Kedves keresztények! Hogyan egyeztetitek össze a hitet az evolúcióval?
Mármint a félreértések elkerülése végett nem az a kérdés hogy lehet-e valaki hívő, ha tudja hogy létezik az evolúció. Ez már elég közismert tény, hogy igen.
Hanem arra gondolok, hogyan értelmezitek tulajdonképp ezt az egészet? Isten csak megalkotta a lehetőséget az evolúcióra, és megvárta, mikor lesz belőle ember? Esetleg a mutációk nem (vagy nem mindig) véletlenszerűek, hanem Isten terelgette a fejlődést a neki tetsző irányba? Vagy valami egész más?
Abban hiszek, hogy egyetlen entitás van, ami megteremtette az Univerzumot, és a fizika törvényeit.
Megteremtett rengeteg galaxist, naprendszert, és bolygót, betöltve az Űrt.
A Földnek megadta az élet szikráját, és nézte ahogy kifejlődnek a baktériumot, az eukarióták, a növények leágaztak a maguk fejlődési ága felé, majd az állatok is kifejlődtek. Férgek, halak, gyíkok, patkányok, és végül az ember.
Az embernek végre eléggé nagy agya volt ahhoz, hogy felfogja a moralitást és a vallást. Isten megáldotta az embert, és a Föld Urává tette őt. Az ember azonban súlyos bűnt követett el, ezért az Emberiség ma bűnben fogan és él. Az ókori zsidók megpróbálták úgy megváltani magukat, hogy állatokat áldoznak és szigorúan betartják az Isten által adott Ószövetségi törvényeket.
Idővel azonban eljött Jézus, a messiás, a megváltó. Kereszthalála az univerzális áldozat lett minden ember bűnéért. Többé nem kell állatokat áldozni és Mózes törvényeit betartani, csak követnünk kell Jézust, és megbánni bűneinket. Cserébe reméljük, hogy halálunk után helyünk lesz a Mennyországban Istennel.
Ajánlom ezt:
Multkor beszélgettem valakivel aki azt mondta, hogy a tudósok is kettéválltak vannak a materialista evosok és akik nem hisznek az evoban.
Szia!
Én azt gondolom, hogy egyetlen értelmes ember sem tagadja azt, hogy létezik az evolúció. A kérdés valójában az, hogy a ma élő lények az evolúció által fejlődtek ki, vagy Isten teremtette őket ebben a formában.
Az evolúció által kifejlődött ember elmélete feltételezi a halál jelenlétét a rendkívül hosszú idő alatt. Azonban a Biblia szerint a halál az ember bűnesete miatt jelent meg a Földön. Ezért nem lehetséges a kettő egyszerre.
Mindamellett az evolúció egy létező folyamat, és ezt a bibliai Teremtésben hívő keresztény emberek sem tagadják, példának okáért az emberi rasszok kialakulásáért, vagy a fajokon belüli rendkívüli változatosságért az evolúció a felelős.
Üdv. Péter
Köszönöm mindenkinek, aki a kérdésre válaszolt!
Péter és a 38%-os! Ha már így felvetettétek, definiálnátok nekem, mit jelent az, hogy fajon belüli meg azon kívüli változás?
Péter, ez mit jelent: "Az evolúció által kifejlődött ember elmélete feltételezi a halál jelenlétét a rendkívül hosszú idő alatt." ?
Tényleg nem éftem.
Köszönöm a lepontozást, elküldtem a linket is, ott elmagyarázzák..
Itt jön a kérdés, mikor az ember a hitetőnek hisz a megnyugtató hazugságban , mint inkább a kényelmetlen igazsságban, Isten szavában....
Ott le van írva, hogy Isten a saját ""képmására""" teremtette az embert szabad akarattal, ha mi az állatokból fejlődtünk ki, akkor ők miért nem résesülnek a megválltásban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!