Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért voltak...

Keresztények miért voltak ellenségesek a más vallásúakkal?

Figyelt kérdés
Pedig Jézus kiemelte a szeretet fontosságát. Ennek ellenére ha megvizsgáljuk az elmúlt kétezer évet, egyáltalán nem nevezném toleránsnak a keresztényeket.

2018. júl. 3. 10:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
100%

"És ha cigány gyerek volt benne akkor mi van? Ez már kizáró ok? Ki mondta hogy nem keresztények? Ez is bizonyítja, hogy a keresztények mennyire nem toleránsak másokkal szemben."

Nos igen, mert a cserkészek a szegregáció ellen vannak. Ha egy csupa cigánygyerekből álló örsöt hoznak létre, az szegregáció, az EU se nézi jó szemmel. Utána azért támadnátok őket.

Nem keresztények, valami távolkeleti vallás követői. Ugyan annyira nem toleránsak, mint a muszlimok, amiért engem nem engednek a kába kő közelébe se. Egy muszlim bármelyik templomba beléphet, én miért nem mehetek több muszlim helyre sem?

2018. júl. 20. 08:27
 42/70 A kérdező kommentje:

Ja, tehát szerinted a cigányok rasszisták és ők nem toleránsok másokkal :) Szegény keresztény cserkészek pedig csak önmagukat védték azzal hogy a cigány gyerekeket nem vették be maguk közé :)))) Le sem tagadhatnád hogy keresztény vagy.

Sok vallás esetében a szent helyeket nem látogathatják idegenek, ami érthető mert ezek nem turista látványosságok. A Vatikánba sem léphetsz be csak úgy. Engedélyhez kötött de van olyan része ahová így sem engednek be.

2018. júl. 20. 09:01
 43/70 anonim ***** válasza:

Tényleg hülye vagy, esetleg játszod magad?

Nem állítottam, hogy rasszisták a cigányok, legalább is a történetben lévők biztos nem. Ráadásul miért hazudsz? Van egy csomó cigánygyerek a cserkészek közt is. Mindössze szegregáció ellen vannak, nagyon helyesen, mert egyik EU-s alapelv. Ha szegregált örsöt alapítanának, az lenne nagyon problémás.

A Vatikánba is bemehet muszlim, ne hazudj, akár a Szent Péter bazilikába is, ami az egyik legszentebb keresztény hely. Én mikor mehetek majd a kába kőhöz? Na ennyit a nagy toleranciáról.

Nem kell hozzá engedély sem, bár lehet már vannak ellenörző kapuk, hogy fel ne robbantsátok.

2018. júl. 20. 09:40
 44/70 A kérdező kommentje:

Már bocsi de akkor te vagy hülye, vagy megjátszod. Olvasd el figyelmesen a cikket. Az iskola hátrányos helyzetű gyerekekkel foglakozik akik többsége cigány. Cserkészcsapatot akartak alakítani, aminek feltétele hogy részt vegyenek egy táborozásban ahol képzést kapnak. Elküldték a pénzt, de mikor a cserkészek megtudták hogy cigányok mennének, visszautasították őket azzal, hogy keressenek maguknak olyan szervezetet, aminek a kultúrájába jobban beleillenek. Ez szerintem mindent elmond. Aztán meg arról papolnak hogy a kereszténység a szeretet vallása. A cikk szerint végül egyetlen táborba sem jutottak el a cigány gyerekek, mindenhonnan visszautasítást kaptak. Külföldi segítséggel saját tábort szerveztek.

Nem azt mondtam hogy nem lehet bemenni a Vatikánba, hanem hogy nem engednek be mindenhova. Engedélyhez kötött, de például a levéltárban vannak olyan részek ahova nem léphetsz be. Muszlimoknak is éveket kell várni hogy eljussanak a Kábához mert sok a jelentkező. A Szent Péter bazilika bizonyára nem érdekel annyi embert. Egyébként pedig a mecsetekbe bárki bemehet. Magyarországon is bemehetnél mecsetekbe ha lennének. Mivel a magyar hatóság nem engedi mecset építését (ami alkotmányellenes), családi házakban, raktárépületekben, tornatermekben kénytelenek a muszlimok imádkozni. Gondolom ez szerinted nem probléma, de itt dühöngenél, ha mondjuk muszlim országokban a keresztényeknek egy raktárépületben kellene misét tartani. Na ennyit a toleranciáról.

2018. júl. 20. 11:11
 45/70 anonim ***** válasza:

Melyik cikket olvassam el? Jó néhány megjelent, ahogy a TV-ben is beszélhettek a szereplők. Érdekes, hogy te csak azt hallod meg, aki a számodra megfelelő véleményt mondja.

Miért kell egyébként hazudnod? Ebben az egy táborban nem vehettek részt, számos más eseményem meg jelen voltak.

Az igaz, hogy vannak kultúrális különbségek. Csak a vak nem látná, hogy a buddhisták és a keresztények bizony kultúrálisan különböznek.

