Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt a célja Istennek...

Mi volt a célja Istennek Sátán létrehozásával?

Figyelt kérdés
2018. júl. 5. 15:01
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
12%

Na, most itt már felesleges minden szó.

Sajnálom, hogy így gondolkozol, csak hogy minden kép a Teremtő legyen a hibás.

Te tudod.

2018. júl. 5. 20:48
 32/51 anonim ***** válasza:
57%

Nem tűnt fel neked, 25%-os, hogy TE viselkedsz így?

Ha csak egy icipici lehetőség felmerül, hogy netán BÁRMIBEN is az isten hibás, akkor te más sátánt kiáltasz és visítva menekülsz?

Gondolkodni ilyen helyzetben? Na, erre tényleg képtelen vagy.

2018. júl. 5. 21:02
 33/51 anonim ***** válasza:
57%

"Sajnálom, hogy így gondolkozol, csak hogy minden kép a Teremtő legyen a hibás."

Bocsi hogy beleszólok, de mégis ki más a hibás? Bármelyik verziót képzeljük el, Isten nagyon csúnyát bakizott.

- Isten megteremti Sátánt eleve gonosznak.

- Isten megteremti Sátánt olyan tulajdonságokkal, amik gonoszságokra motiválják.

- Isten megteremti Sátánt jónak, de olyan rossz környezetet teremt számára ami miatt gonosszá lesz.

- Isten megteremti Sátánt valami retardáltnak, aki csak úgy motiváció nélkül gonoszkododik.

Lehetne még sorolni, de szerinted mégis melyik esetben nem a teremtő a hibás ha teremt egy gonosz lényt?

2018. júl. 5. 21:04
 34/51 KZitus ***** válasza:
0%

10-es kommented:

"Tehát abban hisztek hogy Isten megteremtett egy nagyravágyó, lázadó és egoista angyalt, és nem is jutott eszébe hogy ebből baj lesz?"

- nem kedves olvasó ebben TE hiszel, nem mások. Isten SOHA nem teremtett "nagyravágyó, lázadó és egoista angyalt"! Ezzé válni lehet. Bármelyik angyal vágyhatott volna erre, de sok milliárd, sok millió éve nem vágyik erre, nem tette ezt. Láthatták az angyalok, mi az eredménye, ha valamelyikük visszaél Istentől kapott szabadságukkal.

Júdás is beszélt olyan ’angyalokról, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét’ Júd 6.

A szabad akarat hatalmas ajándék Istentől, mint sok más is, de lehet élni, és visszaélni vele.

2018. júl. 5. 21:40
 35/51 anonim ***** válasza:
81%
Akkor kedves Zitus, azt magyarázd meg, miért teremtett az istened olyan angyalt, aki arra vágyott, hogy gonosz legyen?
2018. júl. 5. 22:05
 36/51 A kérdező kommentje:

"Sajnálom, hogy így gondolkozol, csak hogy minden kép a Teremtő legyen a hibás."

Nem én gondolkozom így, én csak levonom a következtetést a szavaidból. Például ha azt mondod, Isten a Sátánt nem teremtette gonosznak, és oka sem volt rá hogy gonosszá váljon, akkor Isten valami fogyatékos angyalt teremtett, aki ok nélkül csak úgy gonosz lett.

"nem kedves olvasó ebben TE hiszel, nem mások. "

Nem én hiszek ebben, ez a válaszaitokból következik. Most például azt mondtad, hogy egy angyal vágyhat erre. De ez csak egy lehetőség, nem indok. Én is vágyhatok arra hogy megöljek valakit, mégsem teszem meg, mert semmi okom rá.

Tehát, Isten mivel adott okot a Sátánnak, hogy arra vágyjon, hogy gonosz legyen?

2018. júl. 5. 22:09
 37/51 anonim ***** válasza:
73%

"Tehát, Isten mivel adott okot a Sátánnak, hogy arra vágyjon, hogy gonosz legyen?"

Azzal, hogy az angyalok őt imádták, és nem a sátánt. Meg mert megteremtette az embereket, és a sátán úgy gondolta, hogy az emberek nem érdemlik meg Isten szeretetét, és hogy minek teremt olyan esetlen élőlényeket Isten, mint az ember.

2018. júl. 5. 22:25
 38/51 A kérdező kommentje:

"Azzal, hogy az angyalok őt imádták, és nem a sátánt."

Tehát nárcisztikusnak és irigynek teremtette Isten az egyik legfőbb angyalát, és nem látta előre hogy emiatt majd ellene fog fordulni?

2018. júl. 5. 22:30
 39/51 anonim ***** válasza:
82%

#37-38

Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy azért fordult Isten ellen, mert az angyalok me, őt imádták. Viszont abban lehet valami, hogy az emberek miatt, én is hasonlóan látom.

Az angyalokhoz mérten az emberek sokkal többet kaptak, pedig látszólag semmik vagyunk hozzájuk képest. Míg az angyalok egyszerű szolgáló lelkek, addig az embereket Isten arra teremtette, hogy gyermekeivé legyenek, Krisztusnak pedig testvéreivé. Melyik angyal mondhatja el ezt magáról?

"és nem látta előre hogy emiatt majd ellene fog fordulni?"

Természetesen látta. De erről már írtam korábban.

2018. júl. 5. 22:36
 40/51 A kérdező kommentje:

"Természetesen látta. De erről már írtam korábban."

Mármint hogy kellett valami ellenpólus az isteni jósággal szemben, ezért kellett valami gonoszat létrehozni, ami aztán az embert is váalsztás elé állítja? Már ha jól interpretáltam amit írtál a szabad akarat jelentőségéről.

2018. júl. 5. 22:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!