Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi győzött meg Isten létéről?

Mi győzött meg Isten létéről?

Figyelt kérdés
2019. máj. 28. 13:09
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
22%
A Biblia.
2019. máj. 28. 13:21
 2/37 A kérdező kommentje:

1.

Mármint? Ha a Bhagavad Gitát olvastad volna akkor most hindu lennél?

2019. máj. 28. 13:26
 3/37 lilla64 ***** válasza:
70%
Néhányszor éreztem a segitségét,amikor imában kértem.
2019. máj. 28. 13:28
 4/37 anonim ***** válasza:
45%
Dániel jövendölései.
2019. máj. 28. 13:32
 5/37 anonim ***** válasza:
19%

Nem mi hanem ki: Isten :)

Volt egy álmom amiben egy időre megkaptam azt a biztos tudást hogy Ő létezik.

2019. máj. 28. 13:38
 6/37 anonim ***** válasza:
6%

1-es vagyok.

Nem lennék hindu.

Attól, hogy még valamit elolvasok nem biztos hogy meg is tud győzni.

Egyik hozzászóló írta Dániel jövendöléseit.

Számtalan prófécia van a bibliában, ami évekkel a megtörténésük előtt lett leírva, és pont úgy teljesedtek be. Történelem bizonyítja hogy valóban úgy is volt.

Ember nem lenne képes ilyen könyvet írni magától. Vagyis valakinek kellett ezt irányítania.

Meg most komolyan...

Ha valamit felrobbantok, hol keletkezik új anyag? Vagy bármi ami önellátó? Pláne nem egy ilyen csodálatos föld.

Nekem elég egyértelmű, hogy valaki teremtette és amit a Biblia ír az logikus, érthető és nem tudok belekötni. ( nem vagyok elvakult)

2019. máj. 28. 13:44
 7/37 anonim ***** válasza:
12%
A tudomány.
2019. máj. 28. 14:00
 8/37 anonim ***** válasza:
64%

"Számtalan prófécia van a bibliában"

Ami mind válogatott. Csak aki tájékozatlan, az nem ismeri ezt.

"Ha valamit felrobbantok, hol keletkezik új anyag?"

Az ősrobbanásra gondolsz?

Tudod, létezik olyan hőmérséklet, ahol már szétesnek az atommagok is, és új anyag keletkezik. Ha inkább a fizikát tanultad volna a Biblia helyett (vagy mellett) - akkor már te is tudnád ezt.

2019. máj. 28. 14:02
 9/37 anonim ***** válasza:
0%

"Ami mind válogatott. Csak aki tájékozatlan, az nem ismeri ezt."

Nincsenek válogatott próféciák, Izraelben ugyanis nem voltak Orákulomok. Ott próféták tevékenykedtek, akiket a kortársak gyakran megvetéssel kezeltek, lásd például azt, hogy mit műveltek Jeremiás prófétával. A babiloni fogság után azonban Izraelnek átrendeződött az értékrendje, és összegyűjtötték a próféták beszédeit. A zsidó tradíció szerint például Dániel átadta a gondolatait iratok és szóbeli hagyomány formájában, a tanítványainak, és így a dánieli anyagot a Nagy Gyülekezet szerkesztette egy könyvvé, amit szentként tiszteltek.

2019. máj. 28. 14:08
 10/37 anonim ***** válasza:
80%

" Volt egy álmom amiben egy időre megkaptam azt a biztos tudást hogy Ő létezik. "

Hm. Ez azért elég halovány kis bizonyság,nem? Elvégre az álom egy szeszélyes dolog,fáradtabb,rosszabb éjszakáimon össze-vissza álmodok és nem gondolom,hogy bármelyik is létezne. De tegyük fel a vita kedvéért,hogy ez valóban így történt,akkor Isten miért nem csinálja ezt meg mindenkinél? Sokkal egyszerűbb lenne,nem?

2019. máj. 28. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!