Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, nem tartjátok...

Keresztények, nem tartjátok szégyennek, hogy míg szerte a világban tömegesen halnak emberek az éhség és a szegénységség okozta betegségekben; addig a vallási méltóságaitok fényűző körülmények között élnek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 13:18
1 2 3
 1/29 Tinker Bell ***** válasza:
84%

Húha! Ezért kapni fogsz, ugye tudod!?

Egyébként teljesen egyetértek veled, mert a Vatikán jóformán szín aranyból van. Nem írnék többet erről a témáról, mert volt már egy ehhez hasonló vitám és nem biztos, hogy elférne itt a további véleményem.

Már látom előre a válaszokat is! Úgy is megmagyarázzák a fanatikusok, hogy mi miért van!

2011. febr. 16. 14:03
 2/29 anonim válasza:
65%
A reformáció a 16. században, Nyugat-Európában a katolikus egyház hibáinak bírálatával és hibáira való válaszként indult mozgalom. A 15–16. századokban végbemenő gazdasági, társadalmi és politikai változások, a reneszánsz és a humanizmus eszméinek elterjedése következtében megváltozott a vallással kapcsolatos magatartás. Egyre fokozódott a katolikus egyház bírálata. Luther Márton először az általa megfogalmazott 95 tézissel hívta fel a figyelmet a hibákra (1517. október 31-én kiszegezte követeléseit és tanításait a wittenbergi kolostor kapujára), majd fokozatosan távolodott el a római vezetéstől. Ezzel egy időben Ulrich Zwingli, majd Kálvin János Svájcban is elindította új, független vallási mozgalmát. E mozgalmak tagjait a pápasággal szembeni tiltakozás („protestálás”) miatt protestánsoknak nevezték, a kereszténységnek ekkor kialakuló nagy ága a protestantizmus. A reformáció egyes irányzatainak szétválása a különböző protestáns egyházak, felekezetek kialakulásához, majd megerősödéséhez vezetett. Ezek közül az evangélikus egyház (más néven lutheránus egyház) és a református egyház a legismertebbek. Befolyása megtartása érdekében a katolikus egyház az ellenreformációval válaszolt.
2011. febr. 16. 14:05
 3/29 anonim ***** válasza:
86%
Szégyennek tartom. Ugyanolyan szégyen, mint amikor egy nem vallási méltóság él fényűző életet ( Demján, Csányi stb...), miközben mások éhenhalnak. Nem értem miért kell külön választani. Aki sz.ar ember, az sz.ar ember, legyen az pap, orvos, bankár, vagy politikus. Nem hiszem, hogy emiatt a keresztényeknek kéne szégyellni magukat. Vagy te szégyelled magad amiatt, hogy Csányinak 300 milliárdos vagyona van?
2011. febr. 16. 14:15
 4/29 anonim ***** válasza:
80%
Kérdezd meg a sötét katolikus egyházat! Jézus azt mondta legyetek szerények...hát én nem ezt veszem észre!
2011. febr. 16. 14:18
 5/29 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó hol mond ilyet Jézus? Linkelnéd az idézetet?

Amúgy pedig nem vagyok katolikus, de a kérés eleve nem jó. Nem a katolikus egyház a világ problémáinak fő forrása és nem is nekik kell mindent megoldani. Annak, hogy éheznek az emberek szerintem rengeteg oka van, pl. hogy szaporodnak mint a ..... Ha eladod a Vatikán teljes aranykészletét akkor abból valameddig jóllakatod őket amitől persze még jobban szaporodni fognak és mikor elfogy a pénz még rosszabb lesz a helyzet.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ezekhez az emberekhez képest te is fényűző módon élsz. TE nem tartod szégyennek, hogy van egy rakás ruhád? Nem elég neked egy a többit tessék szépen odaadni az éhezőknek. Ugyanígy a tartalék pénzedet is, semmi luxus, pia, buli, csak ami a létszükséglet, minden mást adj át a rászorulóknak, ha nem akarsz messzire menni van jópár roma család hazánkban is. Ha ezt megteszed akkor majd lesz jogod mást kritizálni, addig nincs, mert te se vagy különb.

2011. febr. 16. 14:31
 6/29 anonim ***** válasza:
76%
nana...nem kell a hamis vallást megvédeni...nézz utána miket csináltak a középkorban. Mert az olyan setét volt mint az éjféli ég:P
2011. febr. 16. 14:34
 7/29 Tinker Bell ***** válasza:
86%

Itt elsősorban azzal van a baj, hogy a Pápa imádkozik a szegényekért és éhezőkért, (amivel az érintettek kb. kitörölhetik) ahelyett, hogy valóban segítene!

Azzal, hogy imádkoznak az Istenhez nem tudnak venni egy kiló kenyeret vagy rizst...

2011. febr. 16. 14:40
 8/29 anonim ***** válasza:
58%
Nem a vallást védte meg, hanem a keresztényeket, akik nem a középkorban éltek, hanem most. Elvégre a kérdező a keresztényeket teszi felelőssé az éhezők helyzetéért.
2011. febr. 16. 14:41
 9/29 A kérdező kommentje:
Magam is vallásos ember vagyok, gyerekként katolikus vallás szerint kereszteltek és úgy is nevelkedtem, most eljött az idő a saját gyermekem megkeresztelésének, de méltatlanak látom az egyházat.
2011. febr. 16. 14:42
 10/29 anonim ***** válasza:
65%
Vallásos vagy, vagy keresztény? A kettő szerintem nem mindig esik egybe. Ha ennyire érdekel az éhezők, és betegek sorsa, akkor tégy értük te is valamit. Mondjuk a netezésre szánt pénzt utald át a Tűzoltó utcai klinikára a rákos gyermekek javára.
2011. febr. 16. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!