Mi értelme van a szabad akaratnak?
"Ha az ember annyit tehet hogy megtanul együttélni a vágyaival meg kezelni őket, akkor mégsincs semmi köze a vágyaknak a szabad akarathoz..."
Ha akarja megtanulja, ha akarja nem. Szabad akarat
"Hogy kivel mit beszéltél ki, azt nem tudom, de itt simán megcáfoltam amit állítasz, ugyanis az a gyakorlatban egyszerűen nem működik."
Látom kondicionálod magad mantrázással:) Ne félj, nem ciki leégni egy tapasztaltabb, okosabb előtt. És nem volt kötelező belemenni
"Ki mondta, hogy nincs?"
Szegénykém. Átálltál az én oldalamra. Végülis elegáns kifarolás. Akkor van szabad akarat és zárjuk!
Kérdéseimre továbbra se válaszolj, úgysem tudsz. köszi
Te jó ég, 33%-os, fel sem fogtad azóta sem, amiről szó van?
Senki nem azt vonta kétségbe, van-e szabad akarat vagy nincs. Legalább a fő kérdést olvasnád el, mielőtt kommentelni kezdesz valahova...
"Senki nem azt vonta kétségbe, van-e szabad akarat vagy nincs. Legalább a fő kérdést olvasnád el, mielőtt kommentelni kezdesz valahova..."
Tehát akkor beláttad végre, hogy van szabad akarat. Ritkaság egy materialistától. De ezzel önmagad cáfolod, mert a materializmus szerint nem létezhet szabad akarat. Erre mit lépsz okoska?
Mindenesetre ennek a kérdésnek a linkjét elteszem és idézem, mikor tagadjátok a szabad akaratot:)
"A hasztalan vitának semmi értelme,mint ahogy a kérdezőnek sincs."
Igen, tudom, csak nagy a pangás a melóban és így gyorsabban megy az idő:)
"Tehát akkor beláttad végre, hogy van szabad akarat"
Sosem tagadtam. Elég ciki hogy úgy mész bele egy vitába hogy ennyire fogalmad sincs semmiről...
"De ezzel önmagad cáfolod, mert a materializmus szerint nem létezhet szabad akarat"
1. Sosem mondtam semmit a szabad akarat létezésének lehetőségéről.
2. Sosem mondtam hogy materialista lennék.
3. A materializmus semmit nem mond a szabad akarat létezésével kapcsolatban. Az a determinizmus.
Elég ciki hogy úgy mész bele egy vitába hogy ennyire fogalmad sincs arról, amiről szó van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!