Könnyen meg tudtok bocsátani? És bocsánatot kérni?
"I don't really know what sorry means, I've been sorry all my life.
I'm sorry I was born, that's what my mother told me.
I don't really know what sorry means.
I've been sorry all my life.
I don't really know what sorry means."
Érdemes elgondolkodni ezen a dalszöveg részleten.
Ha hibázok azt beismerem. Ha valaki hibázik, azt elnézem.
De aki nem figyel, nem tanul, megbukik...
Egyszer majd megtanuljátok, hogy ha valakit hátba fogtok szúrni, az számotokra (biztosan) megszűnik. örökre.
A tőr végezetes lehet...
Nem kötelező össze-vissza hazudni és a szeretetről fröcsögni, ha tudjuk, hogy csak magunkat szeretjük vagy gyáva, gyenge semmilyen alkok vagyunk.
Ha meg alkalmatlan valaki valamire, abban nem kötelező résztvenni és úgy csinálni, mintha semmi baj nem lenne vagy hazudozni, kihasználni a másikat.
Kivágom a francba az összes selejtes gennyládat az életemből és csináljanak, amit akarnak.
A másik véglet, aki pedig minden sz..ért bocsánatot kér, mert azt hiszi, hogy mindig rosszat csinál. Velük semmi baj nincs, csak sajnálom őket.
Nekik csak üzenem, hogy azokat is le kell húzni a budin, akik hálátlanok és csak elégedetlenkendi bírnak az egójuk miatt.
Ejnye Silver Barátom....:)
Ja és a dal szövegnek az első mondata nagyon borzasztó...
Nem tudja mit jelent megbocsátani, vagy sajnálni?...
Kérdezőnek:
Aki Jézus követője annak bár nem könnyű, de gyakorlással alkalmazással menni fog.
Nyilván nem könnyű amikor valaki s főleg ha az illetőbe megbíztál csalódást okoz.
De Jézus arra tanított és tanít minket, hogy ezt szeretetből meg kell tenni, hiszen Ő sokkal többet bocsájt meg mindenkinek, mint mi egymásnak.
erre hozta fel azt a Példázatot, amikor egy királynak valaki 60 000 dénárral tartozott, és a király elengedte neki, de Ő a társának a 100 dénárt nem engedte el.
S ha valaki nem tud megbocsátani, annak sem lesz megbocsátva.
Mert ahogy Te bocsátasz meg, úgy fog a Teremtő és Jézus is megbocsátani.
Úgy ám....
A bocsánat kérés hozzá tartozik az alázathoz. Máté 7:12, amit sokan az Arany Szabálynak neveznek ide illik.
Ha nekünk jól esik ha bocsánatot kérnek tőlünk akkor mi is gyakoroljuk ezt, mert a szeretet így lesz erős még rossz körülmények között is.
megtörtént: elengedem az ajtót mivel sietek és jól orrbavágom a kolléganöm, az autóbuszban a magas sarkú cipömmel ráállok egy szerencsétlen lábujjára észre sem veszem, csak hallom az oroszlánüvöltést.....
Ezt követi a bocs, vagy a pardon, ezt igazán nem akartam /no még hogy akarattal történjen /
De mi ha olyan ronda a koleganöm, hogy talán még meg is érdemli?
Tudom te mélyebb dolgokra gondolsz. Mi emberek, tökéletlenek vagyunk és nem tudunk úgy szivböl megbocsájtani mint Isten. Ö elküldte a Fiát Jézus Krisztust ahogy a Biblia írja, még a gonoszokért is. Esöt ad úgy az igazaknak, mint a gonoszaknak.
A természetünktöl is függ. Gögös, beképzelt valaki vagyok, sértödékeny, és megmondhatom a nézetem a másiknak, de ha az rámutat az esetleges hibáimra, akko ÉN ÉN, hogy mer ENGEM megsérteni?!
A Biblia Istene, Jehova, akarja, hogy tanuljunk megbocsájtani, ez néha igazán nagyon nehéz. Jézus a mintaimában igy tanított minket: "bocsásd meg a mi vétkeinket, ahogyan mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezöknek".
Szervusz
"bocsásd meg a mi vétkeinket, ahogyan mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezöknek". - ez ad okot arra, hogy tanuljunk meg megbocsátani, és bocsánatot kérni.
Nem könnyű, de több millió embernek sikerült.
Nem könnyű, de kitartással tanulható, és nagyon áldásos, ezért is érdemes. Jobbá teszi az életünk minőségét.
...Homokba kell írni a szót, ami annyira fáj
Hagyni kell, hadd vigye a szél!
Homokba írni a bűnt, amivel megbántott más
Mielőtt megjegyezhetnéd!...
...és oda kell menni, megölelni
Akkor is, ha nem te vagy a hibás!
Odamenni, esélyt adni
elengedni minden tartozást!...
http://www.youtube.com/watch?v=v-fozo2vGGM
A kérdésedre válaszolva: Könnyen megtudok bocsájtani másnak és a bocsánat kérés is könnyen megy nálam... semmi rossz nincs abban, ha néha napján megalázza magát az ember mások előtt.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!