Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem akar egyik keresztén...

Miért nem akar egyik keresztény egyház sem megértő lenni a homoszexuálisokkal szemben?

Figyelt kérdés
Hogy lehetnek ennyire kegyetlenek, lelketlenek? Mit tudnak ajánlani? Két dolgot. Egyik rosszabb, mint a másik. Egy: tégy erőszakot magadon, nősülj meg, erőlködj, hogy a nők felé irányuljon az érdeklődésed. Kettő: ha ez nem megy, akkor élj cölibátusban, maradj örökre magányos, ne legyen körülötted senki, akitől gyengéd arcsimítást, jó szót kaphatnál. Hát köszönöm mindkét ajánlatot.

2018. jún. 29. 11:32
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lettél lepontozva és én is zöldet nyomtam, mert jó volt a kérdésed. Ezért felesleges a hiszti.

"amit azzal bűntettek hogy kirekesztitek a melegeket"

Senkit sem rekesztünk ki, ezt nem árt leszögezni. Ha valaki együttél házasságon kívül mással, legyenek akár heterok, akkor néhány speciális esettől eltekintve nem áldozhat. De ettől még nincsenek kirekesztve, ugyan úgy tagjai a közösségnek, ugyan úgy járhatnak templomba. Több ilyen párt is ismerek (igaz ők heterok, de nincs lényegi különbség), talán nekik a legnehezebb. Legenehezebb, mert ők is vágynak arra, hogy magukhoz vegyék Krisztust az Eukarisztiában, de erre életállapotuk miatt nincs lehetőség.

Tudod Krisztus a bűnösökhöz jött, mi pedig mind bűnösök vagyunk.

"Akkor a gazdagokat miért nem vetitek meg?"

Se a melegeket, se a gazdagokat nem vetjük meg. (Legalább is azon gazdagokat nem vetem meg, akik tisztességesen szerzték a vagyonukat és nem állami beruházásokból lettek milliárdosok.)

Minden embernek más kísértései vannak. Egy gazdag ember is könnyen bűnbe eshet, ahogy egy meleg férfi vagy egy hetero kamasz is. Mindenkinek meg van a maga keresztje, ezt kortól, nemtől, életállapottól, nemi identitástól függetlenül mondom.

2018. jún. 30. 13:52
 42/54 anonim ***** válasza:

Tehát akkor " Nincs olyan bűn, amit Isten ne lenne képes megbocsátani"; "Se a melegeket, se a gazdagokat nem vetjük meg" és "Senkit sem rekesztünk ki".

Kár, hogy konkrétan ennél a kérdésnél is többszörösen tanúbizonyságát adta a nem egy hittársad (tisztelet a kivételnek), hogy ez végtelenül nem így van. aki követte a kérdést amióta kiírta a kérdező az látta milyen kommentek voltak. És tudja hányat töröltek. Miért van az, hogy amit írsz valahogy csak papíron igaz?

2018. jún. 30. 14:07
 43/54 anonim ***** válasza:

"Kár, hogy konkrétan ennél a kérdésnél is többszörösen tanúbizonyságát adta a nem egy hittársad"

A többségük nem hittársam. A kereszténység számtalan felekezetre esett. Többnyire a hagyományos, eredeti keresztény felekezetek tagjai megértőbbek, toleránsabbak, míg a neoprotestáns szekták tagjai ítélkezőbbek. Lásd egyik még egy bibliai történetre is azt mondta, hogy betoldás, mert nem egyezik az ő ítélkező habitusával.

Nem úgy tapasztalom, hogy csak papíron lenne igaz. Mivel faluban lakom, olyan példát nem tudok hozni, amiben melegek vannak (vagy ha vannak is, nem tudok róluk), de olyat igen, ahol szintén rendezetlen kapcsolatban élnek. Közösségünkben is vannak újraházasodott (egyházilag nem korrekt fogalom, de így jobban érted), élettársi kapcsolatban élők, akikről írtam előző hozzászólásban. Teljesen megértőek vagyunk velük, szerves részét képezik a közösségnek. Pedig teológiai értelemben bűnben élnek, ezért nem is áldozhatnak.

Nem akarok álszent lenni, melegek esetén biztos jó néhányan kevésbé lennének megértőek, akár kapcsolatban él, akár nem. Sajnos a keresztények se tudják mindig különválasztani a bűnös embert és a bűnt. Mert mint írtam, mindenki bűnös, nekik többek közt az a bűnük, hogy ítélkeznek, kibeszélnek embereket. Még sokkal nagyobb bűnük pedig az, hogy ezzel nem Istenhez vezetik az embereket, hanem el Tőle.

2018. jún. 30. 14:29
 44/54 anonim ***** válasza:
Jézus azt mondaná: amit tettél ezután ne tedd. Úgy mint a parázna asszonynak akit meg akartak kövezni.
2018. jún. 30. 14:47
 45/54 anonim ***** válasza:
14:45. köszönöm, hogy alátámasztottad amit írtam...
2018. jún. 30. 15:00
 46/54 A kérdező kommentje:

"Nem akarok álszent lenni, melegek esetén biztos jó néhányan kevésbé lennének megértőek, akár kapcsolatban él, akár nem."

