Mi győzött meg Isten létéről?
"akkor meg azt írják, inkább ne írjak semmit."
Hát, ha butaságot írtál...
egyébként Rachelnek igaza van.
Ha tudás, vagy bizonyíték van a birtokodban, azt NEM rejtheted el.
Ha csak butaságokat tudsz mondani, azt viszont inkább tartsd meg.
Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik a kettőből, akkor pedig mondd el egészen röviden. Aztán majd meglátjuk.
" Jézus sem válaszolt mindig minden feltett kérdésre. Ha még is, úgy is találtak volna benne kivetnivalót, ahogy tették is. "
Öhm,ha életbevágó dologról volt szó,akkor de,válaszolt.
" Egyébként számtalanszor írtam olyan dolgokat, ami meggyőző lehet, vagy érdekes, sőt még a tudománnyal is összhangban van.
Nem hogy nem értem el vele semmit, de még le is lettem hülyézve, stb. Mások is tettek így, kevés sikerrel.
azért hogy ne szítsam a "lángot" nem mindig bölcs dolog beszélni. "
Tehát mások miatt nem bizonyítasz ennek a hozzászólónak. Ismét csak korrekt hozzáállás.
" Azért érdekes a felvetésed, mert máskor amikor válaszolok, akkor meg azt írják, inkább ne írjak semmit.
Ha van rajta sapka az a baj, ha nics, akkor meg az.... :) "
Ugyanaz,mint az előbb. Nem mindig ugyanazok a hozzászólók vannak,tehát nem lehet általánosítani. Nem lehet kizárni az egyiket,mert a másik ezt és azt írta.
Amúgy meg én is azt írtam,hogy a "hited szerint",ami feltételezi,hogy én nem hiszek. De ez feljogosít téged arra,hogy akkor lesajnálj és ne is akarj bizonyítani,meggyőzni? Tehát azért,mert egyeseket zavar,akkor már rögtön mindenkit hagyni kell,hadd hulljon a férgese? Még mindig nem vágom a logikád.
10
Mert mi nem vagyunk rá érdemesek, Récsöl. A hitet legtöbbször az egoizmus pumpálja.
"Ha nem lenne benne ellentmondás, és tökéletesen ráillene a világra, akkor igen. De ezt csak a Biblia teljesítette"
Ekkora magas labdát még életemben nem láttam. Viszket a kezem, hogy lecsapjam, de inkább nem, mert ez egy vallásos kérdés, nem valláskritikai. :)
Kedves válaszolók, hát legyen.
Hát ha ismét szép kerek nulla lesz az ajándékom. :)
Maga az élet bizonyíték Isten létezésére. Élő élettelenből nem áll elő, sem tervezés nélkül nincs rendszerezése az élet folyamatának. Aki tervez, vagy mérnök azt tudja, hogy minden apró részletet figyelembe kell venni ahhoz, hogy egy terv sokáig jól működő, és használható tárgy, vagy elem legyen.
Ha megfigyeljük a természetet, a körülöttünk zajló életet, mindenhol szabályok, törvények alapján zajlik rendben minden.
Vajon ki határozta meg, hogy meddig menjen pl a víz, és ne tovább? Ki határozta meg a születés idejét, vagy az állatok ellésének idejét?
(Jób 38:11) 11 Majd így szóltam: »Eddig jöhetsz, és nem tovább; Itt van büszke hullámaid határa.«
(Jób 39:1) 39 Tudod-e, mikor van itt a kőszáli kecskék ellési ideje?. . .
(Jób 39:26, 27) 26 Vajon a te értelmed műve, hogy felszáll a sólyom, És kiterjeszti szárnyát a déli szél felé? 27 Vagy talán a te parancsodra történik, hogy fölemelkedik a sas, És magasra rakja fészkét,
"Maga az élet bizonyíték Isten létezésére. Élő élettelenből nem áll elő, sem tervezés nélkül nincs rendszerezése az élet folyamatának"
Nézd, én hiszek Istenben, de azt kell mondanom, hogy tévedsz.
Richard Dawkins "Az önző gén" című könyve 2. fejezetében részletesen tárgyalja, hogy miként jelenhet meg az élet egy önmagát másoló molekula által.
Ahhoz, hogy beinduljon a földi élet, nem szükséges Isten, viszont lehet feltételezni, hogy ő áll mögötte.
Nahát, valaki 12%-ra értékelt. Még ilyet. Nem túl sok az?
:)
" Nahát, valaki 12%-ra értékelt. Még ilyet. Nem túl sok az? "
Ugye tudod,hogy nem egy ember pontoz és hogy a százalék nem beállítható? Ne legyél már ennyire mártír,komolyan idegesítő,mikor direkt adod az ostoba tyúkot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!