Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves keresztények! Hogyan...

Kedves keresztények! Hogyan egyeztetitek össze a hitet az evolúcióval?

Figyelt kérdés

Mármint a félreértések elkerülése végett nem az a kérdés hogy lehet-e valaki hívő, ha tudja hogy létezik az evolúció. Ez már elég közismert tény, hogy igen.

Hanem arra gondolok, hogyan értelmezitek tulajdonképp ezt az egészet? Isten csak megalkotta a lehetőséget az evolúcióra, és megvárta, mikor lesz belőle ember? Esetleg a mutációk nem (vagy nem mindig) véletlenszerűek, hanem Isten terelgette a fejlődést a neki tetsző irányba? Vagy valami egész más?

2018. jún. 18. 13:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Elírtam...telefon
2018. jún. 18. 16:41
 12/31 anonim ***** válasza:

Kedves mirőlszól!

Szerintem teljesen értelmes volt az a mondat amit leírtam méghozzá a szövegösszefüggésben. Olvasd el még egyszer lassan az egész kommentet, és ha így sem érted, akkor egy kicsit gondolkozz kérlek... :-)

Üdv. Péter

2018. jún. 18. 17:15
 13/31 anonim ***** válasza:
23%

Az evolúció Isten akaratából történik. A genetikai anyagba Isten és az ördögök is bevezetnek változásokat. Az evolúció egy módja annak, hogy a legtöbb gonosz által bevezetett változás (lásd örökletes betegségek) mielőbb eltűnjenek. Sajnos nem tűnik el mindegyik még így sem, ez a romlott világ sajátja. Így lesznek az élősködők.

Az evolúció nem tud lelket alkotni, a lélek nem vesz részt benne. Az emberősöket Isten meglelkesítette, így lett az ember.

2018. jún. 18. 17:20
 14/31 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező!

A fajon belüli változás azt jelenti, hogy maga a faj nem alakul át egy másik fajjá. Egy egysejtűből nem lesz sok millió vagy milliárd év alatt ember. Egy egyszerűbb életforma semmilyen körülmények között nem növeszt szemet, fület, orrot...stb. Az evolúciós folyamatok következtében nem jönnek létre bonyolultabb, összetettebb életformák.

Üdv. Péter

2018. jún. 18. 17:21
 15/31 Ozmium42 ***** válasza:
48%
Péter, miért, mi akadálya ennek szerinted?
2018. jún. 18. 17:27
 16/31 anonim ***** válasza:
27%
Péter 14 válaszára 👍👍👍 én is így tudom elfogadni!
2018. jún. 18. 17:31
 17/31 anonim ***** válasza:

Kedves Ozmium!

Én nem vagyok Teremtő, sem biológus, tőlük érdemes megkérdezned... :-)

Üdv. Péter

2018. jún. 18. 17:33
 18/31 Ozmium42 ***** válasza:
32%
A biológia álláspontját ismerem az evolúcióról, szerintem te is sejted, hogy ott nem fogok találni semmiféle átléphetetlen faji határt, vagy tilalmat a komplexebbé váláshoz. Engem most az érdekelt volna, hogy te ezt honnan veszed. A Biblia sem ír erről tudtommal.
2018. jún. 18. 17:44
 19/31 anonim ***** válasza:
9%

Nem összeegyeztethető.

Isten nem fejlődés útján teremtett.

A "rasszok" sem evolúciós folyamat, hanem a tökéletes emberben az összes génállomány benne volt, ami által bármilyen bőrszínű gyermek születhet.

Isten mindent a rendeltetése szerint teremtett, és nem útjára indította, hogy az egyikből alakuljon ki másik.

Ezt a Biblia első lapjain is olvashatjuk.

2018. jún. 18. 18:55
 20/31 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Hadd fogalmazzam meg akkor máshogy a kérdésem. Mi és hogyan szab határt bármilyen faj esetében is? Egyáltalán hol vannak bármelyik fajnak határai, amin belül kell maradjanak? Megfigyelt valaki ilyesmit?

2018. jún. 18. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!