Az ateisták is megváltozhatnak ilyen körülmények között?
Egy orvos Lombardiából:
"Soha a legsötétebb rémálmomban sem gondoltam,hogy valaha látni és megélni fogom ezt ,ami három hete történik itt nálunk a kórházban.Ez a szörnyűség egyre duzzad és egyre megállíthatatlanabb.
Az elején csak páran jöttek,aztán százával...és most nem is orvosok vagyunk hanem szelektálók...el kell döntsük hogy ki éljen és ki menjen haza meghalni,pedig ezek az emberek becsületesen fizették az adókat Olaszországnak.
Most két hete,én és kollégáim ateisták voltunk.
Ez volt a normális hisz mi a tudományban hittünk,ezt tanultuk.A tudomány pedig kiiktatja Isten jeleenlétét.Mindég kinevettem a szüleimet mert templomba jártak.
Kilenc napja, hogy egy 75 éves pásztor került be hozzánk komoly légzési problémákkal.
Volt nála egy Biblia és ebből olvasott a haldoklóknak,miközben a kezüket fogta.
Mi már pszichikailag és fizikailag is ki voltunk merülve és el voltunk keseredve,mikor időnk volt,leültünk és hallgattuk.
Most be kell ismerjük;mint emberek elértük határainkat,többet nem tudunk tenni! Naponta egyre többen halnak meg.Ki vagyunk merülve két társunk meghalt és a többiek is alig állnak a lábukon.
Rájöttünk ,hogy az ember tudása véges és szükségünk van Istenre! El kezdtünk imádkozni amikor csak volt pár percünk.Hihetetlen, de megrögzött ateistaként oda jutottunk,hogy Istennél békére leltünk!Őt kérjük segítsen kitartani,hogy ápolni tudjuk a betegeket.
Tegnap meghalt a 75 éves pásztor,mint soha eddig(pedig 120 halottunk volt az utolsó három hét alatt)mindannyian kikészültünk.Mert az öreg pásztor,amíg velünk volt,sikerült egy olyan békét hozzon,amit már nem is reméltem,hogy megtalálunk.
A pásztor elment az Úrhoz, nemsokára mi is követjük.Hat napja nem voltam otthon,nem tudom mikor ettem utoljára,és rájöttem milyen haszontalan voltam itt a földön.
Fel szeretném ajánlani a segítségemet másoknak az utolsó leheletemig.
Boldog vagyok,hogy Istenhez tértem,miközben körbevesz az embertársaim szenvedése,halála"
Via Gianni Giardinelli via Julian Urba
Szerintem kár ebbe a kérdésbe vallást erőltetni. Ilyen emberpróbáló körülmények között nem meglepő, hogy még a legmegrögzöttebb materialisták (mármint a saját állításuk szerint ezek az orvosok) is átértékelik az élethez való viszonyukat.
Nagyon sok embert tragédiák és megrázkódtatások indítanak el a spirituális úton. De ennek nem feltétlenül kell vallásba torkollnia, csak ugye Olaszországban a kereszténység az uralkodó ilyen nézet, máshol pedig más.
Ilyenkor az ember még nem keresgél, hanem keblére öleli azt, ami szembejön vele. Aztán az élmény hatásának elmúltával átértékeli a tapasztalatait, és vélhetően saját útra talál.
zuhanó repülőn nincs sok ateista ...
Isten írtja a híveit?!
Szép kerek és hatásvadászó történet.
De én inkább azt kérdezném, hogy lehet "megtérni" egy olyan istenhez, aki ilyen módon toboroz hívőket magának?
Holott állítólag jóságos, sőt, mindenható nem? Miért lenne szüksége háborúkra, és időről időre milliókat elpusztító betegségekre ahhoz, hogy higgyenek benne? Ez így egy paradox dolog.
És jobb, ha nem jöttök sem a szabad akarattal, sem az ördöggel.
pedig e kettő nélkül nem lehet megérteni, tehát ha nem akarsz ezekről hallani, akkor nincs megoldása a dolognak, akkor nincs jó válasz...
a lényeg hogy a sok rossz, (esetünkben a betegség, halál) nem Isten akarata, és nem tőle jön, hanem az Ellenség (Sátán) földi tombolásának az eredménye.
Sátán tevékenységi köre a Föld bolygóra szűkül, ide lett száműzve a lázadása miatt, más teremtményekhez-élőlényekhez nem tud hozzáférni, csak akiket a Földön talál. Úgyhogy itt belead mindent.
Viszont keretek közé van szabva az ideje, tehát van kifutása a dolognak, ráadásul elég közelinek tűnik a próféciák alapján.
A történet vége happy end, csak nem mindenkinek.
és itt jön be a képbe az, hogy ki hajlandó elfogadni Isten megoldását a problémára (a megoldás a Bibliában van és a próféciákban), és ki az aki elveti, hülyeségnek tartva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!