Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem akar egyik keresztén...

Miért nem akar egyik keresztény egyház sem megértő lenni a homoszexuálisokkal szemben?

Figyelt kérdés
Hogy lehetnek ennyire kegyetlenek, lelketlenek? Mit tudnak ajánlani? Két dolgot. Egyik rosszabb, mint a másik. Egy: tégy erőszakot magadon, nősülj meg, erőlködj, hogy a nők felé irányuljon az érdeklődésed. Kettő: ha ez nem megy, akkor élj cölibátusban, maradj örökre magányos, ne legyen körülötted senki, akitől gyengéd arcsimítást, jó szót kaphatnál. Hát köszönöm mindkét ajánlatot.

2018. jún. 29. 11:32
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
46%
A katolikus hit például elég megértő, mi szeretünk mindenkit, de sajnos a homoszexuális cselekedetet nem tudjuk elfogadni, mert Isten a házasságot egy férfi és egy nő szövetségéül rendelte el. Ez nem azt jelenti, hogy mi kegyetlenek és lelketlenek vagyunk, ugyanúgy szeretünk téged melegként, mint egy heteroszexuálist, de sajnos az azonos neműek közti nemi kapcsolatot nem tudjuk elfogadni, mert ellenkezik Isten rendelésével.
2018. jún. 29. 12:39
 2/54 anonim ***** válasza:
32%

Egyik vallás sem "akar megértő" lenni a természetellenes dolgok irányában, és ennek jó oka van. A természet határozott választ ad a természetellenes dolgokra, kettő ellentétes, duális dinamikában kiegészít(het)i egymást eggyé, két azonos felet eggyé tenni nem lehet, az torz lesz. Semmiképp nem kell bántani azonban, aki beteg. És nem is bántják ma már szerencsére. Az ajánlatok a te buksi fejedből pattantak, egyik vallás sem (hangsúlyosan egyik sem) ad "ajánlatokat" nem étterem, ahol italt ajánlanak.

A lemondás - mely a buddhista és a keresztény vallás fundamentuma - ezen a vonalon kell tanulmányozni az életutat. Lemondás a vágyakról - Buddha szerint ez a szabadulás a útja, a szenvedéstől való megszabadulás egyetlen útja.

2018. jún. 29. 12:39
 3/54 anonim ***** válasza:
77%
Azért aki így beszél egy másik emberről azt nem nevezném vallásosnak. Nem tudom mi a nagyobb bűn homoszexuálisnak lenni, vagy tiszta szívből elítélni másokat... Én megértem, hogy a templom nem fogadja el, de azért még nem kell úgy beszélni egy másik emberről mintha egy darab sz...r lenne..
2018. jún. 29. 12:42
 4/54 anonim ***** válasza:
40%
Mert a Biblia szerzői nem voltak túl okosak. Azt hitték, hogy az ő kőnyvüktől majd mindenki hetero lesz. Tévedtek. Ne foglalkozz velük. A vallás csak egy üzlet.
2018. jún. 29. 12:54
 5/54 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kéredző!

Miért a bűnös ember eltorzult értékrendje alapján ítélsz? Nem olvastad Pál leveleit, vagy nem érted? Vagy nem hiszed el?

NE az érzéseidben, testi kívánságaidban higgy, mert azok a halálba visznek. Az Igének higgy! Az Igéhez igazítsd gondolkodásod (=megtérés)

Ha pedig nem kell Jézus, legyél gerinces, vállald be, hogy neked ez nem kell és vállald a felelősséget ítéletkor, de ne másra mutogass

A doki sem kegyetlen a TBC-sel, ha meg akarja gyógyítani

2018. jún. 29. 13:06
 6/54 anonim ***** válasza:
30%

Ezt a kérdést úgy is feltehetted volna:

Isten miért nem akar már kibékülni a Sátánnal végleg?

2018. jún. 29. 13:08
 7/54 anonim ***** válasza:
31%

"A keresztények nevében bocsánatát kérünk."

Fogj egy porcelán tényért.

Vágd a földhöz.

Mond szépen, hogy bocsánat.

Mi történik a tányérral?

Ennyit ér a bocsánat kérés.

2018. jún. 29. 13:14
 8/54 anonim ***** válasza:
51%

"NE az érzéseidben, testi kívánságaidban higgy, mert azok a halálba visznek. Az Igének higgy! Az Igéhez igazítsd gondolkodásod"

Kíváncsi lennék, arra tudsz-e válaszolni, mi oka volt az Istenednek a szerelmet megalkotni nemtől független érzésként, ha aztán büntet érte?

2018. jún. 29. 13:30
 9/54 anonim ***** válasza:
40%

Olvasd el a Rómabeliekhez írt levél 1. fejezetét! Teljesen nyilvánvaló.

Én megértem, hogy nem vagy könnyű helyzetben. De ha valóban hiszel Istenben és úgy szeretnél élni, ahogy neki tetszik, akkor a homoszexuális tettektől tartózkodnod kell. Isten számára nincsen lehetetlen, Ő tud segíteni, hogy teljes életet élhess. Két választásod van: vagy megerősíted a hited Őbenne, és közelebb húzódsz Hozzá, vagy megtagadod és kipróbálod, milyen is az élet, amit elképzeltél. Tapasztalatból mondhatom, hogy Isten törvényei a javunkra vannak, ezért én inkább az elsőt javaslom. Rajtad áll a döntés. De azt jó tudni, hogy amit vet az ember, azt fogja learatni.

2018. jún. 29. 13:30
 10/54 anonim ***** válasza:
18%
Én nagyon örülnék, ha a pokolra jutnék. Legalább ott is tudnék ismerkedni cuki fiúkkal, és az ismerős is több lenne. :D :P
2018. jún. 29. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!