Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt a célja Istennek...

Mi volt a célja Istennek Sátán létrehozásával?

Figyelt kérdés
2018. júl. 5. 15:01
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező, foglalkoztál okkult dolgokkal pl. jövendőmondással, ouija-tábla használatával, pogány istenekben, szellemekben való hittel és ezek segítségül kérésével? Mert ezek könnyen rádszabadíthatják a Pokol erőit, és hozzád csalogatják a démonokat. Ez ugyanis jóslás, és nekromancia, két olyan mágikus praktika, amit a Kereszténység, sőt mindhárom Ábrahámita vallás megtilt a saját biztonságunk érdekében!

Lehet, hogy megjelenik neked egy szellem, vagy Zeusz, de ezek nem mások, mint démonok álruhában, ugyanis egy isten van, Isten!

2018. júl. 5. 18:10
 22/51 A kérdező kommentje:

Nem igazán tudom komolyan venni az ezoterikus marhaságokat.

Az egyetlen gondom hogy a Bibliát olvasva bele is gondoltam az egész bűnbeesésbe meg Sátán lázadásába, és rájöttem hogy annak egyszerűen nincs értelme ahogy sok hívő elképzeli. Mert annál tovább bele se gondolnak hogy szabad akarattal az ember, vagy ez esetben az angyal azt választ, amit akar. De ez az utolsó szó a gond. Miért akarna egy angyal rossz lenni?

2018. júl. 5. 18:19
 23/51 anonim ***** válasza:
35%
Mert szabad akarata van! És abban a helyzetben, amiben a sátán is került, rossz lett.
2018. júl. 5. 18:39
 24/51 A kérdező kommentje:

Pont ahogy mondtam, bele se akarsz gondolni.

Szabad akarata van, igen. És miért AKARNA rossz lenni? Mi okot adott rá neki bárki is, hogy rossz legyen?

2018. júl. 5. 18:42
 25/51 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, erre a hívőktől sose fogsz értelmes választ kapni - viszont annál többet arról, hogy akkor te is a sátán szolgája vagy, ha erről egyáltalán elkezdesz gondolkodni.

Tehát a keresztény hívők szerint létezik olyan terület, amin ha csak elkezdesz gondolkodni, akkor egyenesen repülsz a sátán karjaiba.

Amúgy, mint írtam, egész jó leírás van erről a Bibliában.

Na, azt le is pontozták.

Tehát még a Biblia alapján is tilos erről elgondolkodni!

2018. júl. 5. 19:02
 26/51 anonim ***** válasza:
4%

"Kérdező, erre a hívőktől sose fogsz értelmes választ kapni - viszont annál többet arról, hogy akkor te is a sátán szolgája vagy, ha erről egyáltalán elkezdesz gondolkodni.

Tehát a keresztény hívők szerint létezik olyan terület, amin ha csak elkezdesz gondolkodni, akkor egyenesen repülsz a sátán karjaiba.

Amúgy, mint írtam, egész jó leírás van erről a Bibliában.

Na, azt le is pontozták.

Tehát még a Biblia alapján is tilos erről elgondolkodni!"

Egyáltalán nem arról beszéltem, hogy valamiről "tilos gondolkodni." Ilyen nincs a keresztény vallásban.

Csupán azt említettem meg, hogy a kérdezőnek érdemes lennie utánajárnia, hogy nem lakik-e denne démon. Hogy a kérdései, állításai egészséges szkepticizmusból erednek-e vagy démoni kényszerből.

2018. júl. 5. 19:05
 27/51 anonim ***** válasza:
48%

Rövid válasz a kérdésedre, hogy nem tudjuk.

Az bizonyos, hogy amikor megteremtette, még nem volt gonosz. Utána gőgjében gonosszá lett, okát szintén nem tudjuk. Természetesen azt sem mondhatjuk váratlan volt Isten számára, hiszen Ő mindent tud, tehát már teremtése előtt látta.

Ha van ezért valami célja, akkor az talán Jób történetében keresendő.

Illetve ha Isten valóban teljes szabad akaratot akart adni az emberek számára, akkor ezt nem tehette volna meg a sátán létezése nélkül. Így lett valós választási lehetőségünk, hogy Istent akarjuk, vagy a bűnt. Sokan helytelenül alábecsülik a szabad akarat jelentőségét.

2018. júl. 5. 19:32
 28/51 anonim ***** válasza:
16%

Nem nagyra vágyónak, gőgösnek teremtette.

Nos hiába a szócséplés, mindenáron azt akarod belemagyarázni, hogy így lett teremtve.

Gondolj bele, hogy az a gyermek, aki úgy nő fel, hogy mindene meg van, jó oktatást kap, jó iskolába jár, nincsenek anyagi gondjai, szeretetben Nő fel.

S tinédzserként, még is rablásba vesz részt. Pedig nincs rá oka vagy szüksége. Nemes egyszerűséggel kiakart próbálni egy rossz dolgot, amiről tudta hogy nem jó, még is megteszi.

Vajon miért?

2018. júl. 5. 19:47
 29/51 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy a sátánt nem csecsemőként, se nem gyerekként teremtette Isten, hanem minden tudásának teljes birtokában lett megteremtve, szellemi lényként.

2018. júl. 5. 19:50
 30/51 A kérdező kommentje:

"Gondolj bele, hogy az a gyermek, aki úgy nő fel, hogy mindene meg van, jó oktatást kap, jó iskolába jár, nincsenek anyagi gondjai, szeretetben Nő fel.

S tinédzserként, még is rablásba vesz részt. Pedig nincs rá oka vagy szüksége. Nemes egyszerűséggel kiakart próbálni egy rossz dolgot, amiről tudta hogy nem jó, még is megteszi.

Vajon miért?"

Ezer meg egy oka lehet. Eleve szadista hajlamokkal született, vagy rossz környezetbe került ami tévútra vitte, stb.

A lényeg még mindig az, hogy a cselekedeteknek oka van. Pláne egy teljes pálfordulásnak. A kérdés pedig még mindig az hogy Sátánnak mi adott okot arra hogy gonosz legyen, ha alapból nem volt az?

2018. júl. 5. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!