Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg kell bocsátanom annak is,...

Meg kell bocsátanom annak is, aki nem kér bocsánatot? Áldamon azt is, aki gyűlöl?

Figyelt kérdés
2019. jún. 9. 22:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Szia!

A megbocsátás egy magasabb szintűbb életvitel,életmód része amelyre azért vagyok-vagyunk képesek mert mégtértünk és újjászülettünk,ezért is van Istennek erre vonatkozó útmutatásai a témáról.

-Szeresd ellenségedet

-Áld azt aki átkoz

-Jót tegyél a gyűlölőiddel

-Imádkozz azokért aki háborgat

ennek a szónak a görög nyelvben ezek a megfelelői:

fenyeget

sérteget

gyaláz

rágalmaz

becsmérel

kerget

üldöz

Az alábbi Igehelyeket hasznos tanulmányozni és elmélkedni rajtuk.

Mt 5,44-48

Lk 6,27-28 6,31-33

Mt 18,21-22

Lk 17,4

Mt 5,45---Jn 1,12-13

2019. jún. 10. 07:47
 12/27 anonim ***** válasza:
23%
Amilyem az adjon isten, olyan a fogadj isten. Aki engem átkoz, azt én is átkozom.
2019. jún. 10. 07:56
 13/27 anonim ***** válasza:

Igen, Jézus ezt tanította. Krisztus követői, megfogadják ezt az oktatást, alkalmazzák a mindennapi életükben, ettől keresztény egy ember.

(Róma 12:19–21) . . .; mert meg van írva: „Enyém a bosszú; én visszafizetek, ezt mondja Jehova.” 20 Hanem „ha ellenséged éhes, adj neki enni; ha szomjas, adj neki inni; mert ha ezt teszed, tüzes szenet gyűjtesz a fejére”. 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.

(Máté 5:43–46) . . .« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy égi Atyátok fiainak bizonyuljatok, mivel ő felhozza a napját gonoszokra is, jókra is, és esőt ad igazságosaknak is, és igazságtalanoknak is. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? . . .

2019. jún. 10. 08:10
 14/27 A kérdező kommentje:
Mert én úgy látom ahogy Jézus is adóssággal szemléltette a megbocsátást, olyan, mint egy adósság elengedése. Ha egy adósságot elengedünk, azt nem hánytorgatjuk fel, nem példálózunk vele, hogy az mennyire volt rossz, az olyan, mintha soha nem is lett volna tartozás. Lehet párhuzamot vonni a megbocsátás és az adósság elengedése között?
2019. jún. 10. 09:19
 15/27 anonim ***** válasza:
igen.
2019. jún. 10. 10:17
 16/27 KZitus ***** válasza:

Szia

Ez az alpelv segíthet:

Máté 5:43–46

" Hallottátok, hogy megmondták: »Szeresd az embertársadat, és gyűlöld az ellenségedet.« Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek az ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy égi Atyátok fiainak bizonyuljatok, mivel ő felhozza a napot a gonoszokra is, és a jókra is, és esőt ad az igazságosaknak is, és az igazságtalanoknak is. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? Nem ugyanezt teszik az adószedők is?"

2019. jún. 10. 11:41
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
A #12-es miért van lepontozva? Mert van egy csepp emberi méltóság benne? Mert nem ráz kezet azzal,aki keresztülgázol rajta,hogy még repetát is kérjen? Úgy bánik a saját életével,ahogy akar,ezért aztán marha felesleges nyomkodni a piros kezecskéket.
2019. jún. 10. 11:43
 18/27 A kérdező kommentje:

RachelWalner! Nem pontoztam le senkit személy szerint, de vallási oldalról kérdezem, és nem emberi oldalról.

KZitus! Tehát úgy gondolod, hogy a megbocsátás az adósság elengedése, azaz nekünk Jézus szavai szerint mindenkinek, aki ellenünk fordul valamilyen szempontból személyválogatás nélkül a bűneit semmisnek kell tekinteni? Mindig, minden körülmények között, anélkül, hogy megbánná? Jézus tanítása és szavai értelmezése alapján gondolom kizárólag.

2019. jún. 10. 13:13
 19/27 KZitus ***** válasza:

18

Nem kedves kérdező, nem így gondolom. Azt gondolom, amit írtam. Krisztus tanácsa a megbocsátásról, többek között a Máté 5:43–46 is, egy olyan alapelv, amely mindenkinek irányt adhat, aki elfogadja.

De ahhoz, hogy alkalmazni is tudjuk, meg kell Krisztustól tanulni, milyen a felebaráti szeretet. Nem olyan, amilyent az szüleink, gyereleink, feleségünk, férjünk, rokonaink iránt érzünk.

2019. jún. 10. 14:36
 20/27 anonim ***** válasza:
#18 Ilyet sem Jézus, sem Zitus nem mondott...
2019. jún. 10. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!