Csak kíváncsiságból, a muszlim ifjúsági szervezeteknek mennyi buddhista, hindu, netán keresztény csoportja van?

"Engedélyhez kötött, de például a levéltárban vannak olyan részek ahova nem léphetsz be."

Nem lepődtem meg ezen, tőled megszokott a fanatikus demagógia. A vatikáni levéltárba a keresztények sem mehetnek be, csak azon néhány kutató történész, aki erre engedélyt kap. Mint írtam, ilyen szempontból a keresztényeknél nincs vallási megkülönböztetés.

Képzeld, az országos levéltárba se lehet besétálni és olvasgatni.

Továbbra is várom, hogy elmehessek a kába kőhöz. A keresztények bármelyik szent helyére bemehet más vallású, a muszlimok nem ennyire toleránsak.

2018. júl. 20. 11:34
 46/70 A kérdező kommentje:

Én az index cikkét olvastam. Javaslom te is tedd azt. Ha megteszed, látni fogod hogy nem hazudok, így az állításod rágalmazás.

Ki mondta hogy a táborozni vágyó cigány gyerekek buddhisták? :) És ha mégis azok, akkor mi van? Ezt már kizáró ok keresztényeknél?

Látom hogy még tolerancia szó jelentésével sem vagy tisztában. Mondjuk keresztényeknél ez nem csoda.

Mi köze a toleranciának ahhoz hogy te elmehetsz-e a Kábához turistaként? Sokat elmond hogy csak ezt tudod felhozni, de semmit nem reagáltál a magyarországi mecsetépítési tilalomra ami alapvető jogokat sért, az iszlámellenes gyülöletkeltésről nem is beszélve ami államszinten megy. Ha mondjuk a Törökországi Mária házhoz, ami egy keresztény zarándokhely, nem engednének be, azt mondanám igazad van, de neked mi közöd a Kábához? Másik vallás szent helye. Hogy te bemehetsz vagy sem, mi köze a vallásszabadsághoz? Egyébként hozzátettem hogy muszlimoknak is éveket kell várnia hogy eljussanak oda és milliós a várólista. Ha mondjuk 100 millió keresztény várna arra hogy elmehessen a Vatikánhoz, nyilván az egyház őket részesítené előnyben a turistákhoz képest. Mondjuk katolikus egyház esetében el tudom képzelni hogy ilyen esetben azt engednék be aki többet fizet.

2018. júl. 20. 12:23
 47/70 A kérdező kommentje:
Te vagy az aki hazudik. Utánanéztem hogy mi ez a buddhista mese. A mandiner azt írja az iskolát egy buddhista közösség tartja fenn, a diákok viszont zömmel katolikusok. Magyarul ebben az esetben keresztény a másik kereszténnyel sem toleráns ha az cigány.
2018. júl. 20. 12:38
 48/70 anonim ***** válasza:

Már hogy ne hazudnál, hiszen az iskola igazgatója is visszavonta korábbi nyilatkozatát, ami mellett te még hevesen érvelsz és kitartasz.

"Ki mondta hogy a táborozni vágyó cigány gyerekek buddhisták? :)"

Senki sem mondta. Viszont a csapat vezetői buddhisták lettek volna, hiszen az iskola "házon belül" akarta létrehozni. Tehát lett volna egy szegregált cserkészcsapat buddhista vezetőkkel.

"És ha mégis azok, akkor mi van? Ezt már kizáró ok keresztényeknél?"

Nem értelek. Egy keresztény ifjúsági egyesületnek miért kéne teljesen idegen vallású csoportokat létrehoznia?

De mint írtam, kérlek mutass muszlim ifjúsági szervezeteket, ahol más vallású, esetünkben buddhista, vagy akár hindu, keresztény helyi szervezetek vannak. Legalább egyet.

"Mi köze a toleranciának ahhoz hogy te elmehetsz-e a Kábához turistaként?"

Pontosan az, hogy egy toleráns vallásnál nem zárják ki a más vallásúakat. Ez egyszerűen kirekesztés. Mellesleg néhány évszázada közel se volt ennyi látogatója az utazás nehézségei miatt, akkor is ki voltak zárva a keresztények.

"nem reagáltál a magyarországi mecsetépítési tilalomra ami alapvető jogokat sért"

Nem tudom mire gondolsz, 5 minaret is van Magyarországon. Abban nem vagyok jártas, hogy mecset és minaret közt mennyi különbség van, nézd el nekem. (Ha már te is egy másik kérdésnél felhozta a néhány száz éve épült templomokat példaként.)

De vannak muszlim közösségi házak is, hetente többször is elmegyek előtte, szóval saját szememmel láttam. Nem otthoni-házi gyülekezetnek tűnik.

"Mondjuk katolikus egyház esetében el tudom képzelni hogy ilyen esetben azt engednék be aki többet fizet."

Látod és még te hiszed magadról, hogy nem vagy egy fanatikus demagóg. A frászt nem.

Érdekes, hogy a kormánynál észreveszed a kirekesztő hangnemet, amiben igazat is adok neked. De te ugyan olyan ellenséges vagy (ha nem rosszabb), mi sem mutatja jobban, mint iménti megjegyzésed.

