Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a szabad...

Mi értelme van a szabad akaratnak?

Figyelt kérdés
Mit nyer vele Isten? Mit nyer vele az ember? Mi értelme volt ilyesmit teremteni?
2019. júl. 22. 18:28
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

"Majd, ha felnősz, rájössz, h nincs igazad"

Nehezen, hiszen a gyakorlat ez esetben is téged cáfol, hisz az emberek együtt élnek az ízlésükkel, a vágyaikkal, nem maguk választják ezeket.

"Nem cáfolja, Te az emberi, fizikai szeretetről beszélsz"

Mivel az egész abból a kérdésből indult ki, hogy minek teremtett Isten rosszat, és teli van a világ fizikailag rossz dolgokkal, elég gáz hogy hirtelen a saját kifogásodat (a rossz a jó hiánya) hirtelen már nem lehet a fizikai világra vonarkoztatni, holott az egész a fizikai világról szólt...

Legkozelebb olvasd vissza mire reagáltam, hogy ne mondj ilyen látványosan ellent saját magadnak!

"Pontosan, és ezzel szépen cáfoltad is magad, miszerint nem te döntesz a stílusban, ízlésben, most meg azt mondod, hogy hozzá tudjuk szoktatni magunkat"

Mivel a döntés és a szoktatás két egész más fogalom, ezt eléggé benézted.

Kondicinálni az állatokat is lehet.

"az meg nem szabad akarat, az programozás, butuskám. Legalább egy fél percig próbálj gondolkozni"

Igen. Erről szól a kérdés, hogy minek a szabad akarat. Ennyire nem megy a szövegértés?

"Igen, kifejtette"

A kifejtés és a példa fogalmak közti különbséget sem vagy képes értelmezni? Te jó ég...

2019. júl. 24. 10:22
 32/48 anonim ***** válasza:
A rabszolga sors az inkább a kereszténység.
2019. júl. 24. 10:33
 33/48 anonim ***** válasza:

Haver ,legyen a te hited szerint!

Döglött lónak felesleges az abrak.

2019. júl. 24. 12:53
 34/48 anonim ***** válasza:

Nem hogy elmennél az ovis nyári táborba.

Ott lehet lepkéket fogdosni.

2019. júl. 24. 12:54
 35/48 A kérdező kommentje:

"De, és be is bizonyítottam"

Hol? Csak úgy állítottál dolgokat, de a gyakorlat ugyanúgy téged cáfol.

Nem létezne például annyi szerelmi bánat ha az ember csak úgy szabadon dönthetne a vágyairól. Lehet hogy te valami mesevilágban élsz, de a valóságban ez egyáltalán nem működik.

"Már többször bebizonyítottam, h a rossz a jó hiánya"

Helyesbítve, többször dogmatikusan kijelentetted. A gyakorlat ezt ugyanúgy cáfolja, mint arra korábban rámutattam a példával, miszerint a jó kapcsolat hiánya csak semleges, nem rossz.

"Még mindig így van, de még mindig az emberről beszélünk."

Hogy kondicionálni az állatokat is lehet, elég könnyen cáfolja hogy a kondicionálás egyenlő lenne egy szabad akaratból meghozott döntéssel.

Van valami épkézláb érved is, vagy csak a dogmáid ismételgetése megy, amik a gyakorlatban valahogy sosem működnek?

2019. júl. 24. 13:16
 36/48 anonim ***** válasza:
0%

"Nem létezne például annyi szerelmi bánat ha az ember csak úgy szabadon dönthetne a vágyairól."

Fiatal vagy még, nem is tagadod. Majd idővel ezt is megtanulod kezelni, és azt is megtanulod, hogy a vágyaid, érzelmeid ne irányítsanak, hanem te kezeld őket. De pszichológiát is olvashatsz, ha nem akarsz

"Helyesbítve, többször dogmatikusan kijelentetted."

itt igen, de a gyak-on milliárdszor kibeszéltük, nem ismétlem magam. Minden héten előjön, majd beleütközök. Amúgy utána is tudsz nézni, mert több ezer éve filozófiai gondolat, de ezt is írtam már

"Hogy kondicionálni az állatokat is lehet, elég könnyen cáfolja hogy a kondicionálás egyenlő lenne egy szabad akaratból meghozott döntéssel."

Ezt te sem hiszed el, mondjuk le sem vezetted, csak - hogy is írtad - dogmatikusan kijelentetted. Szóval hogyan cáfolja? Ráadásul könnyedén?

Engem nem tudsz vitában legyőzni, kisfiú. Nekem könnyű dolgom van, mert az igazságot hirdetem. Nem ütközöm soha ellentmondásba

2019. júl. 25. 10:11
 37/48 anonim ***** válasza:
0%

"a kondicionálás egyenlő lenne egy szabad akaratból meghozott döntéssel"

Jah most látom, kis trükkös. Én ilyet nem is írtam. Ha olyan biztos vagy az igazadban, miért csalsz?:)

2019. júl. 25. 10:29
 38/48 anonim ***** válasza:
0%

HA nincs szabad akarat, akkor téged mi kondicionált fel, hogy ide irkálj és vitatkozz? Vezesd le!

Amúgy sztem igen húzós azt hirdetni, h nincs szabad akarat, és te egy programot hajtasz végre. És ki programozott fel? Mert a programozáshoz intelligencia kell, ahogy a világból ez megfigyelhető

2019. júl. 25. 10:33
 39/48 anonim ***** válasza:
Nem azt mondta h nincs szabad akarat. Azt mondta hogy az érzelmek, izlés, vonzódás nem a szabad akaratból jönnek, és ebben igaza van. Még akkor is, ha bizonyos mértékben az akarat vissza tud hatni ezekkel, hozzátéve hogy ez a visszahatás káros is lehet.
2019. júl. 25. 11:04
 40/48 A kérdező kommentje:

"Majd idővel ezt is megtanulod kezelni, és azt is megtanulod, hogy a vágyaid, érzelmeid ne irányítsanak, hanem te kezeld őket"

Ha az ember annyit tehet hogy megtanul együttélni a vágyaival meg kezelni őket, akkor mégsincs semmi köze a vágyaknak a szabad akarathoz...

"itt igen, de a gyak-on milliárdszor kibeszéltük, nem ismétlem magam"

Hogy kivel mit beszéltél ki, azt nem tudom, de itt simán megcáfoltam amit állítasz, ugyanis az a gyakorlatban egyszerűen nem működik.

"Szóval hogyan cáfolja? Ráadásul könnyedén?"

Úgy, hogy elviekben szabad akarattal nem bíró élőlények az állatok, mégis tökéletesen kondicionálhatóak. Ergo a szabad akaratnak semmi köze ahhoz hogy valaki valamihez kondicionálódik.

"Jah most látom, kis trükkös. Én ilyet nem is írtam. Ha olyan biztos vagy az igazadban, miért csalsz?:)"

19. komment. Megkérdeztem hogyan döntöd el saját szabad akararodból a saját ízlésed, erre jöttél a kondicionálással.

Azért hogy saját magad hazudtold meg pár kommenten belül, ez elég gáz...

"HA nincs szabad akarat, akkor téged mi kondicionált fel, hogy ide irkálj és vitatkozz?"

Ki mondta, hogy nincs?

2019. júl. 25. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!