Keresztények, nem tartjátok szégyennek, hogy míg szerte a világban tömegesen halnak emberek az éhség és a szegénységség okozta betegségekben; addig a vallási méltóságaitok fényűző körülmények között élnek?
ma 14:31:
"Ha eladod a Vatikán teljes aranykészletét akkor abból valameddig jóllakatod őket amitől persze még jobban szaporodni fognak és mikor elfogy a pénz még rosszabb lesz a helyzet. "
El vagy te tévedve. A fejlett világ alig szaporodik, a csóróknál van sok gyerek. Másrészt pedig ha a katolikus egyház Jézus tanításait követné, akkor igenis segítene, és kerülné még a látszatát is a fényűző életnek, már ami a főpapokat illeti. Ez a segítség pedig nem merülhetne ki abban, hogy kaját küldenek. Persze morzsák vannak ma is, de még kiemelendő az egyház óvszerhasználat ellenessége is...
Szia!
Én személy szerint szégyennek tartom. Krisztus követése ugyanis együtt jár a szolidaritással, a másokért éléssel, és a világi javakról történő lemondással. Sajnos ennek az egyházban a nyomát sem látjuk.
Amit még súlyosabbnak látok az a hitéleti támogatás kérdése. A vallási méltóságok fényűző körülményeinek egyik forrása az állam által fizetett hitéleti támogatás, amely a valódi hitéletet gyakorló gyülekezetek szintjére sohasem jut el. Ezek a gyülekezetek - ahol a hitélet folyik - az adomományokból és az egyházfenntartói járulékokból tartják fenn magukat.
Krisztus élesen el fogja ítélni ezeket az embereket, ahogyan az evangéliumban olvassuk: Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem. Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked? Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
Üdv. Péter
Ha azt nézzük, hogy a Földnek mekkora az eltartó képessége, akkor nem szégyelheti senki sem. Miért szülnek annyi gyereket Afrikában az emberek, amikor nincs is termőföld ott? Önzőek és saját gyermekeikre nem gondolnak, hogy milyen körülmények között nőnek fel, nem terveznek, nem gondolkoznak.
Az, hogy fényűzés van bárhol, akkor én is éhezőnek minősülök, mert Németországban a német a 10- szeresét keresi mint én. Én viszont a hajléktalanhoz és 8 gyerekes családhoz képest fényűzően élek.
Tehát a fényűzés nézőpont kérdése. Azt sem értem, hogy Indiában már egymás s*ggén és f*rkán taposnak, de azért még szülnek, hagy nyomorogjanak még jobban. Esküszöm az ember olyan mint a baktérium és vírus, felemészti a világot. Ez a Mátrix című filmben egy nagyon jó monológ Smith ügynöktől.
ma 18:10
Te tévedtél el kissé. A fejlett világon nem kell annyit segíteni, a nyomor és éhhalál ott van ahol szaporodnak mint a nyulak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!