Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem akar egyik keresztén...

Miért nem akar egyik keresztény egyház sem megértő lenni a homoszexuálisokkal szemben?

Figyelt kérdés
Hogy lehetnek ennyire kegyetlenek, lelketlenek? Mit tudnak ajánlani? Két dolgot. Egyik rosszabb, mint a másik. Egy: tégy erőszakot magadon, nősülj meg, erőlködj, hogy a nők felé irányuljon az érdeklődésed. Kettő: ha ez nem megy, akkor élj cölibátusban, maradj örökre magányos, ne legyen körülötted senki, akitől gyengéd arcsimítást, jó szót kaphatnál. Hát köszönöm mindkét ajánlatot.

2018. jún. 29. 11:32
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül 33%-os a megbízhatóságod. Soha életemben nem követtem el homoszexuális tetteket, mégis homoszexuálisnak vallom magam, mert a fiúk szeretetére vágyom, nem a nőkére, a nőktől mint szexuális lényektől egyenesen irtózom. Hogy merészelsz te ítélkezni felettem? Mit tudsz te rólam?
2018. jún. 29. 22:09
 22/54 yesyesyes ***** válasza:
32%

Ezt nem hiszem el...

Kérdést tettél fel egy nyilvános fórumon, válaszoltak, válaszoltam rá, erre kikéred magadnak és bevágod a durcit....

Nem értem hogy azért amiért nem azt a választ kapod amit szeretnél miért viselkedsz így????

Neked nem tanácsra hanem pszichologusra van szükséged....

2018. jún. 29. 22:42
 23/54 A kérdező kommentje:
De te olyanokra hívtad fel a figyelmemet, amik nem vonatkoznak rám. Ugyanis még egyszer leírom: nem követtem el homoszexuális tetteket, soha életemben nem ért hozzám férfi és én sem férfihoz. De lélekben homoszexuálisnak érzem magam.
2018. jún. 29. 22:48
 24/54 yesyesyes ***** válasza:
0%

Akkor bocsánatot kérek tőled, félre értettem a helyzetet azt gondoltam hogy valós kapcsolatod van valakivel (ha ez nem megy, akkor élj cölibátusban, maradj örökre magányos)...

Azonban így sem sokkal könnyebb az a kereszt, ami neked jutott...nem irigyellek de ne add fel...az Isten látja a te szived, lesz rá megoldás...

Boldog ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek. Jak. 1,12

2018. jún. 29. 23:19
 25/54 anonim ***** válasza:
52%
#24 te vagy az élő példa rá miért nem lesz sosem béke.
2018. jún. 30. 00:09
 26/54 anonim ***** válasza:
52%
Nem kéne idegenek véleményével foglalkoznod. Teljesen felesleges. Sokkal jobban jársz, ha csak magadnak akarsz megfelelni.
2018. jún. 30. 00:11
 27/54 yesyesyes ***** válasza:
29%

# 25

Most nem értem.

Nem kellett volna bocsánatot kérnem?

2018. jún. 30. 00:16
 28/54 anonim ***** válasza:
0%

Miért vársz kedvező ajánlatot a keresztény egyházhoz? A szervezetek lényege, hogy van saját belső rendjük. Ez tartja meg a szervezetet. Ha a belső rend nem lenne állandó, a szervezet szétesne. Szerinted hozzád kellene idomulnia az emberiség felének?

#19 Kérdező: "... Jézus Krisztus sokkal irgalmasabb és nagyvonalúbb nálad! Te nem vagy nagyszívű. Az igazi keresztények nagyszívűek. Semmit nem tudsz a valódi keresztény gondolkodásról."

Annyit azért tudunk, hogy a megbocsátás nem egyenlő a képviselt értékrend felrúgásával. Jézus irgalmasságot tanított, megbocsátást hetvenhetedjére is, de sosem engedett elveiből. (Nem tudom feltűnt e, mennyire kerülöm a bűn szót? :)

#8 Kíváncsi lennék, arra tudsz-e válaszolni, mi oka volt az Istenednek a szerelmet megalkotni nemtől független érzésként, ha aztán büntet érte?