2018. júl. 20. 12:52
 49/70 anonim ***** válasza:

Kérdező; az Index cikkére ebben az esetben sem érdemes hallgatni. Elkapkodják a cikkeiket, nem néznek utána, felületesek; ha jóindulatú akarok lenni.

Én inkább az Echo tévében elhangzott riportot ajánlom, egy főcserkész vezetővel, aki pontosan elmondta a több éves huzavonát ebben az ügyben. Megpróbálták, de a borsodi csoport nem tudta, nem is akarta teljesíteni az előírt kritériumokat.

Az ominózus tábor egy ZÁRT tábor volt, CSAK meghívással. A pénzbefizetés, amire hivatkozik a borsodi csoport, csak pénz átutalás volt, minden előzetes nélkül. Talán olyan, mintha átutalod az egyetemre a tandíjat, pedig föl se vettek, nem is volt meg a pontszámod.

Az Index cikke miatt perelhetné a cserkészet az Indexet; remélem meg is teszik.

Ezen kívül és ezen a konkrét ügyön kívül szerintem összekevered a BEFOGADÁSt a TOLERANCIÁval. A tolerancia TŰRÉSt, eltűrést jelent, nem befogadást. Kívül és nem belül.

2018. júl. 20. 14:30
 50/70 A kérdező kommentje:

# 48

"Tehát lett volna egy szegregált cserkészcsapat buddhista vezetőkkel."

Mitől lenne szegreált? Nem buddhista cserkészcsapatot akartak létrehozni. Szándékosan eltereled a dolgot.

"Nem értelek. Egy keresztény ifjúsági egyesületnek miért kéne teljesen idegen vallású csoportokat létrehoznia?"

Te miről beszélsz? :) A cikk hangsúlyozta hogy a cigány gyerekek keresztény vallásúak, tehát szó nincs arról hogy idegen vallású csoportot hoztak volna létre. Egyébként ezzel a kijelentéseddel nagy önellentmondásba kerültél. Számodra teljesen elfogadható hogy egy keresztény ifjúsági egyesület nem enged be maguk közé más vallásúakat (konkrét esetben amúgy erről szó nincs mert a cigány gyerekek keresztények), de számon kéred hogy muszlimok a legszentebb helyükre miért nem engednek be más vallásúakat :))))

"Pontosan az, hogy egy toleráns vallásnál nem zárják ki a más vallásúakat. Ez egyszerűen kirekesztés."

Veled nagyon mókás beszélgetni. Te még egy cserkészszövetségből is kizárnád a más vallásúakat? :), de kifogásolod hogy nem mehetsz el a Kábához amire amúgy muszlimok is éveket várnak.

"Nem tudom mire gondolsz, 5 minaret is van Magyarországon. Abban nem vagyok jártas, hogy mecset és minaret közt mennyi különbség van, nézd el nekem."

Ez nagy tudatlanságra vall. A minaret nem mecset, hanem egy torony. Minaretekhez tartozó mecseteket lerombolták Magyarországon, gondolom a szeretet jegyében. Pécsen van egy történelmi mecset de úgy tudom az is múzeum.

"De vannak muszlim közösségi házak is, hetente többször is elmegyek előtte, szóval saját szememmel láttam. Nem otthoni-házi gyülekezetnek tűnik."

Egyházként működnek, de nincs mecset. Úgy képzeld el mint templom nélküli keresztény közösséget.

"Érdekes, hogy a kormánynál észreveszed a kirekesztő hangnemet, amiben igazat is adok neked. De te ugyan olyan ellenséges vagy (ha nem rosszabb), mi sem mutatja jobban, mint iménti megjegyzésed."

Na akkor tisztázzuk mi a baj a megjegyzésemmel! A katolikus egyház hatalmas vagyonnal rendelkezik miközben szegénységről papol. Sokan kritizálják az egyházat amiért vagyont halmoznak és anyagi szempontok vezérlik őket. Ezt maguk a keresztények mondják. Sokáig pénzért árulták az egyházi tisztségeket sőt még az üdvösséget is. Búcsúcédulák megvásárlásával bűnök alóli feloldozást nyerhetett az illető, mondta az egyház.

Ezek tények. Az más kérdés hogy neked nem tetszenek, de ezért ne engem hibáztass hanem nézz kűrül a saját vallásod háza táján.

Egyébként is hasonlítsd már össze a kettőt. Magyarországon államszinten megy a muszlimok elleni uszítás és gyűlöletkeltés és mecsetépítési tilalom van. A muszlimok alapvető jogai sérülnek. Ehhez még hozzá jön a keresztény egyház iszlámmal kapcsolatos hazugságai, amint a videóban szereplő érsek is bizonyít. Ezzel szemben te azért sírsz mert nem léphetsz be egyetlen egy helyre, amihez amúgy semmi közöd. Szerinted melyik a nagyobb probléma?

2018. júl. 20. 15:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!