Isten akkor is megbocsát, ha nem egy templomban gyónunk, hanem mondjuk, egy zuhanó repülőn kérünk tőle bocsánatot?
neoprotestáns hiszti a gyónásról 3...2...1...
azok szerint a felekezetek szerint ahol van gyónás Isten mindig figyelembe veszi az egyén helyzetét, ne egy törvénykönyvet hanem egy élő, gondolkodó Istent képzelj el aki minden esetet egyedileg tud vizsgálni, ha alapvetően igaz is, hogy kell gyónni, ilyen esetben mikor halálveszélyben vagy Isten tud róla és nyilván megbocsájt
1: "lekoppintottam ezt hogy 3...2...1 és nem tudom abbahagyni, mert nagyon vagánynak érzem magam tőle, aki majd megmondja a tutit 1 mondatban"
3..2..1..Sablonos vagy.
3..2..1 de ha ez a divat akkor gratula
Igen megbocsájt, de nem csak akkor kell megbánni a dologat, hanem esténként, megköszönni Neki a mai napot, hogy volt mit enni-inni, megköszönni, hogy van munkahely...
Ha valakinem hisz Istenben és a zuhano repülőben szeretne megtérni, hát nem tudom, de ez nem igy megy, de ez csak vélemény és én nem beszélek Isten nevében Ő dönt, de inkább imádkozz, és ne kételkedj.
De ha vallás vagy és ugy vagy a gépen akkor nincs akadálya.
elnézést, a korábbi válaszomnál elfelejtettem, hogy
"érvelés hiányában hisztiző szőrszálhasogató neoprotestáns 3...2...1..."
Különösen akkor bocsát meg, ha egy zuhanó repülőn esedezel, mert akkor hamarosan megtérsz hozzá.
A Biblia is írja János evangéliumában az erre vonatkozó részben:
,,És az igaz zuhanók megmérettetés óráján elnyerik a kárhozattól vala félelmüktől való megtisztulást, kiváltképp ha bíznak az Istenből eredő tanításban, mint vala őseik zuhantak belé. És lőn szomjúság a légnek fiai közt, de mondván, ,,Üdvözüljetek!" , és lesz Zakariás véreitől áldozat, midőn a repülés kegyében eljő az égi kísérlet foganatja."
1452 Amikor a bánat a mindennél jobban szeretett Isten iránti szeretetből fakad, "tökéletes bánatnak" (a szeretet bánatának) nevezzük. Ez a bánat eltörli a bocsánatos bűnöket; sőt elnyeri a halálos bűnök bocsánatát is, ha együtt jár azzal a szilárd elhatározással, hogy a bűnbánó, mihelyt alkalma nyílik, szentségi gyónáshoz járul.
"A tökéletes bánatra szükség lehet, ha nincs mód szentgyónásra, pl. halálveszélyben, ill. paphiány miatt."
Értsd - ha komolyan megbántad a bűneidet, akkor gyónás nélkül is megbocsát.
,,Bárhol és bármikor fohászkodhatsz hozzá; Ő hall és lát Téged és olyannyira figyel Rád, mintha egyedül lennél a világegyetemben.."
Bizonyíték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!