14.29

Annak a szerencsétlen melegnek, aki nem él kapcsolatban, hanem magányra ítéli önmagát, annak ugyan mi a bűne? Azzal miért nem lennének megértőek? Az érdemelné meg a legnagyobb tiszteletet tőlük.

2018. jún. 30. 16:05
 47/54 anonim ***** válasza:

Mert láthatod itt a fórumon is, hogy sajnos az emberek ilyenek. Szerintem őszinte választ akartál, őszinte választ kaptál. De ezt nem erényükként hoztam fel, hanem bűnként, mivel nem krisztusi példával járnak.

2018. jún. 30. 16:28
 48/54 yesyesyes ***** válasza:
0%

# 43

Ha nem vetted volna észre bocsánatot kértem tőle nyilvánosan hogy félreértettem. (# 24)

"Lásd egyik még egy bibliai történetre is azt mondta, hogy betoldás, mert nem egyezik az ő ítélkező habitusával."

Kedves nagy százalékban "hasznos" válaszokat adó "keresztény", ezt nem én találtam ki!

Magyar Bibliatársulat 2002-es kiadású Biblia - zárójelbe teszi a Ján7,53-8,11-ig, és odaírja hogy a legrégebbi kéziratokban nem szerepel!

A Katolikus kiadású Békés Dalos újszövetségi szentírás szintén megjegyzi hogy a legrégebbi görög kéziratokból és több régi fordításból hiányzik és lehetséges hogy nem is János apostol tollából való! Ha veszed a fáradtságot utánanézhetsz!

Ráadásul az apostol sem mindig fest olyan toleráns képet, mint a széles úton járó "keresztények"!

"Mert sokan járnak másképen, kik felől sokszor mondtam néktek, most pedig sírva is mondom, hogy a Krisztus keresztjének ellenségei" Fil. 3,18

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.

Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." Mát. 7,13-14

Miért baj az ha valaki megpróbál küzdeni a bűn ellen és próbálja a másik figyelmét is erre irányítani...

Sőt maga az Úr mondja:"Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében." Mát. 5,28

Már a bűnös gondolatot is véteknek mondja...

De ti csak tanítsátok úgy a Krisztust keresőt hogy: persze, nem gond ha vétkezel nem gond ha a gondolataid helytelen dolgokon forognak, mi mindig megbocsátunk neked mert mibennünk igazi szeretet van, vétkezz nyugodtan bármikor bármennyit, ha tettel nem is gondolatban nem tilos, sőt ne is akarj szentségre, szent életre törekedni!

Ti nem keresitek és nem akarjátok megismerni Jézus Krisztust, nektek jó ez a langymeleg posvány...jó nektek az egyiptomi husosfazék...

Ennek ellenére ha megbántottam valakit igaztalanul, akkor bocsánatot kérek!

2018. jún. 30. 16:42
 49/54 anonim ***** válasza:

"De ti csak tanítsátok úgy a Krisztust keresőt hogy: persze, nem gond ha vétkezel"

Kérlek ne rágalmazz, mert ilyet nem tettem, visszaolvashatod bármelyik hozzászólásomat. Tudod a hazugság is bűn, te pedig pont ezt teszed.

Több hozzászólásomban is mondtam, hogy maga a paráznaság bűn, viszont itt szó sem volt ilyenről. Amit úgy látszik, hogy a többség elejétől fogva értett, láthatóan te nem.

"A Katolikus kiadású Békés Dalos újszövetségi szentírás szintén megjegyzi hogy a legrégebbi görög kéziratokból és több régi fordításból hiányzik és lehetséges hogy nem is János apostol tollából való!"

Erre utaltam korábban is. Ha néhány fenmaradt töredékben nincs benne, az önmagában nem jelent semmit. Már leírtam miért.

Az sem jelent semmit, ha nem János tollából van. Péter 2. levele sem Péter tollából való, még is elfogadjuk kanonikusnak. Sőt Mózes 5. könyve sem Mózes tollából való (talán te is beláthatod, ha egyszer halálát is leírja), ettől még a Szentírás része és Istentől sugalmazott.

2018. jún. 30. 16:58
 50/54 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésre válaszolva:

"Vagy nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát? Ne tévelyegjetek: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem bujálkodók, sem fajtalanok, sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát." (1Korintus 6:9-10) Ez Istentől származik, reklamálni nála lehet aztán provokálni a keresztényeket.

Isten törvényeiből nem csak azt tartjuk be ami a kedvünkre van, hanem mindent, mert kivétel nélkül mindegyik az életünk védelmében vagy annak jobbá tételéért íródott. És: Isten nem kér olyat, amit nem lehet betartani. Jézus itt élt közöttünk emberi testben, Ő példát mutatott hogyan éljünk. A legfontosabb az, hogy engedelmeskedjünk az Atyának, Ő is ezt tette.

A héten már 3 kérdést láttam itt a vallás oldalon a homoszexualitással kapcsolatban. Itt nagyon nagy baj lehet, Sátán nagyon hatékonyan dolgozik. Igaz csak annál ér el sikert aki hagyja magát, aki ellenáll attól eltávozik. És ezt bárki képes megtenni aki Isten segítségét kéri.

2018. jún. 30. 17:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!