hihet az UFÓkban, hihet a csillagjóslásban, ....

---

"A legtöbb ember ostoba nemgondolkozó, lusta, és ezért elfogad egy készre gyártott hitrendszert. "

Nos ezzel viszont messzemenőkig egyetértek!

Kezdjük is itt: kereszténység!

2020. márc. 23. 10:09
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
A kereszténység nem hitrendszer. A kereszténység egy személlyel való kapcsolat, Jézus Krisztussal. És az Ő követése.
2020. márc. 23. 10:19
 30/42 Naplemente1 válasza:
0%
Sziasztok! Megtaláltam az eredeti olasz cikket. Ha beírjátok a keresőbe, hogy Julian Urban, akkor megtaláljátok. Ő az az orvos aki írta. Amúgy azt hittem hívőként, hogy kamu a cikk, de úgy látszik igaz. Még annyit, hogy ateista voltam én is, és soha nem gondoltam, hogy ezen változtatni fogok. Aztán egyszer nem az eszemet, hanem a lelkemet érintette meg Isten. Először a megváltást értettem meg, hihetetlen volt, mert addig eljutottam az elsőáldozásig Édesanyám unszolása miatt, ott bemagoltam ezt a részt is, az eszemmel logikusnak is tartottam, de továbbra sem volt hitem. Aztán amikor Isten megérintett, óriási szeretetet éreztem. A Biblia megelevenedett, pedig a gimiben elsőben azt vettük, akkor olyan volt számomra mint egy ókori történet, egy monda. Megváltozott minden. Minden történet amit olvastam, mintha megelevenedett volna. Egyet mondok, próbáljátok ki Istent. Saját szavaitokkal kérjétek, hogy szóljon hozzátok. Egyet megtanultam, hogy senki nem tud hitet hozni bennem, csak egyedül Isten. Se egy felekezet, se pedig a sok vallásos ember bizonysága. Az addig csak vallásos butaság, amíg személyesen át nem élitek Ti magatok is azt, hogy Isten él és szeret, gondoskodik és megvilágít dolgokat. Ez lehet lassan fog menni, lehet gyorsan. Egy biztos, hogy nem személyválogató!
2020. márc. 23. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!