Az ateisták is megváltozhatnak ilyen körülmények között?
Egy orvos Lombardiából:
"Soha a legsötétebb rémálmomban sem gondoltam,hogy valaha látni és megélni fogom ezt ,ami három hete történik itt nálunk a kórházban.Ez a szörnyűség egyre duzzad és egyre megállíthatatlanabb.
Az elején csak páran jöttek,aztán százával...és most nem is orvosok vagyunk hanem szelektálók...el kell döntsük hogy ki éljen és ki menjen haza meghalni,pedig ezek az emberek becsületesen fizették az adókat Olaszországnak.
Most két hete,én és kollégáim ateisták voltunk.
Ez volt a normális hisz mi a tudományban hittünk,ezt tanultuk.A tudomány pedig kiiktatja Isten jeleenlétét.Mindég kinevettem a szüleimet mert templomba jártak.
Kilenc napja, hogy egy 75 éves pásztor került be hozzánk komoly légzési problémákkal.
Volt nála egy Biblia és ebből olvasott a haldoklóknak,miközben a kezüket fogta.
Mi már pszichikailag és fizikailag is ki voltunk merülve és el voltunk keseredve,mikor időnk volt,leültünk és hallgattuk.
Most be kell ismerjük;mint emberek elértük határainkat,többet nem tudunk tenni! Naponta egyre többen halnak meg.Ki vagyunk merülve két társunk meghalt és a többiek is alig állnak a lábukon.
Rájöttünk ,hogy az ember tudása véges és szükségünk van Istenre! El kezdtünk imádkozni amikor csak volt pár percünk.Hihetetlen, de megrögzött ateistaként oda jutottunk,hogy Istennél békére leltünk!Őt kérjük segítsen kitartani,hogy ápolni tudjuk a betegeket.
Tegnap meghalt a 75 éves pásztor,mint soha eddig(pedig 120 halottunk volt az utolsó három hét alatt)mindannyian kikészültünk.Mert az öreg pásztor,amíg velünk volt,sikerült egy olyan békét hozzon,amit már nem is reméltem,hogy megtalálunk.
A pásztor elment az Úrhoz, nemsokára mi is követjük.Hat napja nem voltam otthon,nem tudom mikor ettem utoljára,és rájöttem milyen haszontalan voltam itt a földön.
Fel szeretném ajánlani a segítségemet másoknak az utolsó leheletemig.
Boldog vagyok,hogy Istenhez tértem,miközben körbevesz az embertársaim szenvedése,halála"
Via Gianni Giardinelli via Julian Urba
Ez a történet tipikus példája annak, hogy a vallás a nehéz körülmények között lévő, lelkileg gyenge embereket hogyan hálózza be.
A történetben szereplő ateisták egyetlen reális érvet sem tudtak felhozni a megtérésükre. Az egész teljesen érzelmekre alapozott, irreális.
Ez egyébként mindent elmondd a vallásról: észérvet nem lehet felhozni mellette, csak ilyen spirituális, megfoghatatlan valamit.
Én amúgy hívőből lettem ateista.
Mulatságosak ezek a szösszenetek, amik így kezdődnek, hogy - egy asszony Amerikában -, vagy - Egy orvos Lombardiából -.
Valld be, hogy te találtad ki a történetecskét és ne feledd, hazudni bűn!
Tudod, messziről jött ember...
A történetekből valahogy hiányoznak azok a részletek, amik alapján le lehetne ellenőrizni a hitelességüket.
Kár, mert így semmit sem érnek.
Ami azt illeti, diplomás létére nem sokat tanulhatott a doki, mert az idézett írása hemzseg a helyesírási hibától, olyan gyenge nyolc általánosra saccolom az íróját, nem többre, abból is kettes. hármas közötti osztályzattal.
Ami a fogalmazás stílusát illeti, tipikus bamba hülyítés a vallásosak módján, akik minden maszlagot bevesznek.
Akkor valami idióta Jehovás írta, amit egyes vallásosak lelkesen benyelnek, de csak a szájtáti műveletlenek, mert értelmes ember tudja, hogy ilyen primitív írás nem származhat diplomástól.
Kérlek szépen a Föld, mint bolygó az tulajdonnév, így nagybetűvel írandó, hogy csak egy példát mondjak, csak köznévként kisbetű, föld, mint talaj, ilyen hibát egy orvos sosem vétene.
Borzalmas lenne, ha valahol ilyen eszelős orvosok lennének, akik boldogok akármi miatt is, amikor körbeveszi őket az embertársai szenvedése, halála.
Szerencsére ilyen tökkelütött ember, mint aki ezt az írást összehordta, sohasem lenne képes elvégezni az orvosit.
Tessék!
Mennyire látszik, hogy sokan el sem meritek képzelni, hogy másképp is lehet az igazság valamiről, mint amihez a ti agyatok hozzászokott. Látszik ez onnan, hogy én találtam ki, meg, hogy ilyen nem történik meg mert... Mi van ha mégis?
Láthatjuk, hogy Isten üzen így is, ha nem értünk a szép szóból. Ez el kellene gondolkoztasson mindenkit. Most Isten megálljt parancsol, hogy nem mi vagyunk az Urak, hanem Ő. Nem lehet semmibe venni őt, következmények nélkül. Az ember nagyon elbizakodik amikor jól megy dolga, semmibe veszi Istent, azt gondolva, hogy mindent elérhet, tehet amit akar, de be kell látnia, hogy nem.
Lábbal tiporják törvényeit, az emberi gonoszság az égig hatott, de ő ha egy picit megrengeti a világot, csend lesz. Forduljunk hozzá, míg még nem késő, míg nem küld még nagyobb veszedelmet.
Teljesen mindegy, hogy olasz hablaty, vagy magyar, mit gondolsz te, egy járványkórházban csak úgy sétafikálnak a betegek? Olyan embert nem vesznek fel, aki mászkálni tud, az ne foglalja már az ágyat a rászorulók előtt, ezeket simán hazaküldik, mert kevés a hely és sok a beteg, aztán aki napokon belül beadja a kulcsot, az a fejét sem tudja felemelni, gyakorlatilag abba hal bele, hogy lélegezni sem tud, így a pásztorod olyan kitalált figura, amit csak valami félnótás költött.
A járványkórházban senki sem foghatja a haldoklók kezét, még ha a pásztorod halálos betegen képes lenne is szaladgálni, még az orvosok is csak a legszükségesebb érintkezést engedik meg maguknak, azt is kerülve minden kontaktust és talpig beöltözve védőfelszerelésben.
Aztán az a kétségbeesés is fura, először is az orvosok gyakran találkoznak a halállal, ez a foglalkozásuk.
Azt hallottam riportban én is, hogy szelektálniuk kell, mert sok a beteg, kevés a férőhely és hogy nem jár haza az orvos, mert nem akarja hazavinni a kórságot, az Euronews-on volt a riport, de semmi vallásos duma nem volt mellette.
Az a véleményem, hogy állati szemétség kihasználni a járványt ilyen aljas módon egy hazug papnak, vagy vénnek, hitványság és undorító lelketlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!