Mi a véleményetek a karácsonyról? Helyes vagy nem helyes megtartani?
Én ezt a kis beszélgetést hallgattam meg a témával kapcsolatban és valamelyest osztom is a véleményüket:
Kíváncsi vagyok, hogy vélekedtek ti erről.
Krisztus értünk megtestesült, emberré lett, szerintem ezt helyes és illő dolog megünnepelni, hiszen hatalmas dolog az emberiség számára.
Akik pedig nem hisznek Krisztusban, azoknak is helyes megünnepelni, mert egyben a szeretet ünnepe. A karácsonyban is ez a szeretet ölt testet, hiszen úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta értünk. Ennek a szeretetnek pedig nem csak Isten és ember, hanem ember és ember között is meg kell valósulna. Tehát ha valakik nem hisznek sem Krisztusban, sem Istenben, számukra is jó dolog a szeretet megünneplése.
Egy órás videódat pedig ne haragudj, de nem néztem meg. Szóval arra nem tudok mit mondani, mert még álláspontjukat sem ismerem.
A farizeusok erre félrevonultak és megtárgyalták, hogyan tudnának szavaiba belekötni. 16Odaküldték hozzá tanítványaikat, a Heródes-pártiakkal együtt. Ezek így beszéltek: „Mester, tudjuk, hogy igazat mondasz, az Isten útját az igazsághoz híven tanítod, nem vagy tekintettel senki személyére, mert nem igazodol emberi tekintélyhez. 17Mondd meg hát nekünk, mi a véleményed: Szabad adót fizetni a császárnak, vagy nem szabad?” 18Jézus átlátott álnokságukon, ezért így válaszolt: „Mit kísértetek, képmutatók? 19Mutassátok az adópénzt!” Odanyújtottak neki egy dénárt. 20Ekkor megkérdezte tőlük: „Kinek a képe és a felirata ez?” „A császáré” – felelték. 21Erre azt mondta nekik: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené!” 22Ezt hallva annyira meglepődtek, hogy otthagyták és eloldalogtak.
Ez jutott eszembe a kérdásed olvasása közben
Kedves Kérdező!
A Karácsonynak semmi köze Jézushoz. Utána lehet nézni világi irodalmakban. Jézus nem decemberben született. Ezt onnan tudjuk, hogy a Bibliában olvashatjuk, hogy a pásztorok kinnt voltak a mezőn, mikor megjelent az angyal, és bejelentette, hogy megszületett a megváltó. Jeruzsálemben kemény telek voltak, és az állatokat október végén, novemberben már beterelték védett helyekre. Tehát Jézus valamikor ősz végén születhetett meg. De annak is oka van, hogy a Biblia nem irja meg JÉzus pontos születésnapját.
Hogyan került Jézus születésnapja demcember 24-re? Amikor Nagy Constantin császár államvallássá tette a i.sz. 625 körül a kereszténységet, akkor összeült egy konklávé, ahol elhatározták, hogy Jézus születésnapját december 24-re teszik. Igy kedveztek az uj vallás részvevőinek a keresztényeknek, viszont megmaradt a Rómaiak ünnepe is, a Saturnália ünnepe - napforduló -, amit ők december 24-én ünnepeltek. Igy összevonták a két ünnepet, és ekkortól ünneplik Jézus születésnapját december 24-én.
A mindenható Isten mindig is tiltotta azt, hogy az Ő ünnepét, összekeverjék pogány ünnepekkel szokásokkal, és hagyományokkal.
A Biblia tehát nem irja meg mikor született Jézus, viszont pontos adatot ad a halálának az idejéről.
Ha van kérdésed, irjál privátba. Üdv: Judit!
Már a felvetés is téveszméken alapul.
Itt a helyes/nem helyes értelmezhetetlen.
A karácsony nemcsak vallási ünnep, annál sokkal több. A szeretet, a család. a béke, az együttlét ünnepe. Az ünnep alapvető szerepe (akár nemzeti, akár vallási, akár bármi), hogy abbahagyjuk az élet monotóniáját, kizökkenjünk a mindennapok azonosságából, és kicsit fellélegezzünk. Az ünnep pihenés, mást csinálás, emlékezés. Teljesen mindegy, hogy történelmünk egy dicső napjára, valami közös dologra vagy éppen egy vallási eseményre. A fontos a megállás, visszagondolás, egymással foglalkozás. Ekkor vannak (legalább ekkor) családi programok, gondok megbeszélése vagy éppen a felhőtlen kikapcsolódás. Aki ezt tagadja, annak nagyjából az életről nincs fogalma.
Az más dolog, miként tölti el valaki. Akár a karácsonyt. Akkor ideje a családdal együtt lenni, másra nem gondolni. Akkor ideje a rokonokkal találkozni, megkérdezni, hogy megy a soruk. Akkor lehet jókat enni, jókat beszélgetni és jókat nevetni. Akinek erre igénye van, áhítatba mélyedni. Otthon vagy közösségben, az mindegy.
Helyesen igen, mert minden helyes ami helyes es helytelen ami nem
sajnos ezzel az egyszeru tennyel nincsenek tisztaban sokan es ez a problema.
YT helytelen, mivel #1 is irta 1 oras valamirol van szo
de a YT is lehet helyes, szoval
Kovesd Krisztus tanitasat abban hogy meg tud itelni a Jot es Rosszat anelkul hogy barmilyen fa gyumolcsehez kell nyuljal
Isten tobb mint eleg.
Nekem van kérdésem kedves Judit. Honnan szedted ezt a sok ökörséget? Lényegében egyik állításod sem igaz. Például nem december 24-én van karácsony, a rómaiak nem Szaturnáliát ünnepelték akkor, Nagy Konstantin nem élt már 625-ben, sőt nem is ő tette államvallássá a kereszténységet és nem is akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!