Mi volt a célja Istennek Sátán létrehozásával?
Azt értem hogy megtehette, de mi értelme volt megtennie? Mi motiválta erre?
Gondolom Isten nem retardáltnak teremtette aki csak úgy ok nélkül csinál dolgokat, ha van értelmük, ha nincs.
Isten Sátánt az egyik legszebb és legnagyobb hatalmú angyalának teremtette. Magas rangot foglalt el az angyalok rangsorában, azonban a fejébe szállt a büszkeség és a hataloméhség, és úgy döntött, jobbat és nagyobbat tud alkotni Istennél.
Nem kell ehhez retardáltnak lenni, egyszerűen szabad akaratúnak, akinek saját motivációi vannak. Egy maffiavezért vagy egy drogbáró retardált? Nem, csak valami okból fellázad és a saját értékei szerint cselekszik.
Minden angyalnak szabad akarata volt, és ugyanúgy képessége arra, hogy gonosszá váljon, mint Sátánnak. Csak Sátán volt az, aki először megtette.
Párszor már leírtam ezeket, nincs kedved visszaolvasni?
Amúgy ott van a Bibliában is.
Ahogy írták előttem, szabad akaratából,
Miért, mert többre vágyott, mint amivel rendelkezett.
Ez a gondolat, hogy Isten helyett Őt imádják, annyira foglalkoztatta, hogy kigondolta, mit lehet tenni ennek érdekében.
Ahelyett, hogy elhessegette volna ezt a gondolatot, engedte fészket rakni az elméjében, és csak az alkalomra várt, mikor véghez vihette az első lépést ennek irányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!