Miért kell hinni az evolúcióban ami egy nagy hazugság, és miért nem lehet hinni egy olyan könyvben, ami Jehova Isten iratot, és teljes igazságon alapszik?
"Ennyi erővel a repülő spagettiszörnyben is hihetnénk."
Az fizikai lény lenne, mi pedig még mindig szellemiekről beszélünk. Semmit nem cáfol a repülő spagettiszörny marhaság, át vagytok ezzel is verve, mert nem gondolkoztok, csak hinni akartok a hazugságokban
Kérdező! A materializmus is egy vallás, minden vallás közül a legkárosabb. Nem találkoztam még vallással, ami ennyire tömény hazugságra, természettudományos lehetetlenségre és paradoxonra épül.
Mondjuk szerintem a Tanúk teológiája is sok tekintetben hamis, de még mindig sokkal jobb, mint a materializmus
"Az idézett szövegeket is emberek találták ki és írták le. Semmilyen szellemi lény nem mondta tollba ezeket."
Köszönjük Emese. Asszem ezt a tanulságos, bizonyítékokkal hemzsegő levezetést minden hívőnek olvasnia kellene, és visítva otthagyni Krisztust. Légy a szellemi vezetőnk!
Miért kell a Jehova tanúinak mindig hülyeségeket kérdezni?
" Egyébként tök jó ez a magyar mentalitás. "
Mert te talán ukrán vagy?
Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy igazából még Jehova tanúi sem hiszik el a bibliai teremtés történetet a maga szó szerinti valóságában, hanem csűrik-csavarják a saját ízlésüknek megfelelően.
Ha jól emlékszem akkor ők tanítják, de az is lehet, hogy egy másik szekta, hogy a hatnapos teremtés valójában nem is hatnapos, nem egy nappalból és éjszakából álló egység, ahogy az a Bibliából egyébként teljesen egyértelmű. A föld oszlopaira is azt mondják hogy azok nem is oszlopok, hanem a világegyetemet összetartó kozmikus erők.
"Én úgy tudom, de lehet hogy tévedek, hogy igazából még Jehova tanúi sem hiszik el a bibliai teremtés történetet a maga szó szerinti valóságában, hanem csűrik-csavarják a saját ízlésüknek megfelelően."
Én úgy tudom, hogy a réselméletben hisznek, tehát szerintük is a Föld és a világegyetem több milliárd éves. És ha jók az ismereteim, akkor a teista evolúciót is elutasítják (helyesen). De majd megválaszolják ők
"Nekem elhiheted mindegy minek nevezed Istent, csak JHVH + Adonáj =,,Jahováh" legalábbis te ezt mondtad"
Annyira nem hosszú ám a szöveg hogy ennyire képtelen legyél elolvasni...
"Az אֲדֹנָי Adonáj magánhangzói ְ ֹ ָ ə-ó-á tehát bekerülnek a יהוה jhvh alá (az ֲ „ă” nem más, mint a svá („ə”) ְ álef alatti formája): így jön létre a kevert írású יְהֹוָה yəhōwāh alak, aminek téves egybeolvasása eredményezi a Jehova szót"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!