Azért nem kellene minden Isten nyakába varrni. A keresztény egyház álláspontja volt a kérdés. Az csupán bizonyos helyzetbe került emberek álláspontja. Ez persze sok ember istenképét meghatározza, de Isten ettől nem válik olyanná.

#14 Nem kellene torz értékrendű emberekkel foglalkoznod. Kik ők neked? Csináld, ami jólesik.

:DDD Ez aztán az értékrend!! :(((

#26 Nem kéne idegenek véleményével foglalkoznod. Teljesen felesleges. Sokkal jobban jársz, ha csak magadnak akarsz megfelelni.

:DDD

:(((

A vallások épp azért alakultak, mert az emberek megfigyelték, hogy az ember nem lehet boldog, ha csak saját vágyai kielégítésére él. A vágyak sajnos meghatározzák azt is, hogy milyen értékrendnek akarsz megfelelni, azaz azt is mit nevezel "magad"-nak. Ezek meghaladására kínálnak a vallások alapvető eszköztárat.

Persze megfelelő háttérrel az ember saját magával szembeni elvárásai és őszintesége lehet magasabb is környezeténél.

2018. jún. 30. 07:55
 29/54 anonim ***** válasza:
25%

A kérdés pont olyan, a boltban miért ítélik el a bolti lopást? Az operaelőadás közben a nézőtéri sikoltozást? A kávéházban a verekedést? A házasságkötő teremben a káromkodást? A síugró olimpián, ha valaki békaembernek öltözik és sítalp nélkül békauszonyban ugrik?

A béka uszony a síugrásban olyan, mint a meleg-iszony a valódi keresztények között.

Itt is az a probléma, mint általában a melegekkel, hogy nem magánügyként élik meg a saját dolgaikat, hanem kiviszik a piactérre, és szellemi-fizikai vonaglásba kezdenek azért, hogy mások fogadják el a meleg szexhez való jogaikat. Ők nem akarják megérteni, hogy nem illenek bele mások köreibe, mások életvitelébe, mások mindennapjaiba.

A ratyikkal senki nem foglalkozna, ha a ratyi nem csorgatná nyilvánosan a nyálát, hanem ott ahol senkit nem zavar vele. Hanem ott is csorgatni akarja, ahol nyilvánvalóan zavarja a másikat, mert ő azt akarja elérni, hogy bárhol, bármikor bármilyen nyilvánosság előtt csurgathassa a nyálát.

Menj be a parlamentbe meleg képviselőnek öltözve, és a meleg méltóság nyájas hangján, a farodat riszálva add elő a melegekért írt petíciódat, és várd meg a hatást. Nem hinném, hogy nagyra értékelnék a teljesítményedet. Ugyanez a keresztény gyülekezetekben is!

Aztán hogy a lelkiismeretedet háborgatja, hogy sokan elítélik a viselkedésedet, ez is azt mutatja, hogy természetellenes amit teszel, mivel a lelkiismereted is elítél. Azt előbb ki kell irtani, mint a nácik is kiirtották magukból, amikor a koncentrációs táborokban kínozták és millió számra gyilkolták a nekik nem tetszőket.

Viszont hogy a keresztények elítélik a meleg viszonyulásodat, attól még kezet soha nem fognak emelni rád, mivel őket a Krisztus törvénye vezeti, aszerint élnek és a gondolkodásukat aszerint formálják. És amiben nehezen tudnak változni, azon sokat dolgoznak, hogy sikerüljön nekik a változás!

"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes." (Róma 12:1-2)

2018. jún. 30. 08:11
 30/54 anonim ***** válasza:
38%
Az a baj, hogy a homoszexualitás alatt mindenki rögtön azt érti, hogy valaki homoszexuális tetteket követ el. Úgy gondolom, hogy minden keresztény ember dicséretre méltónak tartja azokat, akik a saját nemükhöz vonzódnak, de szeretnének Istennek tetszően élni, ezért tartózkodnak a helytelen tettektől. Ne vegyél magadra mindent, kedves Kérdező. Akik ide írnak, azok többségének gőze sincsen arról, milyen ember vagy.
2018. jún. 30. 08:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!