Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig lehet Istentől bocsánat...

Meddig lehet Istentől bocsánatot kapni?

Figyelt kérdés
Keresztény kamasz vagyok, és az önkielégítéstől már egy pár éve szenvedek. Totál függő lettem, van nap mikor kétszer is csinálom. Nagyon félek, hogy elvesztem Isten kegyelmét az állandó vétkezéssel.
2018. aug. 23. 16:07
1 2
 1/20 anonim válasza:
Próbáld csökkenteni heti kettőre.
2018. aug. 23. 16:08
 2/20 A kérdező kommentje:
Isten mindig megfogja bocsájtani, ha elesek? Vagy egyszer elfogy a kegyelme?
2018. aug. 23. 16:14
 3/20 anonim ***** válasza:
50%
Beszélj a pásztoroddal, fordulj hozzá bizalommal.Arra van teremtve, hogy segitsen a juhainak.
2018. aug. 23. 16:15
 4/20 anonim ***** válasza:
66%

Imadkozz, hogy segítsen Isten. Szoktál gyonni? Tapasztalatból mondom, hogy a gyónás (mivel ordoguzo hatása van) nagyon sokat segít. Kérj segítséget -akár a gyóntató- atyától, hogy mit csinálj. Kérd a Szűzanya közbenjárását, a tisztaságodért ;) Nyugi nem vagy egyedül, Isten mindig ott van :)

Békesség! :)!

2018. aug. 23. 16:27
 5/20 anonim ***** válasza:
62%
A kegyelem tenyleg nem vegtelen, de amig van emiatt lelkifurdalasod addig van hivasa Istennek, hogy terj meg. Forditsd tobb idot szellemi dolgokra es ne kedvtelj annyit, akkor a szellemmel meg tudod oldokolni a test cselekedeteit. De ez egy eletforma kell legyen ezert megteres kerdese.
2018. aug. 23. 16:36
 6/20 anonim ***** válasza:

Szia!

A keresztény tanítás szerint Isten akárhányszor megbocsát, nem fogy el a türelme. Pontosan tudja, hogy milyen nehéz egy berögzött szokástól megszabadulni. Ugyanakkor biztos vagy benne, hogy ez a legnagyobb bűnöd? Úgy értem, hogy ha olyan bűnöd is van, ami az embertársaiddal való kapcsolatodat közvetlenül mérgezi, károsítja, akkor az erőfeszítésed nagyobb hányadát lenne érdemes annak a megjavítására fektetned. Jézus beszélne úgy az emberekkel, ahogy te szoktál? Esetleg lehetnél segítőkészebb stb. (Nem vagyok próféta, meg semmi ilyen, csak példának szántam ezeket.) Attól még, hogy valamilyen bűn nagyon nyilvánvaló, nem biztos, hogy azzal a legokosabb először foglalkozni. Ha az emberi kapcsolataidban nem vagy elég keresztényi, az sokkal kevésbé nyilvánvaló, mégis sokkal fontosabb szerintem. Nem azt mondom, hogy az önkielégítés problémájával ne foglalkozz, csak azt, hogy ne oda csoportosítsd az összes erőfeszítésed.

Ezek a dolgok egymásra is hathatnak. A függőség elég összetett dolog, ahhoz is köze lehet, hogy az emberi kapcsolataiddal valami baj van. Ha csak a függőséggel foglalkozol, az nem feltétlen hatékony, mert nem biztos, hogy ott van a dolog gyökere, ahol keresed.

Ajánlom ezt az előadást:

https://www.youtube.com/watch?v=UnuDrsSGmQE

(Meg amúgy ezt a kettőt is, a három együtt egy sorozat:

https://www.youtube.com/watch?v=BfgBJNwmIuk

https://www.youtube.com/watch?v=XnwemedReEg

)

2018. aug. 23. 17:05
 7/20 anonim válasza:
20%
Isten nem létezik
2018. aug. 23. 17:07
 8/20 anonim ***** válasza:
27%

Gondolkodtam rajtad kérdező:

Szóval fordulj a pásztorodhoz, mond el neki a problémádat, és kérj szabadulást. Nem fogsz tudni megállni, ha nem így teszel, és mennél többszőtr esel el, annál nagyobb lesz a frusztrációd.

Szabadulás nélkül nincs esélyed befejezni ezt.

Mi van a kéjvággyal? szexuális fantáziálással, homosexualitással, házasságtöréssel, önmutogatással? vérfertőzés?

Ezen kivül van még valami nálad? mert hogy ezekről elfelejtkeztél említést tenni.

Péld 24,16

Mert ha hétszer elesik is az igaz, ugyan felkél azért; az istentelenek pedig csak egy nyavalyával is elvesznek.

2018. aug. 23. 17:28
 9/20 anonim ***** válasza:
5%

*Meddig lehet Istentől bocsánatot kapni?

Ez egy veszélyes kérdés, mert még tart ugyan a kegyelem korszaka, de előfordulhat, hogy bármelyik pillanatban lezárul.

Ez Isten titkainak egyike, mivel az időt Ő alkotta, és azt a jogot megtartotta, hogy pontosan melyik pillanatban lesz vége.

2018. aug. 23. 17:32
 10/20 anonim ***** válasza:
21%
Kamaszként elcseszed az életedet ilyen hülyeségekkel? Gratulálok. Gondolkozz, és felejtsd el egy életre, hogy vallás által legyél kontrollálva.
2018. aug. 23. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!