Mi a baja egyeseknek a kézbe áldozással?
Én azt nem értem, hogy aki szenteletlen, amolyan tisztátalan kézzel nem akar a szentséghez nyúlni, az hogy merészeli a büdös és szintén szenteletlen szájába bevenni. A helyzet az, hogy én nem igazán hiszem, hogy Krisztust legkisebb mértékben is zavarja, hogy kézzel hozzáérünk. Az persze lehetséges, hogy a régi áldozási formához önkéntelenül nagyobb tisztelet kötődött, de akkor sem a kézzel van a baj, hanem a tiszteletlenséggel.
A morzsálódással is az a helyzet, hogy Krisztus vállalta a kenyér jelenlétet se ezzel a morzsálódást. Krisztus sosem volt híve a szőrszálhasogatásnak, ha tiszteletünk és gondos figyelmünk ellenére leesik valamilyen észleletlen parányi darabka, s akaratlanul rátaposunk, ezzel nem sértjük meg Krisztust. A jelenlét különben is csak addig tart míg a kenyér emberi felfogás szerint kenyérnek minősül. Egy parányi lehulló darabkát, amit senki sem észlelt, vajon ki minősíti még kenyérnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!