Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyermekkoromban sokat jártam...

Gyermekkoromban sokat jártam templomban, de a vörösök eltérítettek? Most Újra járok, de nem gyónok. Magamhoz vehetem a szent ostyát? Látom rengetegen kimennek, de kizárt, hogy ennyien gyóntak volna.

Figyelt kérdés
Gyónás,áldozás,ostya

2018. jan. 14. 13:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Nem. Előtte gyónni kell. Miért tartod kizártnak, hogy mások gyónnak? És te miért nem akarsz gyónni?
2018. jan. 14. 13:40
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
gyónni kell.. másokat nem kell figyelni- mert magad döntése ez, és mindenkinek a maga döntése. Kellene egy komolyabb lelki segítség neked - nem az, hogy bekényszeríted magad a fülkébe, több hosszabb személyes beszélgetés kellene, amelyen sok mindent megérthetsz. Ha teheted, egy lelkigyakorlatra menj el. Ha bp-i vagy priviben írok még, ami segítségedre lehetne.
2018. jan. 14. 14:30
 3/20 anonim ***** válasza:
98%

Nem, a gyónás szükséges, ha ennyi év után újra most kezdesz el templomba járni, ahogy már írták.

Én is javaslom a lelki beszélgetést, mert ilyen hosszú "kihagyás" után nem árt tisztázni a dolgokat, ha tényleg a Katolikus Egyházhoz szeretnél tartozni.

2018. jan. 14. 15:50
 4/20 anonim ***** válasza:
4%

Tedd fel magadnak a kérdést:Mit akarsz követni,Krisztust,vagy egy emberek által kitalált bármilyen felekezetet?

Krisztus követéséhez nem kell Krisztuson kívül senkinek gyónni,és az ostya(kovásztalan kenyér)mellett Krisztus a bort is elrendelte halála emlékezetére,minden emlékezőnek.

2018. jan. 14. 17:32
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Kezdjük azzal, hogy az Egyháztól való elszakadásodban egyedül te vagy a hibás, nem a vörösök, nem a kékek, se senki más.

Te a saját magad akaratából fordítottál hátat Istennek.

Ha nem vagy bűnös, akkor mehetsz áldozni. Ha úgy gondolod, hogy nem vagy bűnös, akkor súlyosan sértült a lelkiismereted.

Keress fel egy lelkivezetőt, mond el neki a helyzetedet és segítségével készülj fel magadhoz venni Krisztus Testét. Ennek a felkészülésnek csak egy része a gyónás. De alapvető része.

2018. jan. 14. 19:29
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,megfogadom. Az élet azért ennél sokkal bonyolultabb. Én már 13 hónapos koromban börtönben voltam . Innen indul a történet.
2018. jan. 15. 09:16
 7/20 anonim ***** válasza:
42%
4: Ha nem kell gyónni, és nem kellenek a szokások, szertartások, akkor felesleges templomba menni az ostyáért és borért. Akkor vedd magadhoz otthon.
2018. jan. 15. 11:32
 8/20 anonim ***** válasza:
9%

4-es mondta meg az igazat. Templomba valóban nem kell járni, mert egy igazi keresztény teste a Szent Lélek temploma. Tehát ahová elmegy, ott van a templom, és ott van a Szent Lélek is.

Vannak olyan liturgikus szertartások, amelyeket emberek találtak ki, a történelem folyamán alakult ki. Ha ezeket követed, embereket követsz, nem Istent. Még akkor is, ha ezek a ceremóniák vallásos jellegűek.

Keresztény közösségbe érdemes elmenni, és Jézus haláláról megemlékezni (borral és kenyérrel).

És a megtérés az nem egy szitokszó, hanem egy régies szó, Istenhez való visszatérést jelent. 142-szer szerepel a Bibliában, néha szó szerinti 'visszatér' jelentésben, de legtöbbször az Istenhez való visszatérést jelenti:

8

Te azért térj meg, és hallgass az Úr szavára, és teljesítsd minden parancsolatát, amelyeket én e mai napon parancsolok néked.

9

És bővölködővé tesz téged az Úr, a te Istened kezeidnek minden munkájában, a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, a te jódra. Mert hozzád fordul az Úr és öröme lesz benned a te jódra, amiképpen öröme volt a te atyáidban.

10

Hogyha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, megtartván az ő parancsolatait és rendeléseit, amelyek meg vannak írva e törvénykönyvben, és ha teljes szívedből és teljes lelkedből megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez.

Lukács evangélium 13. rész eleje:

1

Jövének pedig ugyanazon időben némelyek, kik néki hírt mondának a Galileabeliek felől, kiknek vérét Pilátus az ő áldozatukkal elegyítette.

2

És felelvén Jézus, monda nékik: Gondoljátok-é, hogy ezek a Galileabeliek bűnösebbek voltak valamennyi Galileabelinél, mivelhogy ezeket szenvedték?

3

Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan, hasonlóképpen elvesztek.

4

Vagy az a tizennyolc, akire rászakadt a torony Siloámban, és megölte őket, gondoljátok-é, hogy bűnösebb volt minden más Jeruzsálemben lakó embernél?

5

Nem, mondom néktek: sőt inkább, ha meg nem tértek, mindnyájan hasonlóképpen elvesztek.

2018. jan. 15. 22:27
 9/20 A kérdező kommentje:
Danke schön ! Hvala lijepo ! Gracias. Szpasziba. Én azért ezután is mindig járok templomba. Van egy kis időm ,és elmegyek 1 templom mellett betérek 5 percre. Amen.
2018. jan. 16. 08:26
 10/20 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon örülök, hogy keresed a Jóistent újra. Nem lehetett könnyű kisgyerekként börtönben.

A Biblia szerint nem fontos földi papnak gyónni, elég, ha a Jóistennel (Mennyei Főpap) megbeszéled a dolgaidat és vehetsz Úrvacsorát.

Sok áldást kívánok!

Olvasnivaló: [link]

2018. jan. 17. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!