Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, nem tartjátok...

Keresztények, nem tartjátok szégyennek, hogy míg szerte a világban tömegesen halnak emberek az éhség és a szegénységség okozta betegségekben; addig a vallási méltóságaitok fényűző körülmények között élnek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 16. 13:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos nem csak a keresztény egyház méltóságaira jellemző. A rengeteg politikus, promi, meg hasonlók (persze az egyház) mind segíthetnének a szegényeken. Sajnos senki nem siet elől járni a jó példával. Ez a szégyen.
2011. febr. 16. 20:33
 22/29 anonim ***** válasza:

érdekes kérdés...

én nem értek vele egyet, ugye a jó öreg önzés, de nem szégyenkezem, nem érzek szégyent, sem megvetést az ilyen emberek iránt, mivel ezek elhomályosítják az isteni szeretetet, azaz még mindig az önzés kategóriába tartoznak...Jézus Krisztus vajon szégyenkezett e bármiért is? :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 17. 11:16
 23/29 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem az a legnagyobb szégyen, hogy felesleges hatalmas pénzeket költenek a világűr felfedezésére. Néhány ember az úgymond szenvedélyét éli ki abban, hogy rakétákkal piszok sok pénzen fellövöldözi magát a világűrbe, hogy lásson pár porszemet és hátha kap egy idegen baktériumfertőzést. Én mondom ettől értelmetlenebb dologra ritkán költ az ember. És az a sok naplopó tudós, akik drágán vakargatják ott a s*ggüket és néha felfedeznek valamit.

És most gondoljunk bele hányan éheznek a világban.

Egy rakéta fellövésnyi pénzen él úgymond "fényűző" életet az egyház.

2011. febr. 18. 08:47
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
HaHa "Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem"... hát ha hozzám beállítana meztelenül, abban biztos lehet hogy én megruháznám alaposan :D
2011. febr. 19. 12:44
 25/29 anonim ***** válasza:
53%-os, remélem trollkodsz :)
2011. febr. 19. 12:45
 26/29 Sághegyi Csaba ***** válasza:
De, én szégyellem. A Biblia meg elítéli. Asszem ennyi
2011. febr. 20. 20:27
 27/29 anonim válasza:
én itt megemlíteném azt,hogy nem az egyházat kell elővenni, hanem meglehet nézni a politikusokat...Lázár János gondolom mindenkinek ismerős...ott is havi 500ezer megy el az Audijára... A Vatikán a keresztény vallás közepe, nemhiszem hogy tőlük kellene sajnálni a pénzt. A tömeges éhínség nem szűnne meg ha a Vatikán elosztogatná a vagyonát. Lásd, ha Afrikában mióta próbálkoznak visszaszoritani az éhezést, a betegségeket, mégis elég csekély számban történt meg. Magyarországon az étkeztetés... Ugyancsak nagy cuháré. Ha a tisztes galeri a kormányban nem kérné a juttatásait, előrébb jutna mindenki, addig meg tökmindegy h mivan...nah egy kicsit eltértem a kérdéstől.
2011. márc. 14. 12:44
 28/29 anonim ***** válasza:
A katolikus egyhaz nem kereszteny, csak annak mondja magat. Az a kereszteny, aki Isten parancsolatait, ill. Jezus tanitasait magaenak vallja, es e szerint el. Az inkvizicio, a hatalomvagy, a pedofilia olyan messze all Istentol, mint Mako Jeruzsalemtol!
2012. szept. 25. 03:23
 29/29 anonim ***** válasza:
45%

Ezen Te még csodálkozol kérdező? A bigott vallásosnak eszébe se jut ilyesmi, hogy bort isznak a papok és vizet prédikálnak.

Mit gondoltál annyira becsületes az emberi faj-- egy frászt! nem érdekli más csak a maga egzisztenciájának megteremtése az hogy azt miképp éri el az már tök mindegy számára. Akár csak a politika azt mondják neked demokráciát épitünk, s neked nem kell mást tenned mint Hinni benne és azokban akik beadják ezt a maszlagot. S miközben ők dőzsölnek, addig a hívők létminimum alatt élnek na de az a fontos HINNI kell vagy a politikai vagy a vallásos maszlagban. - RAJTA akinek NINCS ELÉG ESZE!!

2012. szept. 30. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!